Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43171 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:59

notna to s těma chlapama je jak přes kopírák. Fakt to nedávají. 

Nicméně nemyslím, ze by kvůli tomu všichni otcové potřebovali psychoterapii. Oni se s tím nakonec srovnají. U nás si to hodně sedlo, kdyz na psychoterapii začla chodit dcera (a ještě ta mladší).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:12

continuity myslím, že rodinný terapeut ti může pomoct s tou komunikací s puberťačkou, pochopit trochu, jak se cítí... Ne, že by z toho nutně museli všichni chlapi být v depresi a řešit tu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:43

continuity ja bych vlastne jen uvitala  kdyby mu nekdo jiny nez ja rekl, ze je to hlavne pubertou.

Online Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:52

MPLee moje ctyrleta pred par dny jezdila na dvoukolove kolobezce s brzdou na riditkach v decathlonu. Myslim, ze to byla tahle

Offline notna
9458 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:00

continuity Taky si nemyslím, že by otcové potřebovali terapii. Naopak si myslím, že je to přínosné vidět tu reakci otce.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:07

notna Taky si myslím, že to není na terapii pro otce. Můj syn se s takovou tou holčičí hysterií nikdy nesetkal a dokážu si představit jak bude totálně mimo jako otec. :D 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:30

Evaeva mate uz doma to MAKEDO? Hraji si s tim kluci? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:34

MPLee máme a moc nehrají, aspoň zatím. Ale zatím těžko hodnotit, věnovali se zatím jednodušším novým hráčkám. Ale tvoje děti jsou na to asi ještě malé, nicméně oceňuju, že ty nástroje jsou fakt bezpečné. Ale nožem se ten karton řeže jakoby čistěji.

Online continuity
43171 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:44

Candanceže ho tady zdravíme. Je to určitě puberta a jednou se vám vrátí vaše holcicka. Akorát to chce hlavně klid a nohy v teplé vodě. 

Online continuity
43171 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:46

notna jj, ono podobné reakce může mít i zaskočený manžel, je určitě dobré vědět, že ani nejbližší lidi nevydrží všechno. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:48

Evaeva necham to na pristi rok, mas pravdu. Ale fakt mam tentokrat uplne vymeteno. K vanocum dostala domecek z maleho lega, sedela u toho tyden jak zarezana, ale dneska uz sama prisla at to schovam do krabice, ze ho nechce mit rozdelany. Steho plysaka nechci kupovat... tak premyslim co. Hasici od Bruderu je taky bavili 2 dny a od te doby lezi zaparkovani pod skrini

Online Potrefenáhusa
38890 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:03

MPLee ja myslim, ze vy to sportovni vybavení uzijete 

nebo nejaky trpytkovy fixy nebo diy od Djeco, to ma ted hodne rada naše 

Nevim jak u vas, ale u nas je to lego v kombinaci s dvouletou dost krizový (uz nežere, ale bourá a bere a utíká) 

Online Potrefenáhusa
38890 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:08

At už zase začne mrznout, to nekonečný bláto je úplně ubíjející. Jeste nam za domem od září kopali velkou kanalizační přípojku, jezdily tu mnoho dní ruzny bagry (deti nadšeny, ale je tu všude okolo ta čerstvá doširoka rozhrabana hlína aktuálně plna hlubokých louží, ktery ty naše čuňata uplne zbožňujou

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:40

Potrefenáhusa já jsem teda o víkendu vyprala ty bundy. Po deseti minutách byl totálně hnědý

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:43

MPLee vyrábění od djeco jsme dostali asi 4 sady a všechno bylo super. Už je skoro všechno hotové, což je další výhoda. Neteři jsem jednou kupovala takové nalepování lesklých plátků nebo akvarelové obrázky pro děti. Akorát úplně neposoudím věk.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 22:18

MPLee zážitky jako dárek asi ještě úplně neocení, co? Namalovat si třeba hrneček v keramické dílně, aquapark, nějaký zábavní park apod

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 22:33

MPLee Dvojčata dostala ke čtvrtým narozeninám koloběžku s brzdou z decathlonu, složit jde, drahá nebyla a i když jsou dost podmerecni, tak to zvládají úplně v pohodě.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 23:44

žluťásek na keramiku chodil běžně a dostane první návštěvu kina s tatínkem. A objednala jsem tu kolobězku z decathlonu, díky Vari a Zuzuli

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 00:50

Candance Já myslím, že se potřebuješ hlavně obrnit. Chápu, že tě to unavuje, ale vždycky si jen zopakuj místní mantru "je to jen období". Moje kamarádka, nejmladší ze tří holek, vždycky vzpomíná, její sestry měly drsnou pubertu a s mámou hrozně bojovaly...a ona když poprvé máti něco odsekla, tak máma (zrovna vařila) tak klidně položila vařechu přes hrnec, ruce v bok, protočila oči a prý "ježišmarjá, už je to tu zas!" Vždycky mi to přišlo hrozně vtipný.

Jinak, klepu na dřevo, u nás ta puberta taky není nijak strašná, dcera už to má asi za sebou a mladší zatím jakž takž....ale myslím, že dost hraje roli to prostředí, škola je strašně konzervativní, je to takové posunuté. Já jsem rozhodně tolerantní rodič, v porovnání s čínskými a korejskými....a asi i americkými, takže děti jsou spíš šťastné, že to je jak je. 

@pinot Noir Tohle dělala starší taky, někdy kolem těch osmi devíti let....mladší navíc doslova líbal zem, po které chodila, hrozně ji zbožňoval, o to víc mě bolelo na to koukat. Zkoušeli jsme kde co a nakonec zabralo až když si s ní ve vhodné chvilce promluvil muž, vysvětlil jí, že mladší ji má hrozně rád, ale každým ošklivým slovem v něm tu lásku postupně zabíjí a ať si rozmyslí, jestli to chce....nepomohlo to 100%, ale zlepšilo se to výrazně. 

Online Potrefenáhusa
38890 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 05:58

Evaeva u nas se bez blata neda vyjit z domu, my bydlime v takovy slepý odbočce (ve slepý odbočce slepý odbočky), vede k nam jen cesta z betonových panelu a kdyz kopali tu přípojku, jednu pulku panelu odstranili a je jen zem....takze bláto a louže všude, tuhle zimu nosej obě nejcastejc zatepleny holiny, to se fakt neda, maly dite pres to casto vozim se strasnym revem v kočáru, tuhle si do toho sedla hned po odchodu z domu 

další strašná hluboká blátivá louže je přímo před skolkou ...