Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 31. října 2024 19:23

Dětské kolo po milionté. Prosím vás, jak jste vybírali první kolo? Byli jste si ho někde vyzkoušet? Nebo jste ho objednali z netu? Podle rozměru dítěte? Radši bych ho vyzkoušela, ale googlením mi přijde, že tu poblíž jsou dostupné hlavně woom, rascal a tak, a popravdě úplně nevím, jestli dávat za kolo 12 tisíc, když vím, jak vlažně syn přijal odrážedlo (z prvního vyrostl, než na něm začal chtít jezdit, druhé tu půl roku leželo, než na něj sednul, a to si ho byl vybrat). Na co si kdyžtak dát při výběru pozor?

Uvažovali jsme o kolu pod stromeček, ale možná to necháme spíš na jaro, tak se spíš tak ptám předem. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 31. října 2024 19:34

Myrtila my za nejtvrdšího covidu, takže online, naživo jsme ho neviděli, natož vyzkoušeli. Je to Beany. Nikdo ho nikdo nepoužil, R. odmítal na kolo sednout, pak už byl velký na o dvě velikosti větší kolo a začal jezdit zničehonic v prodejně Decathlon na tom jejich těžkém křápu dva roky po nákupu toho superlehkého. Těžký křáp jel s námi domů. S V. se historie nejspíš zopakuje, na Beany už je velký a o kolo nejeví zájem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 19:43

Myrtila my koupili to beany bez zkoušení, podle rozměrů a taky patří k těm levnějším lehkým. U nás naopak zabodovalo, starší se naučil jezdit ve 3 a 3/4, mladší uměl šlapat už v 2 a 3/4, ale ovládat brzdu se naučil až v 3 a půl. Výhoda těch drahých kol je, že moc neztrácí na ceně, prodáš ho klidně za 75% ceny. V létě jsme kupovali už 24 a rovnou bazarový, na fb je skupina lehká kola nebo tak nějak.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 31. října 2024 19:52

Pinot Noir Ten těžký křáp, to je jak u nás s tím druhým odrážedlem taky z decathlonu. 
Evaeva No, koukala jsem, za kolik se ta lehká bazarová kola prodávají, to je hustý. Ale zase asi ani nejsou moc dlouho používaná? S tím, jak rychle ty děti rostou. 

Offline Zuzuli
3778 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:02

Myrtila my ted koupili kolo v decathlonu k vanocum. Ja jsem zvazovala, ze koupime rascal, beany nebo woom, ale na to, ze je nase dite dost vlazny cyklista, my s muzem kolo vubec nemame a odrazedlo slouzi jen k cestam na nakup nebo na hriste,se mi dost pricilo kupovat kolo za dvanactku. Jeste vic se mi pricilo ho kupovat z druhe ruky za deset. Tohle je taky hlinikove, neni nijak extra tezke, tak snad bude slecna spokojena. A mame v planu pak vyuzit ten jejich program na zpetny odkup kol.

Nejvic ji stejne zajimalo, jestli dostane i tu sedacku pro panenku na kolo

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:09

Myrtila my máme bicykel prenajaty od bike up, ale hlavne kvôli tomu, že mali veľkosť 18, ktorá L. presne sadla. Ale prvý bicykel bol ťažký křáp, nejak som tomu vtedy ešte nevenovala pozornosť a tie drahé boli proste drahé. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:19

Myrtila mladší ještě jezdí na 16, což byl zároveň první kolo, ale klidně by už mohl mít tu 20, je mu pět. Akorát nám ještě nepřišlo, že starší už zvládne tu 24, nakonec to zkusíme asi až na jaře. Takže je to tak na jednu až dvě sezóny, podle toho, jak je dítě schopný cyklista - menší se líp ovládá, ale na větší vzdálenosti je lepší větší.

Já ty kola i nosila do školky, nebo z delší procházky ho vzal muž do ruky, když už syn nechtěl jet, kluci ho sami svedou ze schodů, starší ho i vytlačí zpět... Ta váha je podle mě poznat hlavně v těhlech situacích.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:20

Zuzuli ono ho pak za 8 zase prodáš. To jen taková poznámka.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:21

Myrtila u nas se kupovalo kolo bez zkouseni, muz premeril dite a porovnal s parametry kola. Prvni kolo bylo slapaci Woom. Je drahe, ale syn byl hrozne slaboucky a tezke kolo by neurval. Nevyhovovala nam na nem absence stojanku. Muzi se na tom kole nepozdaval nejaky plastovy kryt na retez nebo neco takoveho. Woomu se pak snadno zbavis. Muz ted prodal odrazedlo stejne znacky snad za stejnou cenu, za jakou se pred lety kupovalo (ta nova kola asi hodne podrazila). Dalsi kolo bylo Beany a taky fajn. Nase obe deti jezdi rady, tak to je dobra investice. Kdyby na to kluci nebyli nebo byli "namakanejsi", tak bychom to asi neresili a koupili neco levneho v Dekaci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:23

