Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 23:05
Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 23:06

Mohučanka Dvojcata jsou srpnová, ale v těch dvou letech to bylo absolutně bez šance. Na podzim a v zimě jsem se na to vykašlala z lenosti já a pak někdy v květnu jsem jim plínu prostě sebrala. Za dva dny bylo hotovo, nočník nikdy předtím netrénovali a nebyli ochotni si na něj sednout. Třeba malá taky překvapí a bude to bez problému. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2025 23:06

barbucha jo, na logopedii chodí kde kdo, moje děti nejsou výjimkou, ale to je fakt na těch deset minut a i to kolikrát děti odmítají. Starší teda dělá ta cvičení ochotně, ale taky už je mu sedm a výsledky se u něj dostavují rychle, tak má motivaci.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 23:18

Vari takhle si to nějak představuju, dík

Starší právě ve dvou a půl naznačila, že plínu už nechce a začala chodit bez jakýchkoli nehod na záchod. Teda jen na malou, na velkou to bylo pak to martyrium, které už jsem tu několikrát probírala. Tahle děsivá zkušenost mi teď taky bere odvahu k jakýmkoli činům, aby se v té malé hlavičce zase něco nezablokovalo

Já se někdy ptám, když přebaluju, jestli by třeba nechtěla zkusit nočník nebo záchod, ale že prej ne.

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 02:54

Mohučanka Já jsem syna k odložení plín trochu postrčila, bylo mu tehdy jako tvojí dceři. Už jsem věděla, že to zvládne, jenom se mu nechtělo, tak jsme se domluvili, že když zvládne 3 dny bez plen, může si pak v hračkářství vybrat, co bude chtít. Pár dní se odhodlával, ale pak to zvládnul, stálo nás to jenom kufřík s krtečkem Na spaní ji měl ještě asi 2 týdny a celkově to bylo skoro bez nehod. 
A právě při vymýšlení strategie, jak mu ty pleny sebrat, jsem si vzpomněla na vás, jak jsi psala, že jste starší motivovali duplem, taky jsem se bála, aby se nějak nezaseknul a nebyly z toho spíš potíže. 

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 05:45
Reakce na Pinot Noir:

DruI Potrefenáhusa jsem teď na FB v té skupině o vývojové dysfázii a někteří rodiče několik hodin denně (po školce) těm dětem fakt věnují. U VD to není samozřejmě klasická logopedie "tdupka, tdupka", ale jsou v tom různé hry, pexesa, podpora motoriky, klidně práce s tabletem, sluchový trénink, na to jsou různé programy, aplikace, docházka na různé terapie, neurovývojové, práce s primárními reflexy, placení logopedi a různá zařízení s programy pro rozvoj řeči a prostě milion různých aktivit a činností. Někdo se dokáže takhle motivovat a obětovat tomu kus života, já ne, no. Hodně z jmenovaných věcí jsou v té školce právě běžnou náplní dne. 

​mne právě přijde, že nejen tomu obětovat denně tolik času jako rodič, ale i to dítě musí spolupracovat, ta školka mi přijde o dost efektivnější  

Tyjo, snažit se udržet ctytllety dítě v klidu a nestoupat na nohu a to máme za sebou teprve dva dny... 

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 06:30

Mohučanka moje dcera mesic po tretich narozeninach jednou rano prohlasila, ze je velka holka a pleny jsou pro miminka, tak ona je uz nenosi. Prvni den bylo par nehod, ale od druheho je uplne spolehlive bez plen i na noc a bez nehod.

Do te doby bylo odebrani plen uplne scifi, kteremu se strasne branila.

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 06:32

Potrefenáhusa jo, to bylo strasny. A ten druhy tyden to bylo jeste horsi, jak mela plno energie. Cely den jsem se ji snazila udrzet v klidu a zabavit ji a stejne kazdy den koncil mym revem, at laskave prestane skakat z gauce

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 07:09

Zuzuli ja jsem docela vyděšena tou perthesovou chorobou, i kdyz včera detskej ortoped říkal, ze to viděl za 20 let praxe jednou, nicmene ze je fakt nutny udržet dite, aby na tu nohu nestoupalo...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 07:10

