Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:02

Pinot Noir a kde ta skolka je, ze to autobus objíždí hodinu? Mne to metro přijde takový nejspolehlivější, ze jede, i kdyz povrch Prahy stojí 

Ale treba by šlo vazne najít nějaký pracovní místo, jestli ti stačí k praci jen notebook, zas je jakoby pozitivní, ze je to maximálně na rok 

Online Pinot Noir
29913 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:05

Potrefenáhusa někde v Bohnicích/Čimicích, či co to je. Autobus nejede hodinu, ale je tam přestup, pokud metrem, tak přestupy dva, plus pěší cesty na zastávku a ze zastávky, že jo. Prostě pod hodinu tu cestu nedám. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:07

Pinot Noir uz to tu psali jini - najit si neco pobliz a pracovat odtamtud. Lepsi nez se na rok stehovat. Ale i tak to bude chtit nejakou pomoc, to nemuze mit na bedrech jeden (pracujici!) clovek. Bude to masakr, ale verim, ze ten rok vydrzite a ze to V.hrozne moc pomuze, vic nez trapeni se s logopedickymi ukoly doma po vecerech.

Ja obcas jako guiltypleasure sjizdim neco jako britske emimino. A je tam vzdycky spousta vlaken o skolach, o stehovani se do catchment area s lepsi statni skolou, nebo velke utahovani opasku, aby dite mohlo do soukrome skoly. Jakoze rodina proda auto, kupuje nejlevnejsi potraviny a nejede 5 let na dovolenou.  To si vzdycky rikam, ze si ani neumim predstavit v nasich podminkach. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:08

Pinot Noirdo Bohnic (pres Cimice) jezdi od vas 202, neslo by to? Ale mate to daleko, no

Online Pinot Noir
29913 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:10

Gatita ona už právě nejede do Kbel, končí v Čakovicích. Tou bychom právě jezdili, ale musíme v Č. přestupovat, takže se to protáhne.

Online Pinot Noir
29913 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:14

Gatita já se zas dočetla, že některé tyhle speciální školky mají internáty

Online Kokoska
35000 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:14

Pinot Noir strasne moc ti drzim palce, vam vsem, at to zvladnete a najde se nejaka pomoc. Nechal by se Viktor vodit od te skolky od nekoho ciziho, zvyknul by si na nekoho? Treba by to opravdu pro nejakeho studenta byl dobry privydelek.

Online Pinot Noir
29913 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:15

Gatita jo a o pár ženách, co si našly práci v Lidlu apod. poblíž speciální školky, vím i z diskuzí tady v ČR.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:15

Pinot Noir To dáš, hele na rok to dáš, vem si, že to bude i s prázdninami prostě pár měsíců. Bude to na hovno, ale dáš to. Ríša bude mnohem samostatnější, ten vlastně se ráno vypraví asi s manželem, domů to už asi taky dá, kdyžtak? No a i kluci doma vydrží zase déle bez pozornosti, že si budeš moci něco napracovat třeba odpoledne. Kdyby to byl celý první stupeň, tak jen polknu, ale tohle zvládneš, sice těžce, ale bude to stát za to!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:16

Pinot Noir to je blby. Ale chapu, ze chces tu skolku prioritizovat, take bych to tak udelala. Muz je hodne vytizeny, opravdu by nemohl? Ja na to doma taky trochu narazim, a to jde jen o prkotiny typu krouzek anglictiny. Muz stresuje, ze by se melo s tou anglictinou neco delat, ale jakmile se vytasim s nejakym kurzem a nutnosti dopravy, je kolem toho spousta stresu (dluzno rici, ze muz to nakonec "odmaka" vic nez ja). 

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:17

Pinot Noir aha, těch víc přestupu je nešikovných :-( ale metrem na kobylisy a pak autobusem by to bylo možná kratší? 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:18

Tak to můj muž s dítětem, jedním zatím, školu dělá. I mi přijde ho to baví, ale nevím, mně přijde na nějaké věci hrozně jako natvrdlej, jakože třeba ehm na prvouku a takový ty věci, co si myslím, že to dospělej člověk přece ví. Ale já zase neumím anglickou výslovnost, určitě bych to nechtěla dítě učit. 

Online Pinot Noir
29913 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:31

Karja jo, to jsem si přesně říkala, po prvotním vyděšení, že je to vlastně jen 10 měsíců, co to je v životě, že jo. A kdyby mu to mělo pak život ve škole usnadnit, tak to je vlastně maličkost. Deset měsíců domácí logopedické práce je navíc úplné sci-fi i pro osobu odhodlanou, což já teda nejsem.

Online dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:33

Suya 

Ona ta modelína z Pepca není sama o sobě zlá. Akorát my máme od Play-Doh stroj na modelování donutů a cupcakeů apod., a z ní se moc dobře netvoří, na to je fakt ta originál lepší.

A tekutý kinetický písek chci já, dětem je to asi jedno, ale moje oblíbená uklidňující činnost je stavět si z něj hrady (máme formičky) a pak je krájet na tenké plátky a mám ráda když přitom tne písek hezky zvolna teče, ne že se hned rozsype

Offline Suya
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:35

Evaeva Ten klasicky jo, ten "kouzelny" je prave min sypaci a vic drzi tvar, dite to valcuje ctvereckovym valeckem a kraji vafle Ale cena je silena, jak pises

dzizisketa Naprosto rozumim, taky me to nekdy bavi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:35

Karja můj muž se synem taky školu dělá. Upřímně řečeno moc toho neděláme, ale vždycky večer zjišťuje, co chybí. My teda akorát čteme, úkol je na deset minut, připravit tašku, logo a toť vše. Z aj mají vždycky za úkol akorát poslechnout si nějaké video nebo písničku, oni se aj vůbec neučí klasicky překladem a slovíčka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:37

Suya jo, ten náš kinetický taky víc drží tvar, staví z něj hrady, ale úplně jim stačí obyčejný hrubší, máme toho krabici 30x50 třeba

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:38

Pinot Noir hlavně na to jakoby nemáš ty zkušenosti a vzdělání, To prostě nenahradíš. BUdeme držet palce at ti to cestování vyjde! A ať se tam Vikimu hlavně líbí! Já myslím, že na nějaké ty speciality u těch dětí musí být zvyklí tam, že asi těžko tam chodí jen plně přizpůsobivé děti s vadou řeči, myslím, že ty řečové nedostatky často doprovází ještě něco, takže budou otrlí a bude to dobrý!

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:39

Evaeva jo, my taky máme zatím jen takovou sranda připravu, ale přijde mi, že ho to baví, nebo nevadí mu to. Ono je taky rozdíl, že dcera to sama hlásí, kdyby měl honit tašku po celém baráku a pak dítě po celém baráku a psát ukol třeba 45 minut, tak to asi by taky neprošlo.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:50

Pinot Noir jestli ti k praci staci stul s ntb, tak na Kobylisich byval co-working V kavárně