Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:34

Evaeva No, vánoční, na to byl požadavek z jednoho kroužku, ještě předepsané barvy bílá a červená, že se budeme fotit a vypadá to hezky. Fotka hezká je, což o to ale neměla jsem doma nic, tak jsem rychle ušila synovi červené tričko. Byli jsme pak trochu za vyvrhele, některé děti měly sladěné i vánoční ponožky. 

Ale jinak souhlasím, že toto je takové problematické, zvlášť v té škole. Spoustu barev doma nevedeme, a když pak do toho vstoupí i ty osobní preference dítěte, tak by to tričko bylo třeba fakt na jedno použití, a to se mi celkově podporovat nechce. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:35
Reakce na Karja:

DruI Jojo, ale beru to tak, že někdo má ty domácí zásoby slabší. Ale asi jsem ovlivněná vlastní praxí ze školy, plus tím, co říká segra, z jakých poměrů učí děti. Jako učitelka bych tohle nikdy nezadala. 

​no on si to vymyslel studentský parlament, tak učitelka za to úplně nemůže :)

A barevný týden bych asi při nedostatku textilií vyřešila krepákem :)

Online Pinot Noir
29921 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:43

Ony už to ty větší děti tak neprožívají, jak ve školce. Ríša plánoval na halloweenskou párty masku Vřískot, tu mu učitelka zatrhla, že párty bude ve stylu Dia de los muertos a poslala odkazy na kostýmy - 99 % byly šaty, sukně, třpytivé legíny, čelenky, náušnice, korále... Ve třídě, kde jsou 4 holky, zbytek kluci. Řekl, že na něco takovýho se může vyprdnout a šel bez kostýmu. Nestalo se nic, nebyl sám. Vánoční oděv na vánoční besídku měli mít taky, nic jsme neměli, koupila jsem triko s Grinchem. Řekl, že Grinche nesnáší a šel v černé v mikině. Jsem poučena, nic z vlastní iniciativy už kupovat nebudu. 

Když to někomu tu školu zpestří a baví ho to, proč ne, ať mají témata. Pokud nebude nikdo vyvozovat důsledky z toho, že na to někteří kašlou, tak se myslím z toho nemusí nikdo hroutit ani být pobouřený. 

Online Pinot Noir
29921 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:44

DruI s krepákem by tě třeba Ríša poslal víš kam. . A šel by v černé mikině. 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:51

continuity no nemam problem s tim kdyz je ta vyuka zabavnou formou.. ale bez obsahu je to k nicemu. jako nudime se tak zitra prijdem vsichni ve zlute barve.. hm. bezva.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:55

Pinot Noir Já bych se s ním nehádala a schválila mu to Ale to moje mládě je ten, pro koho se tyhle akce pořádají. Takže může mít lowcost kostým ale bez kostýmu by byla nešťastná.

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 13:59

Druhostupniarov sa to netýka, u malých nikto nerieši, ak to niekto nemá. 

Aranel to vieš, už učím že  Zem plocha, v optike vynechavam rozklad svetla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. ledna 2025 14:02

Pinot Noir tak to je ideální Já klukům taky nic nenutím, když chtějí, zkusím něco sehnat. Ale zrovna to vánoční se mi nechtělo kupovat, seskládat nebylo z čeho, už jsem ho i měla zpracovaného, ale nakonec byla příležitost. A to tričko teda normálně nosí, plus ho samozřejmě užijí ještě ti dva další, až zas budou mít mít vánoční ohoz.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. ledna 2025 14:05

viktorka_od splavu noo po černobílém dni u nás každá třída vyráběla tablo, takže nějaký přesah to mělospolečná práce, projektové vyučování a tak

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 14:11

Sweet Potato 

Je to trochu jako z mexických Dušiček, ale on má pro takovou stylizaci slabost a sám si takový styl vybral, ukázala jsem mu pár inspirací na netu.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 14:27

Evaeva vida!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. ledna 2025 14:28
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 14:47

Evaeva u nás si barevné dny a tematické dny taky odhlasoval žákovský parlament, bylo to pěkný. Ale nic nekupuju jen kvůli tomu na jedno použití. 

Syn teda kostýmy má rád, tak máme zásobu a když byla nějaká taková akce, psala jsem do třídního chatu, že můžeme třeba ještě tři čtyři chlapečky obléknout, kdyby někdo neměl. 

Když měli mít na Mikuláše čertovské kostýmy, syn si vzal radši andělská křídla, čerty nemá rád.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 23. ledna 2025 21:28

Tak aby vám nebylo líto: jedno dítě v podstatě týden nevylezlo z postele. Dle mě má virový zánět průdušek, je v podstatě bez teplot, zvolna se lepší, ale jde to pomalu. K doktorce jsem s ní ani nešla, ať k tomu nechytne ještě chřipku. 

A druhé dítě je na lyzaku, kde je skolila epidemie něčeho pro změnu s horečkami. Dnes volali, jestli ji můžou dat paralen, ani prý nemusíme jezdit, že to tam nějak doklepou. 7 děti už domů odvezli a dalších šest leží tam. Doufám, že do soboty se z toho oklepe alespoň tak, že už nebude brutálně infekční a nenakazí mi tohle zotavující se.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 09:16

MPLee prosím, vy máte ten Zazu tréninkový budík? Osvědčil se vám a funguje dobře? Myslím, jestli nemá třeba nějakou vlastnost, co tě štve a tak. Asi ho totiž taky potřebujeme. Muži se to zdá drahý, tak jsem dostala za úkol zjistit, jestli neexistuje něco levnějšího, ale našla jsem jen nějaký, co svítí v noci modře... Ještě mě zajímá, jestli musí být připojený do sítě nebo má dobrý baterky?

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 10:09

Tak uz ta horecka, kterou meli vsichni okolo, dohnala i nas. Ale drzela se dcerka dobre, tohle je jeji prvni nemoc tento skolni rok.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 11:20

Zuzuli držím palce, at to rychle přejde, my jdem dneska na kontrolu po 14 dnech s tim zánětem kyčle, moc doufám, ze už to bude dobrý

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 11:34

My jsme taky nemocní, nejdřív padnul s horečkami starší, tak se s ním muž izoloval v pokojíčku, samozřejmě to od něj chytil, taky s horečkama. Za pár dní to chytlo i mimino, naštěstí velice mírně, mělo jenom dva dny teplotu. Po týdnu má i starší konečně jenom teplotu (předtím jsme mu to lékama zuby nehty drželi pod 39), muži je taky líp, mimino už jenom soplí... takže po týdnu péče o mimino, psa, domácnost a ty dva s horečkama teď pomalu odpadám pro změnu já. 
Nevím, co je to za virózu, protože za tu dobu, co jsme spolu, byl teď muž přesně podruhé nemocný, a starší vydržel dobrovolně ten týden opravdu ležet v posteli, tak zle mu bylo. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 11:35

Myrtilaprý je letos ta chřipka nějaká hodně strašná. 

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 11:43

continuity Myslím, že chřipku nemáme, ta by asi měla trochu jinou skladbu příznaků, byli jsme i u dětské a říkala viróza. Navíc starší je proti ní očkovaný, tak snad by ji neměl tak silnou, a ten to právě odnesl z nás úplně nejhůř. Sama tipuju covid, protože děti měly i rozhozené trávení, mně to vlezlo do dutin, každý máme ty projevy trošku jiné.