Mohučanka Já synovi po třetích narozeninách plenu natvrdo sebrala. První týden jsem furt vytírala, druhý týden bylo pár nehod a třetí týden to bylo na čůrání dobrý. Ale teda i po půl roce kadí do kalhot. Což teda není tím, že by nevěděl, že to přijde, ale z nějakého důvodu je mu nejpohodlnější kakat se zadkem vytrčeným nahoru, takže když vidíme, že zaujímá polohu králíčka, tak je nám jasné co bude. S ním se teda domluvit moc nejde a princip úplatků ještě nepochopil :o)

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 07:11

Další problém je ta léčba nurofenem, naštěstí už přešla na ty koncentrovanější varianty a nemusí polykat takový kvanta 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 07:21

Potrefenáhusa nemohla by už nějaké ty žvýkací tablety, když má dvacet kilo? Rapid nebo junior se to, myslím, jmenuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 07:27

Zuzuli já myslím, že ty děti už to pak vědí, jestli to zvládnou nebo ne. My tu měli v chodbě nočník třeba od synova roka a půl. Ne že bych si od toho něco slibovala, vůbec jsem nic nezkoušela, jen tu stál. Nejdřív si s ním hrál, ale před tím druhým rokem mu to asi nějak došlo a úplně si na něj odmítal sednout (oblečený). Souhlasil až za pár měsíců. Pleny jsem mu teda musela sebrat, on by si velký připadal tak v pěti , ale za pár dní byl bez nehod. (Na noc teda ne, ale to je trochu jiná písnička. To trvalo do šesti let a u mladšího to zřejmě bude ve stejném věku)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:00

Mohučanka Já mám podobnou zkušenost jako ostatní, měsíc před třetími narozeninami to nešlo vůbec, týden po nich to bylo za týden sfouknutý, a to včetně nocí. Ale zatlačit jsem na něj trochu musela, protože on na to byl dost pohodlnej, kdybych to nechala na něm, tak je na plínách stopro doteď. Možná trochu pomohlo, že byl ve skupince poslední s plínkama, i protom že jak je na konci července, tak patřil mezi nejmladší, ale fakt o ten měsíc dřív na to prostě neměl.

Cucání provozuje jen před usínáním, ale tam nám to taky nejde odbourat, když jsme to zkusili, tak z toho byly scény večer následovanný scénama celodenníma a i částečným regresem, že jsme to na to usínání zatím nechali (zubařka už nám za to "nadávala").

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:13

DruI Přesně, já učila chytrou bezproblémovou holčičku ve třetí třídě půl roku doma a měla jsem dost. Zopakovat bych to už nikdy nechtěla! 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:26

Zina nám zubařka říkala, že stejně jako my neví, jak to cucání palce odbourat. Zkouším pozitivní motivaci: když si nebude cucat palec, dostane Marshalla na Monster Trucku, ale zatím to vypadá, že ho nedostane nikdy

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:30

Díky všem za plenkové zkušenosti, uvidím, co nastane na jaře, až budou dceři 3. Ona je malá a celkově pomalejší, třeba mluvit začala až na podzim, ale ve větách a je jí moc hezky rozumět, tak snad ten koncept vylučování taky někdy (brzy) pochopí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:38

Mohučanka podepisuju psane vyse. Syn zacal chodit na zachod mesic pred nastupem do skolky, tesne pred 3nar. Nocnik preskocil. Gamechanger bylo redukcni prkynko na zachod a na malou zacal po tom martiriu, kdy jsem na nej tlacila s nocnikem, proste jako velky kluk nastojaka. Nehodu nemel ve skolce myslim ani jednu, od zacatku spi bez pleny celou noc. Jen nesmi vypit pul litru pred spanim, to by nevydrzel. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:47

Mohučanka Tak náš malej sice už pochopil princip vylučování, ale mluvit ještě pořádně nezačal, to nejsou spojené nádoby ;o)

Na palec u dcery přes den docela zabíralo vysvětlovat a upozorňovat, ale jakmile usnula, tak si ho stejně začala cucat a z toho holt musela vyrůst, to se vůlí ovlivnit moc nedalo. Ale nějak ve čtyřech letech ji to naštěstí samovolně přešlo.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:49

Mohučanka Hele, syn je taky jarní. Kupodivu v noci vydržel bez plíny už v půl roce, ale přes den měl problém ještě o prázdninách před školkou, byl to dost stres. On si to nějak vůbec nespojoval, nepočurával se, ale musela jsem ho v pravidelných intervalech posílat na záchod. A dělaly to i učitelky první dva-tři měsíce.