Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:07

RoSa Haha, já měla minulý týden raport od managera kvality, kde psal, že na směně xy byli operátorky z monáže přiděleny na výcepráci. :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:11

Kan možná tě překvapí, že ani na přímačkách se pravopis nehodnotí

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:12

dzizisketa A ještě jsou všichni skvěle vychovaný,  zdraví, prosí a děkují... Jojo, tahle generace

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:12

Evaeva No a to je právě špatně.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:13

Allysa To jsem nikdy netvrdila, že všichni, to si vymýšlíš. :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:14

Kan no mně je třeba celkem jedno, jak doktor nebo statik ovládá pravopis, hlavně, když mně vyléčí a barák nespadne 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:15

Evaeva uplne staci rict si koho nebo komu (kratsi je kratsi a delsi-opticky-je delsi)

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:16

Já píšu jak hotentot, už mě tady někdo na mne/mě opakovaně někdo upozorňoval, taky si nedávám záležet na shodu podnětu s přísudkem, to si teda opravím, když to vidím. Nikdy jsem snad z CJ neměla na ZŠ a gymplu hůř jak 1-, jako fakt já byla na nejlepší z celého ročníku, ale prostě na to dlabu. Ale hrozně to upadá, řekla bych, že stoprocentně je na vine to cvakání na telefonu, plus že i ostatní texty co člověk za den přečte jsou prostě z pohledu češtiny nevalné úrovně. V práci taky mi přijde to moc nehrotime při běžné komunikaci, to jsou samé zkratky, pracovní slang, do toho pulka věci se píše v AJ. Takže to pak vypadá, jak to vypadá;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:17

viktorka_od splavu hele, věř mi, že jsem se snažila Teď to budu vědět, za hodinu už ne.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:24

Evaeva Ja si říkám tobě, tě, to mi přijde jednodušší. Ale většinou si to neříkám a je mi to jedno. 

Kan

Tak to už musí být ale nějaký dysgrafik, když napíše vycepráce a takhle to smoli opakovaně. České VS studuji i cizinci, jak bys zohlednila pravopis u nich?

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:26

Evaeva jj taky mam spoustu takovych veci, ktere mi hlava proste nechce udrzet. kdyz na tom nesejde tak je to fuk, pokud bys to potrebovala a dennodenne opakovala, tak by ses to naucila. nechces, nepotrebujes:-)

softshellky jsou debilni slovo, ale myslim staci si taky rict ze to neni z nemciny ale z anglictiny. jako tu obcas nekdo schoppuje, pak si uvedomim ze zije v nemecku a sednu si na ruce:-))

Online RoSa
10177 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:26

letfenixa 

Při skloňování zájmena já píšeme ve 2. a 4. pádě, mně ve 3. a 6. pádě.

1. p.
2. p. (beze) mě/mne
3. p. mně/mi
4. p. mě/mne
6 p. (o) mně
7 p. (se) mnou

Online RoSa
10177 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:28

Karja hele zkus toho Vaška:

Jako pomocníka pro rychlé určení si můžeme vzít Vaška. Místo slova mě/mně dáme do věty Vaška a podle počtu slabik v jeho jménu snadno poznáme, zda máme psát mě, nebo mně.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:28

viktorka_od splavu shopovat by se mělo i v Německu ale, ne? Jen se to prostě snaz splete asi no

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:31

viktorka_od splavu ty softschellky naučím autocorrect a bude

Jasně, kdybych to potřebovala/nějak mně to trápilo, tak si to pokaždé určím. Tady to mám jako Karja , úplně to neřeším.

Ale vícepráce, symboly, podpatky a vůbec tyhle jevy píšu dobře

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:32

RoSa Ale já myslím, že to chápu velice dobre a kdybych chtěla, tak chyby nedělám, ale nechce se mi:D. Navíc to Ty je dobrý, že tam pěkně vztahnes i to mne/tebe. Přijde mi to maximálně vyhovující tahle varianta 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:34

viktorka_od splavu jako jak z němčiny? To já to prostě akorát blbě píšu, z němčiny neumím nic, akorát si objednat dvě piva. Že je to z angličtiny vímAle mně se klidně předkládají písmenka i v českém slovu, když je delší a trochu si složitější. To akorát vy nevidíte, protože to mi tu opraví mobil Tohle je teda nějaká dys, ale diagnostikovanou jí nemám, tenkrát se testovaly jen vyloženě případy.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:37

Nejvíc debilni mi přijde s/z. Mail mi to navíc kolikrát podtrhne, že si ani nedokážu oduvodnit, proč tam má být to druhý nebo zvládnu si spíš odůvodnit obě dvě varianty.

Ale v pohodě, já jsem třeba v práci půl roku psala v němčině ,,vážená pane,,:D, jakože všem...další chyby takto systémové radši nehledamm, ale zřejmě to nikomu nevadilo. Ale jako trochu jsem se sobě smála no...:D:D:D

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:39

EvaevaJá neumím skládat písmenka do slov v angličtině, to je úplně zoufalý, slovo co používám běžně a znám ho x let a pak váhám, jak se to píše. To jako přemýšlím čato, čím to je. Já mám nějakou anglickou dys celou:D

Online dzizisketa
8967 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:44

Já včera psala oficiální e-mail půlce pracovníků po celé republice včetně ředitelů a vedoucích, třikrát jsem si to po sobě přečetla... a stejně jsem přehlédla jeden překlep. Naštěstí žádná hrubka, gramatická chyba, nic nepřístojného, jen prohozená písmenka.