Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 03:14
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa to je (pro mě) určitě horší radši do jedné v noci. Ale ne teda večer před, takovou chybu už snad neudělám

​naše děti usnuly skoro v 11, to už ani nezkouším, se vymotat z postele, jak jsme ted ctvrtej tejden doma, dost se nám to posunulo

ja jsem si zvykla vstávat takhle brzo a mít ten "volnej večer" ráno, ty rána jsou takovy spolehlivější, ze fakt spej

Online Garfie
28572 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 04:51

Tabea To je moc hezký, mám ráda tyhle "osobní" dárky. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:14

Malvin proboha, proč úplatek? Mezi učiteli jsou velké rozdíly, našim učitelkám ze školky na dárek velmi ráda přispěju, jejich nasazení si prostě vážím, když vidím, jak to taky může vypadat v jiných školkách.

Mě klientka pozvala na oběd a dala mi dárek, to je taky úplatek?

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:22

Pinot Noir a co je to jiného?  

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:31

Malvinjako že teď za ni budu podávat hezčí daňové přiznání, nebo jak by měl přesně fungovat?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:35

Malvin neměl by se k úplatku pojit i nějaký požadavek?

Mně teda jako mnohem problematičtější přijdou různé ty sponzorské dary pro školu než čaj a čokoláda. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:35

Malvin to už fakt nemůže člověk prostě poděkovat, pokud je s něčí odvedenou prací spokojen? Musí být všechno úplatek? Já se přiznám, že zase pokaždé, když se řeší dárky pro učitele, nechápu, jak to někdo může považovat za úplatky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:37

MPLee

A opačně doufám, že se učitel snaží všechny děti učit stejně kvalitně bez ohledu na úroveň dodaných pochutin.

Online continuity
43152 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:42
Reakce na Malvin:

Pinot Noir a co je to jiného?  

​Už jsme to tady řešili asi 100x i podle dost přísných compliance pravidel finančního sektoru je dárek v hodnotě několika stovek (typicky 20 Euro) akceptovatelný a dokonce se nemusí ani hlasit.

Představa, že učitelka kvůli pytlíku čaje (já teda ty nasi kupiji kafe, což mi připomnělo, že jsem já to letos zapomněla), bude to dítě nějak upřednostňovat nebo mu přilepši známku nebo co vlastně?

Navíc kolikrát ty učitelky dávají něco i dětem. Teď ji ukacaly, aby je vzala na vylet do Drážďan, rozpocetla cestu vlakem a poslala QR kód, tak jsem to nějak zaokrouhlila, ať má alespoň na svařák, když už kvůli nim vstávala ráno ve čtyři. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:44

Evaeva já teda dostávám úplatky za tábor, ale taky nenechávám vyhrát děti co donesli minulý rok meloun nebo čokoládu, nebo naopak nenecháváme ty, co nic nedonesli, stát v koutě

Maminka učí ve školce a hele taky si nevede evidenci, kdo ji uplácí a kdo ne...

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:04

Evaeva požadavek je jasný; buďte k mému potomku hodná. MPLee k poděkování stačí říct děkuji. Ušetří ti to čas přemýšlet, zda dotyčný pije víno nebo čaj. A zda ocení keramický nesmysl, který se může někomu jevit jako roztomilý.

Jelikož teď v prosinci na mne spadlo zajišťování "dárků" pro naše partnery a klienty, tak bych povolila rozdávat jen firemní kalendáře a propisky. Neboť debaty, komu dát šampaňské za dvojku a komu bude stačit víno za šest stovek, jsou horší než kila z vánočních obědů. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:04

Potrefenáhusa je fakt, že v deset večer mám kolikrát stejně životní energie jako v šest ráno

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:04

Malvin s úplatkem očekávám protislužbu. Hezkým čajem chci paní učitelce poděkovat za nasazení, ochotu, péči kterou dětem věnuje. Jedničku navíc v ŽK nežádám.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:06

Malvin já teda nedám dítě nikam, kde na něj nebudou hodní, pokud nedostanou čaj. Dokonce si myslím, že než dojde domů, ani neví, od koho má co. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:19

Malvin aha, takže otrávenost z vlastní práce. 

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:21

Malvin Jo, s tím nadbytkem souhlasím. Jako přijde mi, že jsem dost peněz utratila za kraviny a ještě jakoby s dost výraznou ztrátou času. Ruzné ty adventní akce ve škole, jakožto vstup a koupení věnců a toho a hentoho.... a tím přidání příspěvků. Hele, kdybych 1.12. prostě vyndala z peněženky dvojku bylo by to mnohem efektivnější, pro mě časově a v hlavě kapacitně, a vlastně i pro ta školní zařízení, protože by jim šla pěkně čistá:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:27

Karja já dala akorát pár stovek za vyrábění,u nás se nic jiného nepořádá Což byl zároveň fajn čas s dětmi, za to ráda utratím.

Online continuity
43152 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:31

Karja

Dárky pro spolužáky si děti řeší už sami, já jsem letos utratila majetek za kakao a máslo, protože spolužáci se zamilovali do jedněch sušenek, které dcera donesla na nějaký jatmark.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:32

Malvin a cim se vam klienti za ty uplatky odvdeci? A dostanete taky vy nejake uplatky od klientu, abyste si jich vic vsimali? To jako fakt, kdyby ti klient prinesl k Vanocum caj jako podekovani, tak mu budes v dalsim obdobi vic vychazet vstric?

Ono to totiz neni "Tady mate caj a budte na moje dite hodna", ale "Byla jste hodna a udelala jste neco pro moje dite, tak bych vam rada podekovala za praci, treba takovou malickosti, jako je tenhle caj."

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:35

Kokoska já to beru ještě trochu jinak. Ty učitelky jsou pro moje dítě blízcí lidé. A těm k určitým příležitostem dávám dárky.