Potrefenáhusa moje teta pracuje na detskem oddeleni v nemocnici a hracky si tam porad berou. Rika, ze vzdycky nekdo neco prinese, po case to nekdo zase ukradne a porad se to tam toci.
Vše o těhotenství a dětech
Vrtá mi hlavou, dcera má už 14 dní kasel, takový ten zachvatovy, takže hlavně ráno po probuzení si dá dvacet minut kašle, přes den je to lepší a pak večer zase kašle, teplotu měla dvakrát. Ale jako fakt má klidový režim a jako hodně pije, nelita venku a vůbec se jí to nejlepší. Tak nevím, jestli je to na pediatra, aby ji udělal CRP, poslech. Kasel je klidně na 3 týdny, ale nevím, zda by tam neměl být trochu nějaký progres;-///
Karja nezkoušela si jí dát nějaký sirup na odkašlávání? Já ho nasadila mladšímu ještě ten víkend před Vánoci a za tři dny byl dobrý. Bez progresu bych jí asi radši zkontrolovat nechala. V noci nekašle?
Ale s miminem asi k doktorovi budu muset, už tři týdny má hustou rýmu a kašel. Asi čtyři dny byl dobrý, ale teď už je to týden bez zlepšení, přesně jak píšeš, hlavně po ránu kašle jak o život. Teplotu teda neměl ani jeden, přes den naprosto zdravé děti. Akorát nevím, jak naše ordinuje a k zástupu jít nechci. A taky budu mít všechny děti sebou, tak se bojím, aby zbytek něco nelapl.
Evaeva ježiš naše si minule chtěla schovat obal od lízátka na památku ![]()
Potrefenáhusa chápu! Mě na tom pak vadí, že to prostě často moc nevydrží a když si to nedejbože oblíbí, tak je pak hodně smutná, že se to rozpadlo. Teda u nás nakonec největší hit celých vánoc byl návrat ztraceného plyšáka. Sehnala jsem stejného ještě v porodeji, 3 večery se snažila ho zhnusit a válela ho tu po zemi a nutila psa si s tim hrát
Nadšení maximální a nedá ho z ruky. Chodí s náma i lyžovat. Jen se bojím, že teď někde vyplave ten původní ![]()
A čí dvouleté dítě si dneska vyřvalo jízdu na lanovce a sjezdovce? ![]()

MPLee hele, to není sranda
Muž se už několikrát vracel domů s nějakým kartonem, když mu ho malý u popelnic zakázal vyhodit ![]()
Teď jsem mu na ty jeho poklady dala krabici od plen a myslím, že bude brzy plná. Cokoli objeví, s tím nadšeně odkvačí do pokojíčku, že z toho bude vyrábět, žádný výrobek nebo obrázek nevyhodí. A jakou radost měl z plata od jogurtů, co dotáhl z obchodu
Zlatej obal od lízátka ![]()
MPLee paráda!
(ale asi trochu o strach z ostatních lyžařů, že? S takovým prckem)
Evaeva ja se vlastne na lyzich bojim jen tech cizich lyzaru. I u dcery, u ni asi jeste vic. Za nim jsem jela blizoucko kvuli voditku a abych pripadne naraz odfiltrovala. Ale clovek jede jak chameleon - jedno oko na dite, druhe za sebe. Porad dokola. I dcera je jeste schopna najednou zmenit smer nebo naopak zastavit na uplne pitomem miste.
MPLee jojo, kvůli tomu zastavování nás naši pořád peskovali a já dělám to samé. Ale samozřejmě taky zastaví leckde. Oni teda i dospělí kolikrát stojí úplně blbě, nebo celá skupina natažené přes půl sjezdovky...
MPLeeto jsme si myslela taky, že ten naráz schytam já. Tak jsme jeli tři dospeli a čtyři děti. Pubertální holčina se dospělým vyhla a děti vzala jak kuželky. Ale tahle to prostě neuměla.
Nejlepší byl tatínek, který ji dojel a v tom brecicim chumlu se hlavně staral, jestli se jí nic nestalo.
Bez pateraku uz ani ránu.
continuity jo, nase deti maji pateraky oba, my s muzem taky a porad se otacim a koukam vsude. Riziko tam je, mozna na tech zacatecnickych svazich vetsi, tim ze to velke procento lyzaru neumi. Ono i tady vidam lidi s temahle voditkama na deti, co je maji natazene na maximalni delku a snerujou sjezdovku z prava do leva, to je pak taky nebezpecna sranda...
Evaevadávám sirup a ACC,ale docela málo dní. Ještě tomu dám a kdyztak pomaže po novém roce, ale muž mi říkal, hele to je každej rok a každej rok ti ta doktorka řekne, že kašel je na měsíc...
A poklady...no my máme několik míst, které musím fakt roztřídit už. Nejhorší je šuplík jedné v kuchyni, protože tam hrnu všechny malé cajky ,,co kdyby náhodou to sháněly nebo se to hodilo...,,
Karja tak to bych s ní taky zašla, aspoň u kluků ten sirup obvykle zabere rychle, je tam pak ten progres prostě, i když třeba kašlou i nadále. Aspoň jí poslechne a budeš vědět.
Evaevatohle je takovej progres s regresem na střídačku furt:D. Já bych spíš bývala byla řekla, že jí pomůže ten odpocinkovej režim, ale taky moc ne
Karja Takhle junior prokaslal pulku podzimu. Kdyz uz na nej ve skolce koukali jako na siritele moru, tak jsem ho vzala k doktorce, at ho zkontroluje a da mi potvrzeni, ze do skolky muze. Nic mu nebylo, poslech i vytery mel v poradku. Jen proste furt kašlal.
Vari Jo, no jasně, já taky asi vím, že to je jako vloni a předloni, prostě kašel na x týdnů, ale i pátej rok mě to určitě zneklidní:D
Karja já na ten klid zas tolik nevěřím (pokud nejsou vyloženě nemocní)![]()
Karja Me celkem pobavilo, když jsme se na atletice bavily s ostatnima matkama, tak je to vsude stejny, dite obcas zakašle a ze skolky ho uz vyhazuji, takze chudak nase doktorka na podzim furt dela testy a dava potvrzeni :-).
Evaeva Hele já to mám ozkousene, že se holkám docela jinak rozjelo něco nepekneho, jakože to není radno přecházet a dělat jakoby nic, chodit na výlety...právě dcera byly 4 dny doma, už byla lepší, pak byla oslava narozin, která byla taková živější a večer měla zase teplotu a nocni kašel, že ta únava je prostě přitěžovací faktor.
Vari u nás to naštěstí není tak hrozný. Syn s tím kašlem chodil, bylo to ještě pod mojí hranicí. Ale učitelka mi asi v půlce týdne povídá Paní xy, ještě bych chtěla... Už jsem jí slyšela, že ho mám nechat doma. Ale ne, jen chtěla vědět, kdy syn po vánocích dorazí ![]()
Naše doktorka teda žádné potvrzení nevydá, resp. asi jo, ale jen na to, co otestuje
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.