Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:16

Mohučanka no podle ig logopediejinak jsem vyhodnotil ze by to mohlo pomoct a paní na ni koukla a povídá že jsme tu měly být už před 2 lety. Tvl já měla rozjednanych víc jak 5 pracovišť stylem jste v poradniku a my se vám ozvem

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:21

rasaNori kluci taky skřípou zuby, to se taky musí řešit?

Muž skřípe celý život, asi budu dál dělat, že o tom nic nevím. 

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:21

Chci jenom napsat, že jsem byla v pondělí na OGTT, tzn. už to začíná bejt nějaký vážný, a že nejhorší bylo, že jsem si otlačila zadek z těch nepohodlných sedaček (nevím, proč mě nenapadlo sednout si na svetr). Pila jsem samozřejmě už lepší drinky, ale dalo se to. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:22

Ja jsem mela pocit, ze moje deti jsou jediny, kdo nechodi na logopedii, tak jsem je tam objednala. Včera jsme tam byli, klinická logopedka mi rekla, ze oba dva jsou ve všem hodne napřed a na logopedii chodit rozhodně nemusi, zaplatila jsem dva tisíce a šli jsme domu. Tim se nechci chlubit, jen ze občas to zjišťovaní a googleni všeho možnýho je fakt vcas dost zbytecny. 

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:24

Pinot Noir Tak je to asi blbý pro sklovinu... Jinak já už jsem to psala, dejchání pusou bohužel např. v noci provozuju, mandle mi rodiče nechali. Chodila jsem naopak hodně let na ortodoncii, takže výsledek jsou rovné zuby, snad dobrá výslovnost a žádné kazy (což se s tím dejcháním pusou někdy spojuje). Takže rasaNori neboj  

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:26

Pinot Noir Zkus se na to zeptat vaší logopedky, podle té naší (zatím jen podle mailu) se to řeší. U nás je to teda jen jeden z více problémů. 

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:28

Pinot Noir L skripal moc, zubárka to riešila, po odstránení nosnej mandle to takmer úplne vymizlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:28

Aranel hlavně, že to vyšlo dobře, že jo!

Já měla největší strach z těch hodin na lačno, nedošlo mi, že to pití je vlastně snídaně

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:38

Aranel Ten glukózový nápoj je nejhnusnější věc, co jsem kdy pila. Dělali mi před i po porodu ještě v porodnici, měla jsem ty dvě decky problém do sebe dostat, od půlnoci nejíst, nepít a ráno do laboratoře, tam mi při čekání na výsledek řekli, že se to nepovedlo a musím znovu, takže sem jedla až oběd ve dvanáct hodin. Je to můj nejhorší zážitek z porodu a nemocnice vůbec, nikdy jsem nebyla hospitalizovaná. 

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:50

Aranel raduj se velmi, protože ta dieta byla strašná a stejně to nestačilo a skončila jsem ke konci na inzulinu. Mohla jsem jen minimum sacharidů, ta glykemie se zvyšovala i po malým množství, chleba jen večerní od penamu (nemůžu ho od ty doby ani cítit), fakt to byl očistec, jediný plus, ze ty nabrany kila byly o něco nižší než poprvy (za posledni trimestr 0), ale fakt to bylo peklo

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:52

Potrefenáhusa Jasněže po vlastní ose, jako většina věcí, co u syna řešíme. Chodíme s ním na ergoterapii už dost dlouho, a mně to napadlo samotnou, protože je to u něj dost zjevný, že tam něco takovýho bude. Neurolog to nějakou dobu zlehčoval, protože vidí příčinu trochu jinde, ale zatím ji jaksi nevyřešil, no a ty reflexy zatím nevyšetřoval (což mu nemám za zlé, protože u příliš malých dětí to stejně nic nemá moc význam, jak jsem pochopila). Nadhodila jsem to na té ergoterapii a jsme domluvené, že to všechno prověří a ev. bude jednat. Mně je fuk, jestli je má nebo ne, já se akorát snažím přijít na příčinu problémů a když budou známý, tak se s tím dá pracovat a konečně se to někam hne. Když nad tím uvažuju, vlastně ale z těch důležitých věcí jsem si nějak všechno musela zařídit sama... Takže jsem asi z tý kategorie matek hrotiček.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 10:06

Len já myslím, že ty jsi velmi dobře odhalila, že syn má nějaké potíže, které už nespadají pod normální dětské "manýry", takže je spíš smutný, že to musíš řešit po vlastní ose. 

