Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 07:56

Muslikjasně, školky tyhle prázdniny nemají. U nás má jen vánoční prázdniny a je zavřená celé léto. Ale spousta dětí má starší sourozence a ti mají volno a často jedou někam s rodinou nebo k babičce a pak do školky nejdou ani mladší sourozenci. Já si letos syna taky poprvé nechám doma, protože je lepší tu mít oba než jen jednoho. (A to nemluvím o úlevě ráno s vypravováním) Takže v té školce je třeba půlka dětí.

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 24. října 2024 07:56
Reakce na Evaeva:

Dám sem jednu fotku z oslavy. Bráchové

​ty jo, to je to malé miminko? Kdy ten rok tak utekl? Vždyť to uz je regulérní velkej kluk. :) gratulace

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:00

Evaeva Na díry máme záplaty a nebojíme se je použít! ;o)

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:02

Muslik ja pres leto hodne zvazovala, ze kvuli tem prazdninam dam dceru do soukrome skolky, ktera je nedrzi. Zavreno pres vanoce dva tydny, jarni a velikonocni prazdniny jen pro prihlasene, v lete dva mesice zavreno... porad si rikam, jak se ted saskuje s adaptaci do skolky a nevim cim jeste, ale ze je pak trilete dite pres leto kazdy tyden v jine skolce, je v pohode... ja osobne teda neznam nikoho, kdo by aspon pulku letnich prazdnin pro deti tu skolku nepotreboval.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 08:02

Myrtilašlo to. Korpusy jsem pekla od středy a hlavně nedělala žádné jiné občerstvení, jen obložené mísy, křupky a šlus

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 08:06

Zuzuli v červenci tu některé školky běží, ale je o to malý zájem, jak musíš dát dítě do jiné školky nebo když stejně půlka řeší ty starší děti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 08:06
Reakce na Muslik:

​ty jo, to je to malé miminko? Kdy ten rok tak utekl? Vždyť to uz je regulérní velkej kluk. :) gratulace

​Díky 

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:06

Jinak mě teď udělala velkou radost dcera, který budou za týden 3 roky a zítra konci týdenní školku v přírodě. Dle každodenních několika desítek fotek a individuálních zprav a videi to dava uplne levou zadní. Nejdřív jsem si říkala, že je to na to malicka, hodně jsem to v sobě řešila a připadala si jak krutohlav, celé okoli moc nechapalo (ty kecy babicek, proc radeji neni u nich, pritom kdybych rekla, nikdo by ji na tyden nechtel a hlavne, ona potrebuje zabavu s detmi a ne s babickou, ktera ji posadi leda pred telku), ale odhadla jsem ji asi správně, protože ona je fakt sociálně zdatna a vše bez problémů. Uff. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 08:07

Muslik ty jo, ta je teda hustá!

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:09

Evaeva kdyz ty se na vsechno divas optikou tech par skolek, ktere jsou tady vedle sebe, v podstate vsechny jsou uplne stejne, kdyz je postavili ve stejnou dobu, se stejnym zrizovatelem... a vydavas to za obecny standard. Jak mas pak srovnani, ze to v jine mestske casti funguje i jinak, tak to proste nevidis tak jednoznacne. Tady mi ve vsech skolkach, kde jsem s prihlaskou byla, tvrdili, ze nejsou mozne nektere veci, co na sestce byly uplna samozrejmost a tak podobne.

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:09
Reakce na Evaeva:

Zuzuli v červenci tu některé školky běží, ale je o to malý zájem, jak musíš dát dítě do jiné školky nebo když stejně půlka řeší ty starší děti

​já samozřejmě chápu, že jen s jedním dítětem to mám sakra jednodušší, ale stejně ze svého okolí neznám nikoho, kdo by měl přes léto menší zájem o školku. Osobně jsem navíc ráda že můžu jet na dovolenou kdykoli jindy než o letních prázdninách. A ano, je to tím jedním dítětem a nemusel řešit vedle toho skolni režim druhého ditete atd

Online Karja
44724 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:09

DruI Evaeva Jojo, budu jí dávat takové ty podzimní softshelly bez zateplení, na nějaké ty standardní kalhoty co nosí, protože uplně vidim, jak si to nenatáhne a lítá venku v těch tenkých leginách. Už je to přece jen škola, starají se samy o sebe. Takhle mi odbruslila v šustákovce minulý týden na zimáku....prej jí nebyla zima, ale smrkala v kuse snad dva dny...

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:11
Reakce na Evaeva:

Muslik ty jo, ta je teda hustá!

​a já jsem asi trochu kruta, ale chtěla jsem to prostě zkusit. A to nebyla zdaleka nejmladší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 08:12

Muslik loni se ze synovi třídy zapsaly dvě děti. Musí totiž do jiné školky, což tříletému dítěti málokdo udělá.

Zuzuli já ten zdejší systém nehodnotím, jen popisuju. Když byla ségra malá, školky tu v červenci běžely.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 08:13

Muslik předpokládám, že jet chtěla. Tak mi to kruté nepřijde. Syn v pěti nechtěl, v šesti už jo.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:14

Muslik my meli smulu, ze nase stara dejvicka skolka mela zrovna letos pres leto zavreno, protoze delali novou strechu. Ale mohli jsme misto toho vyuzit jine skolky na sestce, ktera mela letni provoz. Na sestce neni problem dite na cele leto umistit, jen bude krom tri tydnu v letni skolce pak kazdy tyden v jine skolce v okoli, kdy ty skolky to maji jako tematicke primestaky.

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:21
Reakce na Evaeva:

Muslik předpokládám, že jet chtěla. Tak mi to kruté nepřijde. Syn v pěti nechtěl, v šesti už jo.

​ona to ještě nechápala. Vůbec nemohla tušit. Prostě jsme ji řekli že pojede s kamarádkou autobusem na takovou dovolenou. To bylo tak na úrovni jejího chápání.

Online Kokoska
34986 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:23

Evaeva ten mlady muz je to nedavno narozene mimino? To teda leti! Mas ty kluky krasne, vsechny tri. Vlasy se casem meni, syn mel skoro bile (kdyz mu konecne narostly), behem par let mu to ztmavlo na takovou "lvi srst".

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:30

Muslik Já myslím, že pokud jste byli připravení ji vyzvednout, kdyby byly potíže, tak to vůbec kruté není. A je fajn, že si to užila :)

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 24. října 2024 08:32

Ohledně prázdnin mám celkem "štěstí" na profesi - červenec a srpen si dávám volnější, z dubna - června mám totiž napracované obvykle celé prázdniny a ještě možná něco navíc. Takže já to volno fakt potřebuju jako sůl. Takže sice pracuju, ale jen v rozsahu a intenzitě, která se s kluky doma už dá zvládnout. Navíc většina klientů se po podpisu závěrky stejně ze svých luxusních jachet a "chatiček" ve Španělsku minimálně do poloviny srpna úplně odmlčí.