continuity U mě to bylo takové povzdechnutí.Souhlasím s tebou tak na 99% :) Se starším synem jsem nic moc nedělala, on o to nestál a já byla dost líná a nenápaditá. Ale i když v porovnání se stejně starými dětmi musel působit jako Amala a Kamala v jedné osobě, byla jsem v klidu, protože jsem věděla, že hlavu má víc než dobrou. Díky němu vím, že ani neschopnost nakreslit zlopověstného panáčka nemusí nic znamenat - dokonce neměl ani žádné problémy s grafomotorikou ve škole.
U toho mladšího je to ale opravdu jiné, mám i signály ze školky a logopedie, že by to chtělo na lecčems zapracovat. A sama to i cítím. Tím nemyslím zrovna dělat čárky do sešitu, ale zahrát si pexeso, povídat si o věcech kolem, říct si, kolik dáme na stůl skleniček...prostě bežné činnosti, při kterých se ale ten dětský mozek taky trochu aktivuje jinak než při vykrývání pravého háku od bratra. Ale ten malý jen vlaje ve vleku toho staršího, není na něj čas, pořád je u nás nějaký řev. Starší syn je sice ten typ, co mu jde všechno samo, ale zase je pořád frustrovaný a neustále kňourá, má nějaké záchvaty pláče, vystřídá za týden deset diagnóz od kulhání, přes bolavou hlavu a píchání v břiše. Skoro není možné dostat ho z domu, u všeho děsně trpí a opepří to i všem kolem. A do toho se neustále rvou, máme doma x místností, ale oni tu v sobě doslova leží
. No zkrátka jsem se tu potřebovala vypsat, protože to na mě před tou návštěvou pediatra nějak dolehlo, že jedno dítě je furt nešťastný a druhý zas mega pozadu. A do toho jsem zjistila, že jsem zapomněla na ty žádanky, co nám doktorka dala před 2 lety (ale jsem přesvědčená, že to nebylo tak moc potřeba).
edit, ty žádanky se týkaly mladšího dítěte. To starší je naopak pod lékařským drobnohledem, protože si pořád na něco stěžuje.