Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa lindex je mimo moje možnosti, je potřeba počítat s tím, že to taky klidně může být flekaté po prvním použití
ca je o velikost menší, ale kouknu, jestli mají 104. Zatím nosí 86/92, ale bojím se, že v tom nedoklepe ani tuto zimu. A příští může klidně začít chodit bez plen v září ale i v březnu.
Copak koupit a zabalit 23 blbostí, ale představa, že pak 23 jiných kravin přinese to dítě domů! A každý rok a třeba dvě děti!
presne! Na me jdou mrakoty z te marnosti. Navic ja ani nevim, jestli maji ty deti z tech veci radost? U nas tyhle drobnosti konci hned v predsini, kolikrat to deti ani nevyndaji z kapes. Si predstavuju tu praci, co s tim ten rodic mel. Vymyslet 20 darku, s predstihem objednat, idealne z Temu, že. Ja takto objednavala na narozeninovou hru nejaka gumovaci pera (jen teda z ceskeho eshopu), dokonce byla i celkem cool. No a spoustu tech per jsem pak nachazela doma, kluci si je ani neodnesli domu.
Gatita MOje děti z toho radost mají, velkou. Ale myslím, že jsou v menšině.
letfenixa já teď psala do školy vychovatelce, která má děti na starosti během svačin, oběda atd., protože Ríšovi se kýval zub a bolelo ho kousat, že má dovoleno nesníst rohlík se šunkou, když mu to nepůjde dobře kousat, a může místo něj jíst kapsičky a Actimel. Protože říkal, že Maruška by mu kapsičku nedovolila, když nesní rohlík. Tak jsem jí napsala, že tentokrát schvaluju výjimku, a ona mi odpověděla, že jasně, a úplně omluvně mi vysvětlovala, že na to musí dohlížet, že Ríši se to netýká, ale že některé děti mají s sebou ve škole neskutečné množství sladkostí, že si to prý ani neumím představit. Zároveň titíž rodiče, kteří dají dítěti do tašky několik pytlů bonbonů, potom volají do školy, proč jejich dítě nosí domů netknuté svačiny a ofrňuje se nad obědy.
Já si trochu vyčítala, že dávám ke svačině každý den navíc malou sladkost (čokoládovou minci, jednu karamelu, apod.) a že odpolední svačina je většinou sladká celá (většinou banán nebo kapsička + brumík, perník nebo něco podobného trvanlivého). Tak to mě Maruška vyvedla z omylu, to bych prý fakt nevěřila svým očím, kolik a jakých mají někteří sladkostí.
Evaeva ja uz davam hodne tricka, ale ona ma nejak jinou postavu nez starsi, ty se to furt vyhrnovalo a plína padala, na tyhle oboje drzi
ale oni uz pak nerostou tak rychle, mi prijde, ja tu ted na to koukam v supliku a nase to doklepala v tech 98, 104 jsme meli jen par a moc jsem je nepoužívala (mame takovy trochu pitomy (henley?) s malejma knoflickama, ktery nesly rozepnout (jsou ruzovy, jinak bych nabidla) :-)
Pinot Noir presne také desiate a olovranty má L. Na desiatu bageta so šunkou, nejaké čerstvé ovocie, sušené ovocie, 2xmini ovocna tyčinka Frukkfetta a napr 1 dielik čokolády/mini praclik v čokoláde. Olovrant už máva pri mne, obvykle nejaké sladké pečivo a termix.
A počúvam, čo mal kto z triedy akú čokoládu, lízatka, a pod nosia ostatní.
letfenixa Já chápu,že tě to štve, ale zároveň pracuješ ve škole, tak co se divíš. Děti spolu věci mění pořád, s tím musíš počítat, že prostě bude třeba o jahody zájem. Pokud ti to vadí, nech mu je na doma a máš pokoj. Zrovna tohle mi připadá, že je to věc dítěte, chce měnit, ať mění, nebo ať rozdává, když chce. Pokud ho nikdo nenutí, je to jeho boj. Vždyť velký už je dost.
brrr za tie roky už vieš, že L. nie je jednoduchý stravnik. Ovocie je na desiatu. Inokedy ho nezje. Nevadí mi výmena ovocie za ovocie, vadí mi za čokoládu.
Karja můj mladší to taky miluje. On teda rád dárky pro dárek, takže kolikrát to letí do kouta, ale nadšení proběhne. Nicméně za sebe oceňuji, když je to malý pytlíček gumídků. U nás se navíc rozmohly rukodělné dárky a to za tím vidím ty hodiny a hodiny večer![]()
Potrefenáhusa no to doufám, 98/104 a nohu 24 měly kluci až na konci té další zimy
On je teda i širší, takže ty body se na něm zkrátí. Právě tu mám pár 98/104 skoro nenošených, které jsem kupovala staršímu a on se chvíli po té naučil na nočník. Mladší to zvládal už před druhým rokem, takže je vůbec nenosil. V létě nosí trika, dávám jim pants a ty nepadají, tak akorát kvůli zateplení mají body, jak pořád zvedají ruce a ohýbají se.
