Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 19:55

Anema no hodně jsem si to studovala a dočetla jsem se, že až do šesti je to okStarší do té doby neměl plenu suchou snad nikdy, navíc čůral hrozně moc, kolikrát měl mokrou postel i přes plenu. I hodně tvrdě spal, takže ani to mokro ho nevzbudilo. Zkusili jsme akorát tu plenu nedat, jestli to třeba nějak podvědomě nevnímá, ale ne. Nakonec prostě opravdu dozrál, bylo to dokonce možná až po šestých narozeninách, ale třeba měsíc po. I od té doby míval nehody, ale třeba jen jednou týdně.

Jinak se doporučuje večer moc nepít, to u nás úplně nešlo, jak chodí brzy spát, k večeři si skleničku dají. Pak budit nebo nosit na záchod, to mi přišlo, že se tím nic nevyřeší, plus mi přijde, že normální je spíš jít výjimečně než pravidelně každou noc. Teď v souvislosti s mladším (tomu už je taky přes pět) mi doktorka říkala, že se teď odborníci nejvíc přiklání k těm kalhotkám s alarmem. Koukni se na nocvsuchu.cz nebo tak nějak. Na urologii by měli nejdřív vyloučit fyziologický problém a pak případně nasadit hormony, kdybyste to náhodou řešili dál. 

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:03

Môj brat mával nočné nehody hádam do 10 rokov, dával si pod plachtu igelit.

L. mával nočnú plienku suchú tak od roka, akurát po zobudeni do nej všetko pustil . Odplienkovany bol cca 2 týždne pred 3.narodeninami, už si ani nepamätám ako som ho donútila, občas sa cikol, keď sa mu nechcelo odísť od hry, nepokakal sa nikdy.

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:04

Anema u syna to taky dlouho trvalo, než nepotřeboval na noc plínu. Dr taky říkal, že než půjde do školy, netřeba řešit. Pak to teda řešil syn sám, já toho měla taky plný zuby, protože to do plíny pustil vždycky pod tlakem a pořád jsem převlíkala peřiny. Pediatr udělal sono ledvin a měchýře před a po vyprázdnění, myslím že i rozbor moči. Pak doporučili ty alarmovaný kalhotky. 
Ty se mají používat tak, že když začnou řvát, dítě má samo vypnout alarm a jít na záchod. Alarm řval jak o život, já infarktový stavy na druhý straně bytu, dítě spalo jak zabitý. Ale když jsem ho budila a hned hnala (napůl nesla na wc), tak mu to přece jen začlo vadit. Asi po týdnu byl úspěch, pak jednou den dva regres, pohrozila jsem spoďárama a byl pokoj. 

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:47

Se picnu. "Dítě" nám jen tak mezi řečí oznámilo, že si podal přihlášku na magisterské do Stokholmu. Prý kdyby se nedostal na požadovanou specializaci v NL, kde letos končí bakaláře. Jako na jednu stranu mám radost, že ví, co chce a umí se rozhodnout, ale on se už ani neptá, co my na to.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:49

Makara

ved je dospele!!!

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:53
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:58

Makara Už mává křidýlkama, co už.

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:02

slniecko no to jo, taky jsme to s mužem pak jen okomentovali, že ví, že ho podpoříme.

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:08

Isca

ne, ne křidýlkama, raketu startuje! Upřímně, hodně bych se divila, kdyby se po škole vrátil do ČR /a to tu teď máme slušnýho prezidenta/.

Offline brrr
12364 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:18

Makara Stockholm je fajn město, bude se mít dobře. Jen, aby se tam nezakoukal do barbucha zřítelnice

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:33

brrr nevím, nevím, jestli by u barbucha  prošel

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:34

Evaeva ja jsem ted nekde cetla, ze to nocni curani muze souviset s pretrvavajicima primarnima reflexama. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:39

711990 taky jsem to četla Ale myslím si, že je to spíš genetika, mně to prý taky trvalo. Neseděly tam ty další znaky snad až na jeden, už si to nepamatuju, ale nebylo to, že bych si řekla jo, určitě to na něj/ně úplně sedí!

Offline JankaM
3107 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 22:24

A když se nedává vigantol, ono se reálně fakt něco stane? Já ho dávala taky podle plotu, hlavně u druhého. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 22:28

Evaeva Tabea díky! Asi teda ještě počkám, plínky nám neprotýkají (ťuk, ťuk). Všem postupům, kdy se musí vzbudit, bych se ráda vyhla, protože ona pak strašně špatně usíná... Ty kalhotky jsou dobrej tip, to bych pak kdyžtak zkusila, až bude teplejc. Někde jsem četla, že plínka zajistí pohodlí a má se prostě sebrat (spolu s režimovýma opatřeníma jako nepít večer), ale to si teď v chladném období taky netroufám. Ale třeba zafunguje síla Parfumánie a stačilo si tu postežovat .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 22:38

Anema my to i zkoušeli tu plenu sebrat, že třeba se trochu vzbudí, ale tím, že jí má, tak to v polospánku pustí. Ale nefungovalo to Taky už jsme byli nervózní, to jsou holt ty první děti, teď u mladšího už jsem v klidu

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:17
Reakce na Makara:

brrr nevím, nevím, jestli by u barbucha  prošel

​No tak to pozor! Nejdřív očekávám detailní CV rodičů plus jejich bankovní výpisy a samozřejmě i CV mladýho pána včetně specifikace jeho zálib!

Ale kdyby se tam dostal a dychtil v začátcích po nějakejch radách/možnostech ohledně místního života a společnosti, tak není problém ho se zřítelnicí propojit. Ona je na mezinárodní družbu zvyklá

brrr 

Do zřítelnice by se nezakoukal jen eunuch, to je jediný nebezpečí. Ale však my si to ohlídáme

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:18

JankaM vzdycky hrozili u mimin spatnym rustem kosti, deformacema, tzv. Křivicí.

Ja ted beru na osteoporezu vigantol 1x tydne, naridila jsem si na to v mobilu upozorneni, jinak bych taky zapominala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:21

Kokoska to déčko je důležité i pro imunitu a v zimě nemáš šanci ho nachytat ze slunce, v podstatě celá místní populace má nedostatek. Takže já se snažím ho dávat všem, ale jako úplně často si nevzpomenu Ale říkám si, že lepší někdy než vůbec

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:27
Reakce na Evaeva:

Anema no hodně jsem si to studovala a dočetla jsem se, že až do šesti je to ok

​Do šesti?!

Mladej byl přes den v cajku, ale v noci/ve spánku to pustil kolikrát ještě i po čtvrtým roce (kdy šel do školky). Já z toho byla zoufalá a tahala jsem ho po poradnách jakože retarda... no a jediný co mi poradili, že ho mám dát vyčůrat prostě v půl noci. No lehko se to radí, když přitom pořád spal, že jo - pročež si vůbec neuvědomoval co dělá. Takže žádnej efekt. Už jsem se připravovala, jak ho v patnácti chodím budit A nakonec se den se dnem sešel a najednou bylo po problému. Voni k tomu musej dozrát. Mimochodem stejnou zkušenost jsem učinila se štěnětem