Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 14:07

Gatita R. má dvakrát týdně kroužek do 18:30, jede tam rovnou ze školy, teda já s ním, v pět ho vyzvednu a jedeme, v sedm jsme doma. A je to dost hrozné, já ještě jeden z těch dní chodím potom na půl osmou na kruhový trénink, takže doma jen nahodím elasťáky a zase letím. A je to teda otrava a záhul, zvlášť v zimě. A ještě když ten den vyfasuje úkoly! Je to parkour, to ho fakt baví, ale úplně vidím, že kdyby to bylo něco, co ho moc nebaví, tak bych vůbec neměla morál ho k tomu nutit, protože já samotná bych se na to nejradši vyprdla.

Offline Moneypenny
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 14:55
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 14:59

Pinot Noir Gatita my jsme chodili s dětma léta plavat na půl sestou-půl sedmou, podle roku a domluvy. domů jsme jeli po půl osmé, ale já mám ty sovy, no. První měsíc teda menší usínala v autě domu, takže večeři dostala už v bufetu na bazénu. Ale sedlo si to rychle. Jinou možnost jsem moc neměla, nestíhala bych to z prace. 

Já radím to zkusit. Než se doma peklit s nevybourenyma dětma, přijde mi jednodušší je nějak cíleně vybít. Mě teda bavilo to plavání, takže motivaci jsem měla ja. Podstatné bylo se dostat do stavu, že se o tom nediskutovalo, protože upřímně, to je mnohem horší než naložit cirkus do auta a někam popojet. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:07

continuity tak o spaní nejde, R. chodí spát o půl jedenácté. Ale já už bych kolikrát radši byla doma, než se kamsi trmácet.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:09

Zjistila jsem, že Viktor dělá za Ríšu matematickou část Včelky. Myslím, že se bude paní učitelka brzo divit, jak to, že Ríša dělá doma tolik cvičení a tak výborně, zatímco ve škole mu pořád dělá problém obyčejné sčítání.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:47

Pinot Noir syn by ve stejném čase mohl mít parkour ve škole. Jeho by to bavilo, ale nechodí tam, protože takhle pozdě už není ani družina, takže by musel před tím domů, napsat úkoly a po tom už akorát večeře a spát. Kdyby to byla jediná věc, co ho baví, obětujeme se, ale jeho naštěstí baví kde co. Já teda doufám, že se to bude víc a víc zlepšovat, zatím je to tak, že když dělá úkoly v šest, tak je okolo milión keců, nejde mu to... ve tři je udělá za pět minut sám od sebe.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:47
Reakce na Pinot Noir:

Zjistila jsem, že Viktor dělá za Ríšu matematickou část Včelky. Myslím, že se bude paní učitelka brzo divit, jak to, že Ríša dělá doma tolik cvičení a tak výborně, zatímco ve škole mu pořád dělá problém obyčejné sčítání.

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 16:44
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 19:52

Vybírala jsem malé kalhotky (online) a naběhly tam dětské podprdy. A velká začala říkat, že ona nutně potřebuje podprsenku, protože na škole v přírodě (loni v květnu) se jí holky smály, když se ve vedru svlékla do půl těla, že nemá podprdu

Tak jsem slíbila, že vybereme nějakou pěknou venkovní sportovní. 

Pak pokračovala, že to vůbec nechápe, ale že se holky smály, že má pipinu (teda to nejenom jí, ale kdykoli nějakou viděly při převlékání) a že se nakonec raději převlékala pod peřinou

Uf, tak ani po 35 letech nerozumím chování v holčičím kolektivu. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:03

Mohučanka kolik jí je?

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:03

continuitydnes jsem prihlasila mladsiho na plavani na patek odpoledne. Patek je nesikovny, ale je to jediny den, kdy na to mam cas. Jine dny si netroufam kvuli praci, maji tu pro neplavce sice kurz od peti, ale ani to bych s cestou a prevlikanim nestihala. Ale jsem rada, ze jsem chytla misto aspon v ten patek, plavani se skolkou se diteti moc libilo, tak by byla skoda nehledat nahradu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:03

Mohučanka holky v první třídě nosí podprdu? Jinak teda taky nechápu.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:06

continuity je jí 7, teď je v půlce 2. třídy.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:08

žluťásekšpunťa vypadá tesa skvěle, ale toho nechám asi na později... 

A ať nemám teď dotazů málo - problémy s jídlem. 
Teď mi s hrůzou došlo, že naše pekelné období trval už 2 roky! Nemáte zkušenost, co s ní? Už jsem odhodlaná jí po dovolené nahnat k doktorce. 
jsou jí 4, jí jen pár jídle dokola, jinak je radši hlady a samozřejmě nesnesitelná. Oproti třeba Vikim Pinot Noir

aspoň docela dobrý repertoár - jogurty, 2 deuhy sýra, gervais, mléko, suché těstoviny s parmazánem, občas bramborová kaše, párek v rohlíku, okurka, mrkev, banán, jablko, mango, někdy projde mandarinka a meloun. A pak cokoli sladkého - palačinky, buchty, koláče, sušenky... 

Jenže všeho sní uplně pidi porci. Ani ten párek v rohlíku nedojí celý.... přitom je fakt aktivní. 
já to pořád brala jako přechodné období, ale už je to na můj vkus moc dlouho. Má lepší a horší období. Ale když dneska plakala nad talířkem se 3 hranolkama a kouskem kuřete, že má hroznej hlad ale tohle nezvládne nikdy sníst, už mi teochu došla trpělivost.  Každe jídlo provází scéna a trvá hodinu. Pokud to neni svačina někde za běhu a neni sladká...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:11

Evaeva asi nosí, mě to ani nenapadlo. Ani ve snu! Zvláště na léto mi to přijde jako dost zbytečná vrstva navíc. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:11

Gatitatak ať se vám tam líbí. Znáš to byla skvělá aktivita, vydrželi jsme s tím hodně let. Od školky až do covidu, pak ještě rok chodily jinam a pak starší rok plavala závodně. 

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:11

Mohučanka moje je o pár týdnu mladší a koupila jsem jí dvě podprdy v haemku. Původně pod karate oblek na léto, aby nemusela být v košilce. A taky proto, aby mi nebrala moje.
Nosí je pro radost jen na doma. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:13

Mohučankaklidně takové ty lambady. Moje děti je mají rády doteď. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:17

continuity já taky

Jojo, mě spíš zaskočilo, že se jí kvůli tomu v šesti letech jiné holky smály. Ve své naivitě jsem si myslela, že na tyhle věci teprve dojde, ale je pravda, že nedávno přišla i s tím, že jiná spolužačka výsměšně komentovala dceřinu (extrémně hubenou) postavu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:28

Mohučanka to je fakt hrozný, takový malý děti