Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 19:48

Mohučanka 711990 no ale nevime jakou ma manzel pracovni dobu a co dela. Jestli ma nekde byt treba v 7.30, tak tezko stihne dite odvest a jeste hodit auto nekam na Letnany a byt tam vcas. Ja taky nikdy nebudu moct davat dite do skoly hezky na osmou. Protoze v praci zacinam idealne v sedm. Takze je varianta, ze dite bude nekde hodinu v druzine (nas pripad, spis vic nez hodinu) nebo to proste pada na toho druheho s klouzavejsim zacatkem pracovni doby, coz vubec neni fer, to beru. A urcite by aspon narazove mel mit snahu se zapojit, aspon teda odpoledne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 20:02

Jos ty ho pak zase naopak můžeš vyzvednout dřív. U nás prostě muž musí vodit, protože ve 12:30 bude těžko vyzvedávat (On by měl asi problém i každodenně vyzvedávat v 16:30, přestože core mají do 15).

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 20:09

Evaeva jasne, to dava smysl. Jo, vyzvedavam vetsinou ja. My tedy posledni dobou jezdime i rano vsichni spolu. Nebo nas se synem muz kousek priblizi od meho auta, u skolky se neda parkovat. Ale vstavame vsichni v sest rano, mame vsichni podobnou trasu prace/skolka....nicmene na Prahu se proste aplikuji jina pravidla, kor kdyz je ta skolka uplne mimo rajon ostatnich. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 20:15

Jos no jasně. Nebo naopak tak blízko, že nějakou dopravu a rajóny vůbec neřešíš.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 03:41
Reakce na rasaNori:

Dnes jsem ji ráno řekla, že jestli bude takhle hnusně nadávat na domácí pripravu a psaní atd, že ji klidně přihlásím do naší vesnické základky s prisernou pověsti a angličtinou od 3 třídy v dotaci jedna hodina týdne, tak ať se rozmyslí...

​Haha, promiň, to mě úplně rozesmálo, taková výhrůžka. To na ni fakt platí? Naši by mi na to řekli něco jako jé, super, hurá

Pinot Noir Budeš to mít super náročný, ale snad se časem najde nějaké řešení. Třeba nějaká studentka, nebo najdeš rodiče z vašeho okolí a můžete se nějak střídat...Jako uff, já tady vozila děti do školy hodinu z Tokya do Jokohamy asi dva měsíce, každé ráno tam a zpátky, taky hodinu jedna cesta, takže 4 v MHD celkem. Ovšem já jsem k tomu nepracovala (nebo teda pracovala minimálně) a stejně to byl očistec. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 07:19

Garfie zatím jo, ale myslím že to nemůžu používat moc často. Ale zároveň si říkám že by ji trochu vyhození na mráz prospělo. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 10:43

Pinot Noir sucitim. ale ako pises, je to len na par mesiacov. budes z toho vsetkeho na prasky a nadavat, ale das to.

dieta mam iba jedno, ale vsetko fungovanie okolo neho zabezpecujem ja a je to zahul. rano do skoly vyrazame velmi skoro aby som sa vyhla vsetkym kolonam, ale aj tak nam kolise dojazd do rannej druziny 7:10-7:30. na osmu to nema vobec zmysel skusat, lebo to sa vyvalia autom vsetci a doprava stoji. potom sa v kolonach presuvam nazad domov na h.o. alebo do kancelarie a je v podstate jedno kam, pretoze to mam blizko bydliska. poobedna doprava je uplna katastrofa. verejnou dopravou to mam paradoxne ovela dlhsie a este k tomu na 3-4 rozne linky a presupy. toto ma caka este celu zakladku, lebo je len prvak. rozmyslam kedy na druhom stupni (a ci vobec) bude schopny sa aspon poobede dopravit sam domov. vsetku mentalnu naloz, doktorov + domace ulohy tiez riesim ja.

najvacsia ironia je ze zakladku mame 10 minut peso od domu a dalsich par minut moju pracu.  cele moje planovanie mat vsetko blizko mi jeho diagnoza a tym padom aj specialna skola hodila vidle to pripravy

Online Kokoska
35000 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 11:18

eless taky to nemas jednoduche. Je v te skole syn aspon spokojeny?