Evaeva ty lidi nemusíš litovat, je to asi baví
. Malovala jsem na jedny narozeniny pro všechny děti kamínek s jejich školkovou značkou, všechny jsem si je vyfotila v šatně a věrně okopírovala na šutr. Celkem zbytečná práce v očích jiných, ale mě to bavilo. ![]()
Teď mělo jedno dítě u Viktora ve třídě nějaký ten Polaroid a každý dostal místo sladkosti nebo cetky svou malou fotku ze školky. To mi přišlo jako super nápad.
Pinot Noir no doufám, že je to baví
a spíš nechápu, kde na to berou energii. A letos to i beru jako jejich boj, plus máme malou třídu. Ale loni jsem si říkala, že se určitě někteří ti prvorodiče přecenili a fakt je trochu litovala![]()
Ted jste mi pripomnely, ze by se melo asi neco dat ucitelkam ve skolce. Zas me to ani nenapadlo, kor kdyz ani nevim, do kdy bude syn chodit a kdy i ony (stridaji se kmenove dve a jine zastupujici). Synovi je to ve 4letech pochopitelne jedno a nic neiniciuje. Asi to zazdim. Letos me ty darky i pro rodinu mimoradne obtezuji. Dala bych detem (syn a neter) a dospelaci at dostanou treba orisky a lahev vina. Samozrejme uz neco mam, ale vsechno spis v ramci jidla a drobnosti, ale zadnou radost z toho zarizovani nemam
Jos já jsem to ve školce taky nedržela. Nedržela bych to ani ve škole, ale prý fakt každej dává, co mi říkala jedna maminka starších dětí.
Evaevamladší má taky 24 od 1,5 roku, zimní 25 ![]()
Ale ted ji noha od leta vyrostla úplně nepatrně :-)
Nocnikem se ted v zime nehodlam zabejvat
Potrefenáhusa oba moji kluci se plen zbavili v zimě. Mladší v září/říjnu, starší v únoru. Ale u nás to bylo v pohodě, vůbec nemělo vliv, že měli plenu na ven i na spaní, tj. byly bez tak 2x 3h denně
Mladší by to zvládl i dříve, ani by venku ty pleny nepotřeboval, ale naopak jsem to nechtěla řešit v létě na dovolených.
On má 24 ve 14m, u některých značek dokonce vycházela 25, ale to už byl takový hraniční nadměrek.
Jos já bych z nějakého musu nic nekupovala, když se ti nechce.
Tenhle systém dárků mě osobně obtěžuje, protože když už teda mám něco někomu koupit, tak se sanžím, aby to byl opravdu dárek, který udělá radost. Pak trávím čas píděním se, jestli učitelka pije kafe nebo čaj, presso nebu turka, čaj ovocný nebo černý. Nebno jestli raději vonnou svíčku apod. Kolikrát to stejně člověk nezjistí a kupuje věc s tím, že to možná skončí v koši. Pak si představím to množství nevhodných nakoupených dárků a ahoj ekologie! K tomu ještě koupit jedné učitelce nebo více? I asistence třídy? V malé škole to bylo i pro kuchařky. Jako já jsem na tohle asociál. Jde zkusit nic nekoupit. Taky jsem na to několikrát zapomněla, protože jak je mi tenhle systém nesympatický, tak jsem si prostě nevzpomněla, že mám něco pořídit. Ale pak to dítě, který je nešťastný, že bylo v kolektivu za exota, protože každý něčím paní učitelku obdaroval. Tudy cesta nevede, když člověk nemá za dítě osobnost, který je to fuk. Ještěže je to moje dítě už velký a řeší si to samo.
Dřív to byla aspoň jen kytka a drobnost na konci školního roku. Teď už jsou to Vánoce, svátek, narozeniny učitelky. A už jsem zažila, kdy to nebyly drobnosti. Ale skládalo se na zlatý šperk, víkendový pobyt ve wellness. Občas se najde někdo, kdo to poděkování takhle vyšroubuje do tisícových výšin.
Za mě by bylo dostačující napsat e-mail, kde jsem vypíchla to, co se mi nebo dítěti líbilo a poděkovat. Jeden učiteli, jeden řediteli. To děláme každý rok. Ale mám to tak i v práci, že jsem radši za zpětnou osobní vazbu než láhev vína.
Dcera chodí do školky ve Vídni, kupuje se dárek k narozeninám všem učitelům ze třídy (4 na 16 dětí), ředitelce, k Vánocům učitelům, ředitelce, kuchařkám, uklízečkám a na konci roku zase všem. Každýmu je to pokaždé voucher na 100 euro + kytka + víno. Vyjde nás to na xset euro ročně, přijde mi to padlý na hlavu, ale prý je to tady běžný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.