Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:00

Kokoska na to je dobrej nějakej starší pokročilejší kamarád, naše dítě to začalo vyžadovat po té, co jsme byli na návštěvě (u nás je to trochu komplikovanější, jak máme záchod v patře)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:05

Potrefenáhusa jojo, mladší nočník skoro vynechal. Akorát teď by na něj klidně chodil, kdybych mu to dovolila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:14

Dneska měl být odpočinkový den. Starší jsou celý den v institucích, mimino blbě spalo kvůli rýmě. No a už je vzhůru po odpoledním spánku, v dobu, kdy normálně chodí spát Dal sotva hodinu a čtvrt.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:16

Evaeva mladsi dite dneska vstalo v 7, vytuhla uz v 10 a taky nejak nevim, co s tim, ona asi začne znova tuhnout kolem 4, a to uz ji spát nemuzu nechat, to by strašila do pulnoci 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:19

Potrefenáhusa taky pěkný! U nás se okolo sedmé vstává běžně, teď spíš v 7.30. Jak chodíme do školky, tak není v posteli dřív jak ve 13, ale to už je úplně kantare. Dneska byl úplně hotový, po půl dvanácté šel spát. Ale většinou spí tak 2h. Taky se bojím, že mi odpoledne usne v kočáře, nicméně dnes uspává tatínek 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:26

Evaeva ja mam tu starsi 2 mesice doma ze skolky, my to ted mame dost posunutý 

většinou kdyz vstane po 7, tak dobry, kdyz pred 7, usne jeste během dopoledne 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:58

Potrefenáhusa on jen tak neusne. Buď ho musím uspat v postýlce nebo to zalomí v kočárku, když je už hodně hotový. Ale od těch půl osmé do dvanácté, půl jedné je takový jeho ideál (bohužel 4 dny ze 7 nedostupný). Když tu má zábavu, tak v pohodě vydrží až do jedné, ale na to matka nestačí

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 14:15

Evaeva jo, tady je ta zábava spíš na škodu, hlavně se tím pak neúnosne posouvá i ta večerka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 14:40

Potrefenáhusa u nás naštěstí ne, večer už jsou všichni unavení 

Offline Suya
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 15:09

Rhaenys U nas pomohl az cas, zlomilo se to kolem 3,5 roku, zadna zmena nenastala, proste postupne zacal vic na zachod. Mluvili jsme o tom otevrene, muz teda obcas dost znechucene, ja ne, babicky se samozrejme krizovaly, ale nelamali jsme to pres koleno 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 15:47

On chodí normálně na záchod s redukcí od 2,5 let. Nočník přeskočil, absolutně si tam odmítal i jen sednout.

Offline Tabea
8140 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:10

Hra Karuba: Jak se prosím dostanou objevitelé k chrámům, které jsou od sebe přes roh (60 a 70), když na jednom políčku může stát jen jeden objevitel? Tzn když jeden stojí v rohu před chrámem, druhý už tam nesmí. Nebo ten první odleze z hrací plochy?

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 21:57

Tabea k tomu chrámu dojdeš mimo cestičku, jakoby vyjdeš z toho hracího pole. Tzn. když stojiš na poslední části cesty těsně před chrámem, potřebuješ ještě jeden krok přímo do chrámu.

Píšu to srozumitelně a odpovídám na tvou otázku?

Offline Tabea
8140 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 06:22

žluťásek ano, ano! Díky!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 18:52

Ha, už jdou fotky. Musim říct, že jak naši školku miluju, tak teď ještě víc. Připravili dětem lyžák. Každé dopoledne chodí na 2h lyžovat na sjezdovku za školkou a je to super. A skvěle jim vyšlo počasí. Tak já dopoledne jezdilm s "miminem"

Karja tyjo, včera se 3h váleli ve sněhu za chalupou a nic. Ale ono bude záležet na mnoha faktorech - teplota, typ sněhu, jaké mají boty a jaké kalhoty... no uvidíme, snad pak případně na ty návleky nezapomenu. 

A kdyby někdo zvažoval Rokytnici na lyže, zde ten nový koutek :-) 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 20:41

MPLeeParáda , to je sněhu! Hele moje se taky nikdy takhle nezrasily až letos, co vyznamne změnily svoje sněhové aktivity, nejhorší je to ježdění na lopatách no, boby taky pak brzdí nohama a jezdi z hrozného krpalu dlouhého, takže dole dost brzdí:D

Offline Pinot Noir
29921 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 23:37

Včera jsme měli nehezký večer, Viktora bolelo ucho, čím dál víc, pak už bolestí řval. Odmítal ovšem lék proti bolesti, násilím jsem se mu to do krku lít nechtěla, přece jen je mu už za pár měsíců šest a větě "když to sníš, přestane to bolet" už rozumí. Řekla jsem si, že ho ta bolest přece musí přesvědčit, aby to spolknul... No, nepřesvědčila. Ríša brečel s ním, jak mu ho bylo líto, za všechny křivdy se mu omlouval, jenom aby ho to přestalo bolet... Nakonec V. usnul a ráno už to bylo dobré. 

Podcenila jsem odsávání hlenů, smrkat odmítá a nějak mi přišlo, že takhle velké děti už na ty uši netrpí... No netrpí, protože smrkají, že jo. . Tak dnes tu jel vysavač v pravidelných intervalech a snad se to nevrátí. 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 23:42

Pinot Noir tak drzim palce. Je hezky, jak ti sourozenci souciti. Kdyz si nase Adela rozbila hlavu o topeni, taky pry bracha brecel s ni. Ovsem za par dni uz se zase vesele mlatili.

Offline Pinot Noir
29921 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 23:51

Kokoska přesně! Oni se teda normálně milují a nesnášejí střídavě v kratičkých úsecích, navíc každý vždycky v jiný okamžik, takže je tu nějaký boj pořád. Malý se ke staršímu lísá během dne, a vždycky za to dostane minimálně vynadáno do otravů a debilů, někdy i nějaké plesknutí, zatímco starší se chce mazlit před spaním, a to zas nesnáší mladší, takže starší obvykle vyfasuje kopenec do zubů, nebo loket do oka. Já bych fakt nejradši odešla do polí někdy! 

Ale mimo dům jsou tým, to spolu drží fakt bratrsky.

Offline Catherinne
10862 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 23:52