Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 22:53

notna Já ti nevím, hodně opravi Word, plus já i všichni moji kamarádi jsme to dali někomu opravit. Jako třeba jen kamarádce nebo tak, prostě někomu novému, kdo tam ty chyby viděl. A na naší škole se nekteri vedouci a oponenti tou prací moc nezabývali, rwpektive vedouci ti to pusti/nepusti nebo sleduje uz behem te prace, ale jestli to po svazani  nejak poradne cetl, oponent jen treba pasaze a komise tím pak minut listuje. To by teoreticky leccos prošlo. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 22:54

KokoskaNechat zkontrolovat určitě jde. Ale já jsem reagovala na to, ze diplom se nedává za gramatiku. U nás to neprošlo k obhajobě, pokud byly v textu gramatické chyby. Takže s blbou češtinou neslo úspěšně zakončit a ten diplom mít. y. Když nekdo nestihl si nechat udělat tu korekturu a odevzdával na poslední chvíli, tak to s chybami nepustili. Nevím teda , v jaké míře. Jsem to naštěstí u sebe neřešila, tak mě to moc nezajímalo.

Evaeva U nás se to řešilo, tak mě to prave zaujalo, ze někde asi ne.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 22:54

žluťásek to je super gratuluju k úspěchu! 

já mám podobnou radost z našeho sensory play v Krkonoších. Být blíž, ráda sdílím pomůcky! Ale já jsem na uplném začátku. Minule jsem naplnila ukázkové lekci za poloviční cenu 6 dětmi, včera už bylo dětí 8 a 7 a za normální cenu. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 22:58

notna Ale u nás třeba studovala ráda cizinců či nerodilych mluvčích, dáš to opravit, to je takový hodně jednoduchý mít tu gramatiku dobre;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 22:59

notna jako určitě jsme to nepsali hrc frc, ale že by se říkalo, že to kvůli jedné chybě neprojde. Pochybuju, že to vůbec někdo celé četl

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 22:59

MPLee já jsem si na tebe právě vzpomněla hnedka. My bohužel nemůžeme vybírat vstupné, takže rejži, škrob, želatinu a podobný zábavy dotuju ze svýho a vyrábíme už hodně lowcost z recy věcí a přírodnin pod značkou udržitelnost

A mám radost, že se vám to taky pěkně rozjelo!

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:00

notna tak práce kliďo může mít tohle kritérium, ale necháš to někoho zkontrolovat. 

Kdybys věděla kolik máme chyb v té naší dokumentaci, ale je to fuk. Mám v jedněm předpisu větu, že kdo to čte, má u mě čokoládu. Visí to tam téměř dva měsíce a zatím jsem kupovala přesně jednu.  musím říct, že ač paní jinak moc nemusím, celkem si u mě šplhla. Hlavně,že připomínky mám v tom dokumentu od třech lidí.

Možná tam někdo z nich nějakou chybu v trpném příčestí našel, ale celkem o tom pochybuji. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:05

Karja Vůbec netuším, jak to přesně bylo. Ale vím, že někdo si to právě nestihl nechat zkontrolovat, odevzdal finální verzi na poslední chvíli a prostě ho kvůli tomu nepustili k obhajobě. A kamarád jako učitel AJ kontroloval u některých prací aj a vím, ze taky říkal, ze když tam těch chyb bylo moc a autor už měl po termínu, tak smůla. 
Ona to někdy asi je hrůza, co je někdo schopen odevzdat a prostě to třeba zkusí, jestli to projde. Na druhou stranu to někdy projde. Ono se to už i tak trochu vědělo, kteří vedoucí a oponenti ty práce moc nečtou.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:06

MPLee skvely, drzim palce, at se to uchyti! chodej jen mistni nebo planujes hodiny i pro luftaky? To by mohlo mit uspech , rodice urcite radi zpestrej pobyt na horach

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:08
Reakce na Evaeva:

notna jako určitě jsme to nepsali hrc frc, ale že by se říkalo, že to kvůli jedné chybě neprojde. Pochybuju, že to vůbec někdo celé četl

​Prosím, nikde nepíšu o jedné chybě. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:10

No a k tomu pravopisu, rikam diteti, vzdyt je to tak jednoduchy, shoda podmetu s prisudkem: reknes si ti - pises i, reknes si ty - pises y, reknes si ta - pises ta. O 10 minut pozdeji: ptaci letely... jako proc?? No vzdyt jo, mami, ty ptaci...

pracuj s takovym materialem! Ale prekvapive dneska pise zcela bezchybne, ale strasny to bylo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:12

notna no původně to tak vyznělo. Taky jsme nemohli/nechtěli mít x chyb samozřejmě 

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:17

Tady v tlachárně mi přijde, že většina chyb jsou spíš překlepy než neznalost gramatiky. Maily pracovní i soukromé píšu hlavně na PC a na překlepy si je kontroluji. Na mobilu na to nemám nervy. Mám tlusté prsty a netrefuji se na ta pidi písmenka.

