MPLee našeho dítěte se ptala včera paní doktorka, co dostalo k Vánocům....vzpomněla si asi po deseti minutách na jedny takový cetky
Vše o těhotenství a dětech
MPLee haha jsem ráda, že to není jen u nás...
MPLee
. Ale zase budou všichni koukat, jaký udělala obrovský pokrok, až ji tohle přestane bavit.
Potrefenáhusa naše mladší vždycky v pondělí na cvičení na dotaz, co dělala o víkendu, odpovídá, že byla doma a hrála si s plyšákama. A je úplně jedno, jak zajímavý jsme jinak měli program
.
Anema to je rovnaká odpoveď ako na otázku rodiča, čo bolo na obed - ryža a mäsko, aj keď bola zemlovka.
Kolegyňa mi ráno povedala, že L. včera na prvouke hovoril, že si dal novoročné predsavzatie, že bude každé ráno cvičiť ![]()
Anema Evaeva no tahle první hodina se dala platit jednorázově. Pak se bude platit měsíční paušál. A ač považuju cenu za hodně super (300/2h včetně skipasu), tak vyhodit přes 2000 za to, že bude prudit a zdržovat celou skupinu - je to už pro lyžující děti, ne začátečnická školička, to se mi už nechce ![]()
![]()
MPLee ja jsem ta matka herodeska, asi bych ji nechala pocítit důsledek. Tj. jí řekla, co tady píšeš: je to pro lyzujici děti, tím že zdržovala celou skupinu, nemůže tam chodit. Můžete to přehodnotit v únoru.
Buď bude cely leden otravovat, aby tam mohla nebo zjistíš, že tam vlastně ani chodit nechtěla.
Ještě to můžeš hodit na někoho jiného, jakože to není tvoje rozhodnutí. Ideální stav.
MPLee jo, tak to zase chápu.
continuity to spíš je o tom, kdo chce víc, aby chodila. Pokud bych jako rodič chtěla, aby chodila, tak bych jí ještě dala šanci. Kdyby byla možnost dalšího jednorázového vstupu. Kdyby mi to bylo fuk, tak bych se na to vykašlala, jak píšeš.
MPLee aha, naschvál prudit skupinu bych ji taky nenechala. A ten školkovej lyžák je taky pro lyžující?
Dovolím si narušit lyžařskou debatu kinetickým pískem. Od jakého výrobce kupujete? KineticSand nebo je jiný takový ten tekutý? My dostali od babičky nějaké pytlíky, některé písky jsou hezky tekoucí, ale některé vůbec, bohužel to byly jen pytlíky bez etiket a už potřebujeme doplnit zásoby.
Předem díky!
dzizisketa podívám se ti doma, zatimco ruzovej je skvelej jemnej, nejakej přírodní barvy byl hrubej, lepivej a k nicemu (oba byly z alzy)
Potrefenáhusa my máme taky takový hrubý, ale našim to nevadí. Když pominu, že už je půl roku na balkoně, protože to někdo jedl
(Ano, dostal se do zavíracího boxu. Je dost vynalézavý.)
dzizisketa Kinetic Sand
dzizisketa tak ten nas je taky Kinetic Sand
Potrefenáhusa My máme několik sáčků nějakého obyčejného z Pepca a je jemný a pěkně teče.
Evaeva to žraní všeho je hrozný období
Myrtila my mame z pepca tu puvodni krabici s ohradkou a babovkama, ten kinetic sand mi taky prijde stejnej jak ta puvodni náplň
Od poloviny prosince, kdy jsme byli s Viktorem v SPC pro vady řeči, přemílám v hlavě jeho a svou budoucnost, teda ani nepřemílám, spíš se s tím sžívám. Včera jsem dostala výslednou zprávu, je to mnohostránkový elaborát, jeden pro nás, jeden pro školku. Ten soupis jeho nedostatečností je teda smutné čtení, soupis toho, jak s ním pracovat a co všechno rozvíjet, je pro mě naopak trochu děsivé čtení. Už v tom prosinci mi ale řekli, že odklad ZŠ je jednoznačný, i když pro jeho doporučení tam musíme ještě jednou, a že na ten odkladový rok doporučují logopedickou školku, doporučili tři různé školky. Pochválili ho, že se dokáže dobře a dlouho soustředit, že chce pracovat a plnit úkoly (pokud se podaří mu úkol vysvětlit, což je velký problém). Je prý proto ideální kandidát pro logo školku, takže od SPC tam dostane doporučení.
Nejbližší logo školka (kam bychom zároveň nejvíc chtěli) je hodinu cesty, navíc je nutné stihnout ten jediný možný autobus ráno, aby vyšel přestup na další autobus... Pro mě to znamená hodinu cesty do školky, hodinu cesty domů/do kanceláře a odpoledne znovu totéž, 4 hodiny denně v MHD. U těch vzálenějších je to ještě víc. Přihlášky tam podáme, ale budu doufat v tu nejbližší, která se mi zároveň zdá nejlepší. Asi poprvé v životě mě nas**l muž, zprvu nadšený z možností takové školky, vzápětí zcela šokovaný tím, že by se měl někdy na té logistice podílet. To budu muset ještě nějak vyřešit, jeho zapojení úplně nevidím, takže na něj přehodit víc věcí odjinud.
Školka je prý náročná, téměř tam není volná hra, veškeré aktivity jsou zaměřeny na tu logopedii a řeč, úkoly v tomto směru dostávají i domů, dětí je ve třídě 12 (nebo 14?), učitelky dvě. Dokážou prý za rok ale u některých ten řečový hendikep skoro smazat, plus si dítě zvykne pracovat. Mně se velmi zamlouvá ta možnost, že podstatný kus práce udělají tam, já nejsem úplně schopná tu logo péči provádět kvalitně.
Strašně bych si přála, aby ho přijali (vybírají si prý nejen děti, ale i ty správně motivované rodiče, takže musíme vypadat, že to dáme :), zároveň to bude sakra náročný rok. Zároveň opustíme školku, o které víme, že je skvělá, a půjdeme do neznámého, zároveň nevím, jak budou koukat na tu jeho stravu (což mě donutilo kontaktovat Školu papání, čemuž jsem doteď statečně čelila), zároveň nevím, jak to zvládne on... Uf, mám z toho hlavu ve varu.
Děkuji, že jsem to tu mohla zase vyklopit!
Pinot Noir ta logo školka zní ale dobře z toho tvého popisu. Ta doprava bude masakr, to určitě, ale zvládnete to! Je to chytrý kluk, tak by byla škoda ho nepodpořit, jak potřebuje. Budu držet palce, ať vyjde ta nejbližší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.