Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 22:15

Evaeva heh, to mi připomnělo, že když umřel můj táta a pak jsme ukládali urnu do hrobu, tak se můj tehdy pětiletý synovec zvídavě ptal: A jak se tam ten děda vešel?"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2025 22:27

Mohučanka no, to je přesně ono

Teď, když umřel babičky pejsek, tak neteř to vůbec nechápala - má akorát bráchu a tři bratrance. Ona brečela, že už ho nikdy neuvidí a oni se ptali, jak se to stalo, kam ho dají... U lidí je zajímá to samé, všechno chtějí podrobně vědět.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 22:30

Evaeva díky. Už jsem objednala Králík je taky jenom člověk, to ki nakonec přijde takové nejlepší, že taky umře zvíře... ale mrknu i na ostatní

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 23:21

MPLee ještě koukni na Špunťa a já. Ta knížka je krásná, ale jde fakt hodně na dřeň, aby to nebylo až moc pak (jakože nebyl to váš kocourek, aby z té knihy se jí nepřitížilo víc)

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 08:42

Naše dítě má teď hřbitovní období, ted řeší, kdyby umřeli všichni lidi najednou, kdo by je odvezl na hřbitov, pta se, jestli v noci neumřu, už se ptala i babičky, jestli brzo umře, když je stará...

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 09:55

PotrefenáhusaJežíš to u nás taky bylo a furt se počítalo, kdo umře jako první, kdo jako poslední....nechala jsem je přitom, že je to podle věku:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 10:08

Karja Potrefenáhusa u nás taky. Kdo kdy umře, co se bude dít s těly... Akorát mladší se bál usínat, protože mužův děda umřel ve spánku.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 11:09

Velkamala se děsně vytáhla, na konci srpna jsem ji kupovala nová trička do školy, a ted už zas o velikost větší..,všechno je jí krátký, některý věci ještě nejsou ani nějak výrazně obnošený!

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 11:47

Karja

je videt, ze ji kvalitne zivis:)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 11:58

Karjabuď ráda, mě ty děti nerostly a radši bych teda šatník měnila 3x do roka než to řešit. 

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:04

Vcera mensi syn vyfasoval ve skolce plysaka a denicek. Na kazde dite pripadne jeden vikend, kdy si plysaka vezmou domu, staraji se o nej a do denicku se pak napise zaznam o spolecne stravenem vikendu. Syn z toho byl tak nadseny! A mne se ulevilo, ze shodou nahod jsme zrovna meli navstevu a domluvenou vychazku s poniky, tak jsem nemusela cucat z prstu nejaky program, aby bylo o cem psat. Ale nebylo by to ani potreba, pulka zaznamu je dost realisticka ve smyslu "byli jsme nemocni a koukali o vikendu na televizi a hrali clovece nezlob se". No ale pri te prilezitosti jsem si uvedomila, jak ten mladsi syn si ten svuj projekt hrozne uziva a ze vlastne nema  moc vlastniho vyziti. Starsi mel uz v tomhle veku dva tri kamarady ze skolky (byli jsme jakoby vic soucasti mistniho zivota, znala jsem ty deti/rodice), absolvovala jsem s nim nekolik trimestru plavani atd atd. Mladsi nema nikdy vlastni program, ze skolky nikoho neznam(e), krouzky nula, protoze pracovni doba. Pritom mensi syn je docela do sveta, rad by i nekam chodil. Beru ho samotneho akorat nekdy vecer na brusle a za tech par pokusu uz jezdi lip nez ja

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:05

continuity presne. Coz mi pripomina, ze musim objednat kontrolu na endokrinologii

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:31

Karja to máme teď s R. taky, ale on ty rukávy do poloviny předloktí a kalhoty našponované jak legíny považuje za správné, tak s nákupy nemusím spěchat.

(Ve skutečnosti mě to štve, nosí očividně malé oblečení, ale když mu koupím správnou velikost, je z toho scéna, že je to obrovské, padá to, roluje se a i různá neexistující slova si vymyslí pro popis toho utrpení!)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:47

Gatita tak to u vás hezky vyšlo. My vyfasovali plyšáka na víkend, kdy nebyl plán vůbec žádný. Ale ty jo, některé ty zápisy byly na několik stran!

Mladší bude příští rok předškolák, ne? Nemáte pro ně ve školce víc vyžití? U nás to tak je, můžou mít 4 kroužky. Nebo holt to dohánět o víkendech. My byli na kurzu lezení, v monkeys gym mívají otevřené hodiny,... Je to těžký, to kloubení s druhým dítětem a prací. Mně se teď ulevilo, když syn začal na jeden kroužek chodit sám. A to jsem doma, akorát sebou musím táhnout ty dva a musíme tam být na čas, že jo.

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:58

Evaevasyn mel toto pololeti ve skolce plavani, coz bylo genialni. Chodili dopoledne do vyukoveho bazenu, ja to mela bez prace a jemu se to hrozne libilo. Jenze to ted konci a dalsi nebude. Jinak tam nic vhodneho nemaji. Hledam ted neco na vikendy, ale to neni ono. Chtelo by to neco pres tyden, ono je to tu pekelne, kdyz se tu v pet sejdem, kluci maji plno nevybite energie, mydli se a rusi muze na HO. Ale tahnout se v sest vecer nekam ta sportem uz je pro nas blby. V lete to bude dobry, to se da jen tak na kolo treba. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:09

Gatita no jasně, ta zima je nejhorší, v létě je vidět a není problém je vybít. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:11

Pinot Noir No my jsme chytli to vaše trickovy prokletí, nemohla jsem teď nic pořádného sehnat:D

continuity Jo, jasněže jsem ráda, museli jsme přidat na jídle, jak se vytáhla a ve škole je oproti školce přístup k jídlu Lažo plážo, myslím, že některé polévky si nemusí ani vzít, a určitě nemusí ani jíst, co jí nechutná, svačina je někdy prázdná, někdy běsní nic...Takže najednou ji šla žebra spočítat, takže musíme trochu aby to dohnala doma. 

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:26

Evaeva presne. Neni problem sednout v pul sedme na kolo, nebo vyrazit po praci na chvilku pred zavirackou na koupak. Tohle je ale desne. Nic ad hoc delat nejde a na krouzky pozde vecer uz nemam ambice, ani jich moc neni. A nikomu by se asi uz ani nechtelo nekam za tmy autem, ani mne, ani detem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:36

Gatita pro moje děti jsou ideální kroužky od čtyř max pěti, pak už jsou unavení, to bych s prací kloubila těžko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:37

Když nechci, usíná mi v kočáře v půl jedenáctý. Když potřebuju, ještě v půl druhý je vzhůru.