Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:31

Dieťa je na krúžku a ja v soľnej jaskyni

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:31

Aranel držím palce!

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:35

Aranel Taky držím palce, protože ta dieta je strašnej opruz. Aneb jak psala Potrefenáhusa , večerní chlebík už taky nemůžu ani vidět. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:37

Aranel nemel by byt vysledek nejpozdeji druhy den? D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:55

Aranel no jo vlastně, naposledy jsem taky čekala. A uvažovala stejně jako tyPřed tím mi je vždycky řekli rovnou tam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:56

letfenixa

Já mám teď jen půl hodiny, plavání je krátké, ale jdu aspoň na kafe

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 17:04

Aranel neboj, to se týká hlavně gerontomatek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 17:12

Potrefenáhusa fakt? Mamka měla cukrovku akorát se mnou. Já jsem právě z toho důvodu měla trochu obavy.

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 17:18

Jos No měl, a co jako!! Prostě život utíká!

Potrefenáhusa Eeehhhh...

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 17:25

Musím sa z toho tu vypísať. Keď má Lukáško kucharsky krúžok, vedľa prebieha lego. Pani vedúca lega sa zdraví a komunikuje len s otcami

Neznášam také typy. Plus väčšinu času krúžku trávi mimo učebne a deti si robia čo chcú. Max na nich ide nakricat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 17:45

Aranel prosim te, mlada jsi! Jako jo, pred 30 lety by clovek vycnival. Dneska standard

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 18:05

Mně včera pobavil muž. Přesněji řečeno "pobavil". Poslední dobou je v zaměstnání nespokojený a tento pocit roste. Hledá tedy novou práci a včera mi nadšeně referoval o nabídce, která se mu velmi zamlouvá, mimo jiné s flexibilní pracovní dobou a HO. Tak jsem na to jen tak mimochodem odvětila, že to je super pro otce malých dětí, a on se toho nějak chytil a začal to rozvádět, že kdyby měl práci, kdy by nic takového nešlo, muselo by se to nějak udělat. Zeptala jsem se ho, jak konkrétně by si to nějak udělání představoval, když se už teď nemůže dočkat, až i já budu na větším úvazku (víc peněz), že snad nepředpokládá, že všechno bude na mně a/nebo že bych si měla třeba hledat novou, klidně i méně kvalifikovanou práci jen abych to všechno stíhala.

Jako žijeme spolu přes deset let, zná mé názory a postoje a vztah k mé práci a pak z něj vyleze takový patriarchální bullshit?!

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 18:43

dzizisketa

jo, jo - že se ten pan Samoseto a Nejakseto zjevuje hlavně chlapům 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 18:47

dzizisketa Makara přesně,  nějak to uděláme,  přeloženo,  bude to na mě a já to nějak udělám. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 18:52

Ja nevím s tím procvičováním a pracovními sešity. Moje děti ty časopisy nemusely, ani na výletě ne. Za celé dětství vyplnily možná dva. Chvílemi je bavily omalovánky. 

Starší hrozně ráda skládala puzzle. Když jí bylo 2,5. Ve čtyřech už ji to nebavilo. Mladší to nebavilo nikdy.

Albi tužka nebyla, měla na počítači stránku hravé učení a tam bylo pár písniček a abeceda. Co se ve třech naučila (abecedu) do nástupu do školy spolehlivě zapomněla. 

Deskovky jsme nějaké hráli, ale nepředstavuje si, že každý večer půl hodiny, spíš tak 2x do měsíce. Číst jsem jim četla asi do šesti mladší, mě to bavilo. Pak to ze dne na den odmítly. Neudělala jsem nic. 

Jediné co, tak docela tvořily a strihaly nebo si něco prepripraveneho lepily. starší hodně skládala z Lega. Mladší ji tu krabici vždy nechala postavit, a pak si s tím hrála. Začlo ji to bavit až hodně pozdě, v podstatě ve věku, kdy jsem s dětským legem chtěla definitivně seknout. (Asi 10 let).

Doktorka byla vždy nadšená, že je vidět,že se jim věnujeme, ale v podstatě to byly takové ty běžné podněty aktivní rodiny. 

Ve školce měly nějakou pripravku, takové podobné věci, jak se dělají první měsíce ve škole. 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 19:01

continuity myslím, že u dětí, které nemají žádný problém, nic záměrně a speciálně není potřeba dělat. S Ríšou jsem taky nic nedělala, do ničeho ho nenutila, nemotivovala, prostě jsem ho nechala žít a dělat, co chce. I na tu logopedii jsem se u něj vykašlala, protože jsem sama neměla pocit, že to potřebuje. Ale jsou děti, které ten rozvoj řízený zvenčí trochu potřebují. A to říkám jako člověk, který se k tomu uchýlí fakt až v krajní situaci. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 19:05

continuity Tak kdyby moje děti neměly ty problémy zjevné, tak se na nějakou větší aktivitu taky vybodnu já jsem jinak založením líná matka

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 19:54

Pinot Noir

Ops ,já jsem to původně směřovala na Gatita.

Takto to vyznělo blbě. Prostě ty normální děti, třeba klidně i lehce pozadu nijak extra procvičovat nepotřebuji. Všechno se naučí až nadejde čas. Někdy mám totiž pocit, že člověk si povybira z těch sociálních sítích vždy to, co ten druhý dělá líp: takže děti od MPLee jsou nadané pohybově,

žluťásek má malého vědce, tvůj Ríša krásné kreslí a mozek běžně matky si z toho sestaví super dítě a supermarku, čemuž se nedá dostát. 

Druhá věc je, průměrně všímavá matka celkem spolehlivě pozná, že dítko má problém.

Dokonce jsem si občas říkala, že jsem měla ignorovat I některé žádanky. Takto jsem sháněla pro zcela zdravé dítě endokrinologii jen proto, že ji vyšel opakovaně hranične jeden z hormonů štítné žlázy, který na Slovensku ani nemůže praktik vyšetřovat, protože o ničem nevypovídá. A to už nemluvím o tom, ze rok kvůli tomu brala zbytečně jód. 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 20:00

continuity jj, s tím úplně souhlasím. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 20:19

continuity malýho vědce zcela ovládl Minecraft, takže s rozvíjením mám utrum