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 16:30

Pinot Noirdržím palce, ať vám školka vyjde.

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 16:46

eless to musí být velice náročné.nemas tam možnost nějaké odlehčovací služby? U nás ve škole některé děti vyzvedávání po družině asistenti a dopravují je rodičům domu.

Online Pinot Noir
29913 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 18:30

eless já na vás myslela, jak to zvládáte. Jak se synovi líbí ve škole? A jak to vidíš ty?

Já se těch cest ani tak nebojím, knížku si přečtu, začnu víc chodit do kanclu, to mi asi i prospěje, stává se že mě hrozný jezevec... Plus si můžu říct o jakoukoliv úpravu úvazku, mám teď poloviční plus můžu odpracovat cokoliv nad něj a dostanu to zaplaceno, můžu si to upravit, jak bude potřeba. Ale s tak dlouhou cestou potřebuju, aby tam V. býval i odpoledne, a toho se vzhledem k jeho stravě bojím mnohem víc, já si se sezením v MHD poradím. Plus se bojím samozřejmě toho, tak vezme změnu, jestli budou dobré učitelky... 

Jinak všem moc děkuji za účast, návrhy i povzbuzení. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 19:36

Pinot Noir já věřím, že ve speciální školce budou zvyklí na různé libůstky a jídlo bude to nejmenší. I kdyby si měl denně nosit v zavařovačce vlastní vývar. Držím palce, ať ho tam vezmou a dobře se adaptuje

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 21:20

Kupovali jste někdo k Vánocům dětem ten foťák s termotiskem? Já jsem vzala Lamax Instakid a chtěla bych na něj ještě koupit nějaké pouzdro. Našla jsem vyhovující jen nějaké z temu apod, to z principu nechci. Nemáte tip na nějaké jiné vhodné?

Ten foťák je docela široký, běžné obaly na kompaktní foťáčky jsou mnohem užší. Zároveň ale brašny na foťáky jsou zbytečně obří, představuju si nějakou polstrovanou kapsičku, ideálně s lehkým popruhem přes rameno nebo na krk.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 23:08

Kdyby se nekdo z vss vyskytnul na Praze 8, tak do pondeli je na Ladvi bazar detskych veci. Veci bejsou jednotlive nacenene, clovek si nabere co chce a pri odchodu necha libovolny prispevek na Klokanek. Porad prijimaji i veci - obleceni, boty, knizky, hracky... Tak treba se to nekomu hodi. Me to dnes motivovalo k vyklizeni skrine

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 12:50

Konečne nasnežilo aj u nás

Online Kokoska
35000 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 15:19

U nas taky nasnezilo a v noci mrzlo. Mam auto v servisu, tak jsem vcera jela nakoupit manzelovym, se kterym se blbe zajizdi do garaze. Tak pry at to po navratu necham venku, ze to uklidi. Takze zapomnel, ja rano potrebovala odjet, a hezky jsem ometala auto a skrabala sklo.

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 17:57

letfenixa to je jak z nějakýho obrazu 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:20

letfenixa U nás taky nasnezilo, děti si hrály venku, pak jsem sla do popelnice a na silnici byl ve sněhu nápis přes celou šířku ,,Táňa je hovno,,. Muselo to ven asi:D Za tři roky tam muze být moje jmeno

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:23

letfenixa to vám závidím. My včera kvůli sněhu museli vyrazit do hor. Robátka by nejradši dnes znovu... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:26

Tabea no ale takhle krásně u nás není. Tady je tak cenťák, což samozřejmě dětem v ničem nebrání