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 11:59

Evaeva a že to lekári nepodporia, keď to už nevidia. To zľahcovanie je strašný nešvar.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 12:35

Pinot Noir Skřípání zubů u dětí bývá nejčastěji dočasný, při prořezávání zubů nebo při nemoci. A pak hodně právě u dětí, co mají zvětšenou nosní mandli, jak píše letfenixa 

Trvat to ale dlouho, tak já hrotička to nechám aspoň prověřit na ORL, protože dlouhodobě to moc fajn není - obrušuje to zuby, to často zas tolik nevadí, ale taky to namáhá žvýkací svaly a přeneseně pak čelistní kloub. Bolesti čelistního kloubů a další přidružený problémy včetně bolestí hlavy pak řeší hodně dospělých. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 13:03

Jos ta fotka

Dekuji vsem za slova utechy. Mne ani tak nejde o to, ze si vzdycky u dr.pripadam jako neschopny magor, kdyz neplnime predepsana vysetreni a deti se tam nepredvedou. U starsiho syna mi to bylo fuk, protoze jsem vedela, ze to vsechno umi, ze nema zadny problem. U mladsiho syna je to jinak, on ma opravdu nejak pomalejsi vyvoj a spoustu veci proste neumi doopravdy. On by potreboval vetsi peci, vyrabet, povidat si, kreslit, hrat nejake deskovky... A mne to vubec nejde, neni na to doma prostor. Kluci se neustale rvou, stoji na hlave, honi se s Nerfkama, jdou si po krku. Zadna klidova cinnost se u nas nekona. Ani jim vecer necteme! Nebo tedy cteme, ale oni litaji ve vedlejsim pokojiMaximalne se na chvili uzemni u televize. Proste cele spatne a padla na me depka. Petileta prohlidka nakonec prosla docela dobre, ale ty mezery zkratka mame.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 13:16

Gatita u nás je potřeba je na takové činnosti oddělit, jinak se na čtení nebo úkoly z časopisu chytí výjimečně. Teď je teda chytli deskovky, ale jinak se tu spolu pošťuchují, honí atd. Sice je to všechno ve hře, žádné spory, ale není to žádná kloudná činnost. I se stavebnicemi si nejvíc syn hraje ráno, když druhý ještě spí.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 13:34

Gatita Já na to čas jakoby mám, ale k těm věcem, co mu nejdou, ho nejde moc nijak přimět. Pomohla mi rada terapeutky, že máme kupovat hry pro menší děti, takže když jsou mu tři, tak mu dávat puzzle puzzle  pro 1,5-2 roky max., a že ta "hrací" jednotlka nemá  trvat dýl než tři minuty, ale i tak je to problém. Když je to jakoby mnoc těžký, tak pozornost ztratí hned, a když je to moc lehký nebo známý, tak u toho nevydrží ani tři minuty. Tak tě chci uklidnit, že i když na to prostor a vůle (dospělého) je, tak to vždycky neznamená, že se to taky děje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 14:13

Byl jste někdo v tom novém Mozartově muzeu v Praze? Stojí to za to nebo je to jen tahák pro turisty?

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 15:22

Len a dítě se rano budi s prisernou naladou, protoze se moc nevyspi... proste to neni jen skripeni zubu no.

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:28

Evaeva Potrefenáhusa No já se nějak nedostala k telefonátu pro výsledky, tak se je dozvím v pondělí. O víkendu ještě každopádně můžu snídat buchtu a dávat si sladkej čaj na běžkách

Ale věřím, že to bude v pohodě.