Jednou se mi podařilo poslat chybné číslo účtu, tak raději úřaduju u stolu než na gauči. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:17

notnaNa Slovensku aj na lingvistických odboroch, kde by človek čakal ovládanie pravopisu, mnohí študenti odovzdávajú bakalárske a diplomové práce s pravopisnými, občas aj štylistickými chybami, s viacerými, nie s jednou alebo nejakým preklepom. A to sú budúci učitelia či prekladatelia. Často to súvisí s tým, že práce odovzdávajú na poslednú chvíľu, korektúrami sa netrápia.

A u nás na katedre školiteľ i oponent prácu čítajú, a to dosť dôkladne, a neraz si prácu prečítajú alebo aspoň prelistujú aj ostatní členovia komisie pre obhajobu prác. Práce sa na fakulte odovzdávajú už iba v elektronickej podobe, takže si ju môže ktorýkoľvek člen katedry prečítať.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:20

notna No máš pravdu, ze někdy se to řeší asi vic. muž to měl docela jen tak tak, protože používal místo costumer slovo consument nebo teda obráceně spíš. A prej to je u té obhajoby hodně štvalo, ale snížili mu za to nakonec jen známku. Takže asi někdo to řeší víc. Ale určitě se i presto tak dá asi říct, že pro VS gramatiku nepotřebuješ no, že se bez toho jde  obejit, poradit si jinak;-)

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:36

Absolvovala som nedávno školenie, ktorého lektorka nás ako skupinu pochválila, že práce sú v podstate bez gram.chyb. Učitelia. Aj niektorí moji kolegovia píšu s chybami.

Online brrr
12351 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 23:51
Reakce na Potrefenáhusa:

Kokoska coz mi připomíná jednoho chudaka od brrr co mu udělali iniciativne chybu v knihvazacstvi v nazvu ústavu a hezky ve zlatě na deskách 

​Vidíš, na to jsem už milosrfně zapomněla. A bylo to samozřejmě pár hodin před odevzdáním.

No, svoje "docent X je mým dlužníkem" v úvodu bakalářky jsem tady už zmiňovala.

notna Já u nás pamatuju práce uložené v knihovne, kde byly tužkou opravy a bylo to průběžbě počítané. Mám pocit, že jsme měli určitý počet chyb, kdy práce ještě projde.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 00:00

notna my meli jako bakalarku a diplomku projekt. U bakalarky jsme meli navrhnout dum a odevzdat k nemu veskerou dokumentaci v rozsahu pro stavebni povoleni. Stavebni vykresy, navrh konstrukce, staticke vypocty, vykresy rozvodu, nadimenzovane vytapeni... kdyz se to poskladalo do A4 desek, melo to na vysku snad 15 centimetru, ale textu tam bylo pomalu. Jen pruvodni a technicka zprava. Pravopis nikoho nezajimal.

Diplomka byla tez navrh domu, ale uz bez te technicke casti. Jen studie. Odevzdavaly se vykresy(pudorysy, rezy, pohledy vizualizace a tak) na B1 formatu, kterych bylo asi 5. Vyrabeli jsme model, ktery byl soucasti odevzdavky. Pak k tomu bylo A3 portfolio, kde byly opet ty vykresy, schemata... a par slov pruvodni zpravy, textu celkem tak dve normostrany. A pochybuju, ze to vubec kdy nekdo cetl. Jen si prohlidli obrazky. Oponent si me pozval k sobe do atelieru a tam si se mnou nad vykresy popovidal. A chyby by asi nikoho nezajimaly, hodnotilo se hlavne celkove graficke zpracovani, kvalita navrhu, technicke reseni.

Ja celkove na vysoke nikdy nepsala zadny delsi text. My jen kreslili, rysovali a pocitali.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 03:45

Tak to mně oponentka diplomky přímo v posudku pravopis zkritizovala, věnovala tomu asi třetinu posudku a doporučila mi v něm i konkrétní příručku pro psaní velkých písmen, protože jsem v celé práci měla asi dvakrát jedno slovo s velkým písmenem, i když v daném kontextu se píše s malým. Neobhajuju to, měla jsem si všimnout (asi automatická oprava), zvlášť když jiné názvy z té skupiny jsem měla správně. Pak mě na tom ještě grilovala u obhajoby, a to tak, že se mi pak za to její chování moje vedoucí omluvila. 
(Celá ta obhajoba byla vtipná, dalším členem komise byl cizinec, původem Maďar, který v češtině skládal věty takovým zvláštním způsobem, že jsem vůbec netušila, na co se ptá. Obdobně i přednášel, jeho styl projevu jsem předem znala, ale moc mi to v tu chvíli nepomohlo. Moje vedoucí se vždycky po jeho proslovu a mém zmateném výrazu snažila ty dotazy nějak přežvýkat - "kolega tím pravděpodobně myslel, že..." aneb tak asi k češtině na daném oboru

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 05:26

Teraz sa mi rozjatrila rana! 2.atestačnú prácu mi z trenčianskeho metodického centra vrátili ako to najhoršie, čo kedy človek napísal a ešte mi aj pravopis zniesli pod čiernu zem! Nemala som tam žiadnu pravopisnú chybu, jednak ich nerobievam, a naviac mi to kontrolovala kolegyňa slovenčinárka. Očividne používali Ctrl C a Ctrl V pri písaní posudkov, ale táto neoprávnená kritika ma na veľmi dlho znechutila.