Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 14:05

Pinot Noir jasně, nějaký diskomfort pro vás to je. Ale babičky přece vědí, že Viky není úplně standardní a má různé libůstky.

Ta zácpa může být fakt hned. Syn, jak nemá rád ty větráky, tak jednou na dovolené tři dny nekakal než nám to došlo. Hned jsme utíkali koupit nočník. Sice si na nic nestěžoval, ale bůhví jak dlouho by to držel. Takže mu nočník vozíme všude, je mu 5,5 no a co. Přesně, jak píšeš, zatěžuje to akorát nás.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 14:17
Reakce na Sweet Potato:

Kan Je to extrém. Ale rozhodně není způsobený nevůlí rodičů to řešit nebo umanutostí dítěte.

​Ale tohle já nepíšu, že za to může někdo vědomě. Pokud to dítě v ničem nelimituje, tak je vše jak má být. Stejně se do těch plen jednou zase všichni vrátí. :D

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 15:15
Reakce na rasaNori:

711990 prosím tě máš nějaký odkaz? Teď máme za sebou návštěvu klinické logopedie a mám osypky a mzitky před očima ještě teď.

​a co vám řekli? 
Ja jsem si k těm přetrvávajícím primárním reflexům ted něco četla a teda přijde mi to strašně o štěstí narazit na někoho, kdo by dite byl ochotnej nějak zdiagnostikovat a navést rodiče správným směrem, ale to fakt aby byl rodič hodně motivovanej a měl nagooglovano, ja jsem nějak skeptická zvlášť po našich zkušenostech s kolečkem neurologie a foniatrie - zajímalo by mě, jak to vidí Len - tam to bylo asi taky hodně po vlastní ose? 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 15:40

Potrefenáhusa mně připadá, že je to teď hrozný hit, primární reflexy můžou evidentně za kde co, už na primární reflexy a neurovývojovou stimulaci začínám být alergická. Kamarádka chodila někam se synem, měli doma dělat nějaká cvičení a ona říkala, že je nedělali vůbec, ale lektorka vždycky jásala, jak se od minule zlepšil a jak se ty reflexy daří krásně odstraňovat... Říkala, že vůbec neví, co si o tom myslet, já upřímně taky ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 15:44

Pinot Noir taky mi přijde, že je to teď hit jako třeba před pár lety blokády Určitě část dětí ten problém mít bude, ale jinak přesně jak píšeš 

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 15:47

Pinot Noir tak vyzerajú kontroly s mojim otcom na neurologii, vždy sa krásne zlepšil, lepšie reaguje, lepšie počuje. A to na pokyn - sadnite si na stoličku - sa začne vyzliekat.

Online Tabea
8139 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 15:56
Offline Jos
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 16:00

Pinot Noir . Pardon, ale to je dost presne. Ja to teda nezavrhuju, ale ono i cely obor neurologie je z 90% "vubec nevime jak to v mozku funguje". Ale podobnou zkusenost jako tvoje kamaradka mam i s ortopedii. Syn mel spatne kycle a perinku. Po cca mesici jsme to ale nedavali, syn vecne nespokojeny. Chtel se otacet a ja rezignovala. Na kontrole jsme dostali obrovskou pochvalu, ze kycle jsou uz uplne perfektni a je poznat, ze perinku nosi tech doporucenych 23h. 

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 16:15

Pinot Noir mne to takhle nakonec prijde skoro se vším....

ale ten opozdenej vývoj řeči by me fakt zajímal

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 17:24

Pinot Noir jako ano, taky mi prislo ze se na to da hodit cokoliv, ale zaroven se mi to zda dostatecne science based. A davalo mi smysl vysvetleni, proc se dite vali ve skole po lavici, kdyz ma reflex kterej ho pri skloneni hlavy bali do klubicka (ve zkratce). Nebo ze nejaky ty oralni reflexy zpusobujou nesnasenlivost textur jidla apod.

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 17:47

711990mě nějak nepřesvědčují ty výsledky - opakovaně čtu, že zlepšení se začalo projevovat po několika měsících intenzivního cvičení... Kdo dokáže, že zlepšení je důsledkem toho cvičení? 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 18:46

Pinot Noir to asi nikdo, pro me by byl dukaz - vidim reflex, zacnu cvicit - reflex zmizi a uz jeho pritomnost nevidim. Pokud se i zlepsi ten problem, tak super.

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:09

Pinot Noir to je se vším ale, i s tou logopedii, pomohla nebo dite dozrálo? 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:11

Potrefenáhusa u té logopedie ale třeba u sluchového rozlišování s/š, z/ž, c/č vidíš výsledek po pár opakováních, doslova druhý den je to lepší. 

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:21

Pinot Noir jo, k tomu jsme za rok a půl ještě nedošli

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:26

Potrefenáhusa no hele, my po dvou letech! Ale jakmile začal spolupracovat, tak je ten vývoj prokazatelný, ale je právě zároveň vidět, že je to tím cvičením, opakováním, že on by tu hlásku bez cvičení nerozlišil, tak jak to třeba Ríšovi šlo úplně automaticky.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:52

PotrefenáhusaBára má úzké horní patro, jazyk na dolním patře v klidu, dýchá pusou, začínající předkus a ustupuje ji spodní čelist. Jsem v depresi.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:54

A teda teď jak jsou ve škole rozjetý, tak nějaké omlouvani z výuky už nemíním absolvovat. Mám jen jedny nervy a teda tuten týden byl fakt extra krizovy. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:01

rasaNori a kvůli tomu měla/má opožděný vývoj řeči? Moje starší dcera to všechno má taky, ale logopedii nikdy nepotřebovala. Sledujou jí na ortodoncii od 6 let.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Pinot Noir to je se vším ale, i s tou logopedii, pomohla nebo dite dozrálo? 

​Ehm, já si myslím, že cvičení pomůže až ve chvíli, kdy dítě dozraje ;o)