Děkuji vsem za reakce. Jedná se o jedenáctiletého. Byly doby, kdy jsem jemu i osmiletému třeba jednou týdne ty nehty strihala, ruce, nohy. Ale opravdu už dlouho tohle neproběhlo, teda u staršího. Sám si je nestříhá, řekl by mi to. Prostě nerostou, připadá mi to fakt divné.
Vše o těhotenství a dětech
tv Jestli tě to uklidní, mladšímu je dvanáct a nehty jsem mu naposledy stříhala tak v roce. Nekouše si je, ale odtrhává. Na rukách si je teda občas střihne sám.
Karja my až do osmi, heč ![]()
Ale vlastně nevím, co se stane, když mu oběd odhlásím aon dorazí. Protože ve školce to funguje tak, že odhlásím jeden oběd a má odhlášeno, dokud nepřijde, pokud je v těch 8:30 ve třídě, nemusím nijak hlásit, že dorazí. Takže kdybych mu to večer odhlásila a on dorazil, teoreticky by mu oběd dát měli. Ve škole teda ne, tam je to jinak.
My můžeme odhlašovat oběd jen předchozí den dopoledne, takže pokud přijde odpoledne s kašlíkem, druhý den je doma a pro oběd si zajde s jídlonsičem, velmi praktické ![]()
(Samozřejmě pokud nemá teplotu a je schopno)
Gatita U nás ve škole se obědy musí odhlašovat dva dny předem, takže třetí den nemoci je jedinej, kdy je reálné ho mít odhlášenej :o)
Karja continuity já ty návleky teď ulovila na sobročinném bazaru, ale vlastně vůbec nevím proč a kdy je dávat
Vzala jsem je na základě zdejších diskuzí, ale děti ještě nikdy s mokrýma ponožkama vlastně nepřišly (jako z pobytu ve sněhu, ne že jako dnes zahodily boty ve vestibulu lanovky a lítaly tam v ponožkách
)
což mi připomíná, kdyby se někomu hodilo - přímo pod lanovkou v Rokytnici je nová kavárna s herničkou. Naši by se tam ty 3 hoďky, než si jeden z rodičů zalyžuje, zabavili. Jen mi nejdou přidat fotky
MPLee Naše taky moc ne, to až ted jak jezdí na těch lopatách, břiše, na bobech brzdí nohama...jakože fakt po kolena mokrý.
Dneska mě ,,pobavilo,, malamala dorazila že školky a začala kašlat a já ,,panebože, tak ona bude mít kašel, zas přes tejden doma,,. A od té doby ona zakaslala asi dvakrát a já jak jsem si to pomyslela, tak aniž by mi něco bylo, tak doslova od okamžiku té myšlenky kašlu asi tak ve dvouminutovem intervalu, je mi zima, bolí mě hlava. Nikde jsem od čtvrtka nebyla, kromě nákupu v supermarketu:D Takze jakoze až takovouto sílu má psychika?:D
Karja asi má. Mě se stává, že když děti mají třeba angínu, tak mi bolí v krku. Ne teda nějak brutálně, objektivně mě nic není, ale cítím to. A tak podobně.
Raduza Jojo, ale to bylo fakt jak úderem nějakýho gongu. Jako objektivně teď skutečně ráno kašel mám, pálí mě na prsou, ale to nacasovani a ještě fakt, že šance to někde chytnout byla úplně mizivá...
Karja má, na někoho tedy. Já když jedu metrem a někdo tam kašle, tak mě okamžitě začne škrábat v krku a mám paniku, ze jsem to chytla ![]()
tv
Tak třeba si je trha, dva měsíce jsou dost. Nebo jak byly přerostlé tak ty slabší se ohnou či rozštěpí a to pak třeba i nevědomky dá pryč, když si třeba sundavá ponožky (a určitě si čistí mezi prsty žmolky z ponožek,tak třeba má kompletní pedikúru i s nehty);-)
No fuj ![]()
Si pamatuju, že když byla ještě zřítelnice malá a já za ní jezdila každý dva měsíce, tak jsem jí pokaždý právě stříhala ty nehty na nohách, vyšlo to tak akorát... von se zeť těch titěrnejch prstíčků bál
ruce se celkem naučil, to mu nic jinýho nezbylo, tam rostou ty nehty rychlejc... to jsem jen doopravovala, dopilovala...
barbucha já bych to neviděla tak tragicky, je spoustu dalších věcí, co může dítě vyvádět v rámci péče o svůj zevnějšek.
V rámci péče ![]()
Mně se z kousání nehtů regulérně navaluje, a zatrhávání ulomenýho nehtu za ponožky/svetr apod. mě přivádí k naprostýmu šílenství... Měla jsem se narodit v dobách, kdy ještě byly k dostání chůvy 24/7, protože mi haranti odjakživa připadali dost nechutný
od plínek, nočníku (jemuž vynášení jsem se koukala vždycky vyhnout) až po sople visící až na bradu a hryzání nehtů. A rozkošný miminko, vrhající šavli na dva metry!
A když přestane vrhat, aspoň mluví s plnou pusou a sousta lítaj vůkol!
Bohajeho, ještě že už ta havěť vyrostla!
Synek, tři roky a čtyři měsíce, pořád není schopný kakat jinam než do plínky. Má nějaké traumátko, je to cíťa. Nic než čas nepomůže, že? Asi někdo nemáte nějakou kouzelnou radu, co s tím? ❤️
Rhaenys Mame podobnou zkusenost. Pomohla pozitivni motivace - dostal hracku za vykakani do nocniku, ale chtelo to cas.
Rhaenys nepomohlo by to redukční prkýnko na záchod? Že jako už je velkej? Ale radí se nějaká stolička, aby si dítě opřelo nožičky.
Rhaenys uááá, moje noční můra. Zkušenosti mám bohužel bohaté, jak píše ziginka,
pomohla pozitivní motivace, ale až když dceři bylo 4 a půl nebo ještě trochu víc, do té doby se to od nějakých tří let vyvinulo z toho, že kakala do plínky až do několikadenního zadržování, s čímž se nedalo žít. Tak napřed se (za duplo) učila nezadržovat, pak kakat do nočníku.
Ve třech letech bych to nechala být. Radí se nemluvit o tom, nedělat z toho téma, netrestat, nenutit, a pozitivně motivovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.