Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 11:49

Myrtila my jsme už taky párkrát měli hroznou virózu, teda spíš kluci. A nebo ten covid. My se o žádnou izolaci nikdy nepokoušíme, to se nedá, přes den jsou pořád na sobě. Pozitivum bylo, že mladší se zvládl promořit už před školkou. Teď se promořuje mimino, každou chvíli rýma, ale zatím to zvládá bez teplot kupodivu.

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 11:56

Evaeva No, příští sezónu to asi taky už nebudeme řešit, ale teď jsou miminu teprve 3 měsíce (aspoň teda už má váhu na ty nejnižší dávky nurofenu a tak), tak jsme tu izolaci zkusili a celkem to vyšlo. Kdyby měl ty skoro čtyřicítky jsko starší syn, a skoro týden, nevím, jestli bychom neskončili v nemocnici. 
edit: Ono to šlo taky jenom díky tomu, že muž padnul taky a k tomu pracuje z domu, takže tam byli spolu, a když bylo muži už líp, mohl tam s ním dělat i něco do práce. Kdybych je tu měla oba sama, byli by celou dobu spolu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 12:15

Myrtila já si to vůbec neumím představit, to by zdraví museli odjet. U nás mladší vždycky chytil všechno, první rýma ve třech týdnech (ale je fakt, že první vážnější nemoc měl až ve školce a to už mladšímu byly dva), ale mimino tak chytavé není. To chytá svoje viry na cvičení, nikomu jinému nikdy nic není. V jeho měsíci jsme měli celá rodina angínu včetně mně takže izolovat se ani nešlo a on nic asi dostal atb přes mlíko

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 12:24

Evaeva my měli v pul roce starší covid, taky ho nechytla

tady jsou taky nemocny plus minus stejne, nejhorsi jsou ty blici epizody, kdy starší zvrací většinou jednorázově a maly dite tu blije jak amina ve dne v noci, v tom se lišily uz jako mimina

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 12:30

Potrefenáhusa v létě jsme zase měli s mužem zánět hltanu, horečky, rýma, dokonce se nám to oběma vrátilo a děti akorát trochu zakašlaly.

Blití je nejhorší, jak čekáš, jestli to chytíš dřív ty nebo druhé dítě. Ale aspoň to bývá rychlé, u nás, díky bohu, u všech. Přecejen při viróze se o děti stará líp než když u toho lítáš na záchod. A nejsou na to žádné drogy.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 12:32

Nase mensi parta je taky nemocna, uz pres tyden, horecky, kasel, bliti, krev z nosu... chvili to vypadalo na cerny kasel, maji ho ve skolce, ale podle testu to neni. Ale taky je ve skolce chripka B, tak to asi bude ono. Ale uz jsou snad lepsi, aspon Honzik, ma proti Adelce 2 dny naskok.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 12:42

Jo, mela nam prijet navsteva na cely vikend, tak dnes psali ze ma kluk 39 horecku a ze teda nedorazi...jsem zvedava na apaluchu pristi tyden a nase jarnaky.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 13:09

Kokoska Chřipka B řádí i u nás v práci, chtěla jsem se izolovat kvůli tátovi, ale nedostala jsem volno. Neschopenku jsem neměla nikdy a kašel/rýmu několik let. Chtěla jsem se nalévat slivovicí, ale držím suchý únor už od ledna, jelikož na konci února budou akce a 100% to poruším, takže jakoby náskok.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 13:56

Chripku B mel syn v prosinci. Tyden teploty atakujici 40ky, trochu ryma. Detska si myslela na mykoplasmata a dala nam ATB, ktere jsem teda nepodala a radsi jsme si dosli na ster. K tomu mel rhinoviry, proto ta ryma. A chripek (potvrzenych) je ted opravdu hodne. My teda nemame srovnani, covid jsme (asi) zatim z rodiny nikdo nemel. Nebo aspon probehl jako bezna viroza. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:25

Jos mně bylo při tom jediném potvrzeném kovidu blbě, ale úplně jinak než při chřipce. Měla jsem šílenou zadní rýmu, bolel mně hltan, dutiny,... Syn to měl podobně. To mi i teď v létě doktorka říkala, že to je takový typický průběh. Chřipku už jsem naštěstí (ťuk ťuk) dlouho neměla, ale co si pamatuju, tak má rychlý nástup, bolí tě dost svaly a klouby a rýma nebývá (určitě ne taková, jako jsem měla při kovidu). Letos jsme bohužel nestihli očkování, tak teď trochu trnu

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:29

Kan já jsem dostala od známého z Moravy zázvorovici, jím vlastnoručně dělanou, a to teda má grády! A beru to jako léčivo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:31

Kokoska Fakt? To neznám, my teda mícháme něco z grepu,medu a slivovice, poměry drží v hlavě manžel a je to dobrý moc. 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:32

Kan já samozřejmě recept nemám, to je výrobní tajemství! Ale je to strašně dobrý.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:34

Evaeva ja jsem chřipku asi nikdy neměla. Covid mi nepřišel nijak zvlášť strasnej, ja teda měla pokazdy uplne brutální rýmu. Myslim, ze jsme ho meli ted na podzim, protoze jsme byli nemocny 3 ze 4 a kazdymu bylo neco jinyho. Dite prave taky dostalo hned atb s podezřením na mykoplazmatickej zápal plic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:38

Potrefenáhusa syn měl u kovidu vysoké horečky, mně bylo taky blbě, ale bylo to o dost lepší než chřipka. Nicméně tak zabetonované dutiny a takovou zadní rýmu jsem v životě neměla, to bylo hodně fuj.

Ale s podobnými příznaky jsem do ordinace nakráčela letos v létě, i doktorka říkala, že jasný kovid, ale testy ukázaly streptokoka.

Online Tabea
8141 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:39

My jsme ted vsichni doma se chřipkou B. Napred dcera, tak mela strasnej kašel, ale teplotu ne. Říkala, ze ji bolí břicho a noha a hlava, ale to jsem brala s rezervou, že si chce pojistit, aby nemusela do školy. Pak to skočilo na me a syna, syn horečka a bolest hlavy, já bolest celyho těla a hlavy, horečka ne tak strašná. Kašel máme lehce. Test nám naskočil pozitivní okamžitě. 
V listopadu jsem měla mykoplasmy s podezřením na zápal plic. Doufám, že teď už máme vybráno.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:41

Mně je tak nějak jedno, jestli je to kovid, chřipka nebo jiná viróza, stejně na to je nejlepší zůstat pár dní v posteli a dalších pár dní v klidu jak jen to jde. Což teď můžu, horší to bylo, když byly malý děti nebo nějaká opravdu nutná práce.

A teď mi psala dcera, maminka těch dvou marodů, že na ni asi něco leze... No čekala jsem to každým dnem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 14:45

Kokoska chřipka je bohužel mnohem vážnější než viróza, resp. je větší šance komplikací. I teda ten průběh bez komplikací bývá horší.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. ledna 2025 15:01

Evaeva co si pamatuju tak chripku jsem mela jednou a presne jak popisujes. Relativne z plneho zdravi najednou zimnice, bolest svalu a boli te i dotek vlastni kuze. Skolilo me to tehdy nekdy odpoledne v praci, tak jsem se doplazila domu a tam uz 39,5.  Ryma zadna. Jen mas pocit, ze tr prejel parni valec. Syn mel ted horecky, ze se uz vubec nepotil. Jen uplna vrouci kuze a zchvacenost

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 15:08

Tak dite uznaný zdravým a muze prej rovnou do školky az na 3 dny je doma od 25.listopadu, uz bych to taky moc neprotahovala