Gatita teď už snad dělají stojánek i na ten malý woom. Naše nejmenší beany ho nemá a taky nám to vadí. Už ho teda dělají, ale ještě jsme ho nedokoupili, tak ho ocení až mimino

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:29

Ty jo stojanek na kolo, nase holky maji povolene kola polozit na zem, protoze to stejne v lese neuhlidas, maji je slusne obouchane. A obe si hlidaji, ze rozhodne ne na prehazovackustarsi ted vyfasovala fulla, akorat ma vysoko sedlovku, ale je uplne nadsena. Maly dite ma woom off air, a na cestu ma cube reaction.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:32

Zuzuli My právě s mužem kolo taky vůbec nemáme, nejsme cyklisti, tak i proto se mi do toho nechce moc investovat, protože dokud syn nebude moct jezdit úplně sám, bude se motat jenom někde kolem mě s kočárkem na chodníku. Ale zase jak máme to odrážedlo z decathlonu, tak mě odrazuje jít pro kolo zrovna tam, protože to odrážedlo není úplně dobře vyrobené, hlavně pořád nějak štelujeme brzdu, aby fungovala, a to se mi u kola řešit nechce. Takže pro něj půjdem někam do cykloobchodu, ale zase ne pro woom za 12. 
Evaeva Syn by teď měl určitě ještě velikost 16, ale právě je otázka, jak dlouho. A nosit to kolo neplánuju ani odrážedlo nenosím, teď jak jsem byla těhotná, syn to přijal, že si musí kolo odtáhnout sám, a zpátky se už nevrátím

Gatita Vy jste oproti nám velcí cyklisti ale ten stojánek je dobrá poznámka. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:33

Catherinne ano

Evaeva continuity Pinot Noir překvapive to cele zabralo hodinu vcetne hledani vanocncih svetylek. Nabarvila to venku, takze ani bordel z toho nebyl. Ted jen to zlikvidovat A s pristim spotrebicem koupime i ty srouby na karton od žluťásek 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:37

rasaNori syn ho taky pokládá, akorát mu vždycky vypadne obsah košíku. Neptej se, proč tam ty věci potřebuje

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:38

Myrtila ja nejsem, ja mam levnejsi kolo nez maj deti. Ale muz jezdi rad a kluci s nim. Jo a doporucuju na vylety tazne lano. Da se smotat do batohu a pouzit, kdyz dojdou sily. Naopak tazna tyc pro nas byla kram na nic a prodavala se po 2 frustrujicich pouzitich. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:43

Myrtila já ho nosila do školky, když tam syn spal, ve školce bohužel nechat nejde. To byla jeho podmínka, aby pak mohl hned vyjet. Pak, když dostal 20, tak ta mně unesla, tak jsem na něm jezdila jak na odrážedle Máme to furt z kopce. Pak jsem teda otěhotněla, přibrala a měla jsem zase smolíka Ale na kočár kolo samozřejmě nedáš. Ale právě na procházky je to super, kluci je tahají pořád hodně, i když letos už míň, ale ty předchozí dvě léta jsme bez kol (nebo odrážedla) nechodili skoro vůbec.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:43

Gatita Tak u nás bych na laně tahala dítě já manžel rovnou prohlásil, že si kolo kupovat nehodlá, jeho to fakt zoufale nebaví (ale zase klidně ujde 30 km terénem), takže u nás bude dětské kolo opravdu tak na cestu na hřiště a zpátky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:46

Gatita já jsem chtěla pořídit tyč, protože syn se klidně zamyslí a vjede do silnice, kdyby jsme náhodou někdy na výletě potřebovali jet kousek v provozu. Ale taky trochu váhám, přecejen už mu příští rok bude skoro šest a vím, že má taky svoje mouchy. Ale lano tenhle problém neřeší . A naše kola taky nestály o moc víc než jejich

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 31. října 2024 20:46

Evaeva Jo, to občas dělá manžel, že jde pro syna pěšky a vezme mu tam koloběžku, ale my to máme do školky asi 1,5 km, takže já to nepraktikuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2024 20:47

Myrtila my často bereme kola dětem na výlet, oni jedou a my můžeme konečně jít normálním tempemA můžeme na kočárkové cesty, které je jinak zoufale nebaví.