Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:28

Pinot Noir Kolko mate stupnov? Mne je zima furt (cievne problemy), chodim tu vo svetri aj na jar. Sambo celu zimu v kratasoch a deti v kratckych tričkách. Starsi  cez vikend pol dna v letnom kratkom pyzame (dlhe si odmieta obliect). A jediny, komu je furt zima, som ja! Ale vcera som si so starsim zatancovala Just dance a horko mi bolo az az :D Takze asi zacnem namiesto chode medzi izbami tancit.

Edit.mame tu v zime obvykle nieco medzi 20-22 stupnami, ale vacsinou je to kolo 21. (Oprava po zhliadnuti appky s priemernymi teplotami v izbach)

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:30

Ja ty natelniky, dve tenký bavlny na sobě, taky moc nechapu, dite ma jednu košilku merino/hedvabi na zimni vejlety, doma chodej v zimě v mikině 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:33

Mrakoplas já nosím dvoje ponožky, mimino nemá žádné, nohy má teplé. Starší syn, když řekne, že je mu zima (i venku), skoro jistě je nemocný. Mladší je spíš po mě, takže taky spíš zmrzlík. Muž si podle mě doma bere dlouhé kalhoty podle kalendáře, ne že by mu byla zima

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:35

Potrefenáhusa podle mě ta pointa je v tom, že to máš zakasané. Já doma chodím s tričkem zastrčeným, takže košilku nepotřebuju.

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:48

Ty jo, jak čtu historku o posmívání, tak mi to připomnělo historku od nás ze školy, už jsem vám říkala, že vyrazili spolužádka od dcery? Neví se přesně proč, protože třídu navštívil ředitel, řekl jim to a že očekává, že to vzbudí velký ohlas, ale ať se tím nezabývají a nešíří drby....ale drby teda říkají , že měl nějakou sexuální narážku na jednu z učitelek v klučičím chatu a někdo ho nabonzoval. Klukovi mohlo být cca 16, takže nic překvapivého. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:48

Evaeva inac teplotu noh u deti som tusim nikdy nebrala do uvahy.  Asi preto, ze ja ich mam odjakziva ladove (v detstve ma mama prezyvala "ladnôžka"). Az neskor som zistila, ze je to zlym dokrvovanim a ziadne vrstvy oblecenia mi nepomozu.

A ako sa nad tym zamyslam, tak mi tymi ladovymi koncatinami vznikaju zaujimave situacie. Nikdy nezistim, ci ma niekto teplotu tak, ze mu prilozim ruku na celo. Mne sa zdaju horuci vsetci. Alebo sa casto nemozem dotknut sama seba v oblasti trupu, to je jak keby sa ma dotkla ladova kocka. Vyzliekanie a obliekanie v zime je fakt dost problem. Kedysi som nosila na noc ponozky len preto, ze ked som sa pod perinou nahodou chodidlom dotkla druhej nohy, zlakla som sa tak, az ma to zobudilo : D

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:50

Mrakoplas nejtepleji je v kuchyni, na teploměru na digestoři je 22 stupňů. U země bude míň, navíc je to dlažba na betonu, bez vytápění. Ve zbytku domu je chladněji, tak 18 - 19. Zima je taky hlavně mně, R. spí jen v kalhotách, bez trika a ráno, než se převleče, tu takhle polonahý lítá. Ale když pak přijdeme z venku, zůstane klidně v tílku, triku a mikině až do večera a když se ptám, jestli mu není teplo, tak prý ne. Zároveň mu ráno bez trika jen pyžamových kalhotách není chladno. V. totéž. Mám podezření, že se jim natolik nechce vyvinout jakákoliv aktivita směrem ke změně, že radši tvrdí, že je to dobré, ať je jim jakkoliv.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:57

Mrakoplas to mám taky, ty ledové končetiny, u dětí mám podezření na horečku zhruba obden, jak se mi zdají horcí! V ponožkách spím skoro celoročně, teď v zimě ve dvojích a stejně mě studí prsty jeden od druhého. Mám i Raynaudův syndrom, odkrvují se mi prsty v chladu úplně do běla, stačí chvilka kontaktu s něčím studeným, jako třeba krájení masa, loupání zeleniny z ledničky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:57

Pinot Noir . Je to s nimi sranda. Nasi si asi vybudovali nejaky ritual, ze po prichode dovnutra sa vyzlieka okrem bundy aj mikina a tak to robia vsade nehladiac na teplotu. Tak prides na drevenu chatu v horach, kde je 5 stupnov. Ale nedaju si povedat a tu mikinu si musia dat dole ako keby to bola olovena pritaz. Radsej zalezu pod deku, alebo sa oblecu a idu sa zohriat von :D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 00:06

Pinot Noir ten Raynaudov mi naposledy spominala moja angiologicka po dotyku mojich koncatin. Spomenula som si na teba :) Ale mne nebeleju prsty, az ked ich zatnem a len na klboch, hlavne hanky. A v lete mi je zas od koncatin najviac teplo a potia sa mi.  

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 01:00

Tielka nosime,  aj ponožky na spanie, štrikovane babkou, z merino vlny tenkej. 

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 05:55

Mrakoplas Pinot Noir Je to teda tak trochu mimo téma, co k tomu chci napsat, ale přesně takhle ledové ruce a nohy jsem měla vždycky taky, od dětství. Spala jsem v ponožkách, protože mě budilo, když jsem se jednou ledovou nohou dotkla té druhé, když mi ty nohy hodně prochladly, trvalo třeba i den, než se mi zase trochu ohřály. A třeba nakrájet maso studené z lednice, nebo umýt zeleninu ve studené vodě z vodovodu, to mě pak nějakou dobu doslova bolely ruce z toho chladu, jako kdybych promrzla.  
No a pak jsem, během těch mnoha let, co se mi nevedlo otěhotnět, chodila asi rok na akupunkturu, a i když konkrétně ledové končetiny jsem tam nikdy neřešila, tak toto se mi normálně úplně spravilo. Ani mi to nějakou dobu nedošlo, snad až po roce jsem si to uvědomila, byl to takový doslova vedlejší účinek. A drží to už dost let doteď. 
Tak jenom předávám svou trochu ezo zkušenost, která mě samotnou dost překvapila. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:02

Myrtila akupunkturu asi za ezo ani nepovažuju a věřím, že mohla takhle zafungovat. Ale radši to nebudu zkoušet, co kdyby byl u mě vedlejší účinek těhotenství!

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 09:23

Pinot Noir mě letos ten raynaud tak nepronásleduje. Kromě toho, že jsem tlustší, tak dělám všechno stejně. 
Teď jsem v nemoci dvakrát usnula a po hodině se vzbudila pořád ještě s extrémně ledovýma nohama. Naštěstí vedle spaly teplý děti, tak jsem si na ně ty nohy různě přikládala, dokud se mi trochu nezahřály.

Občas mi kamarádka tvrdila, jak má moje dítě ledový ruce. Mně na dotek mojí rukou vždycky přišly teplý. Teplotu kontroluju tváří a ne rukama.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:02

Rosťa bude začínající pololetí chodit na plavání a mají mít brýle - máte tip na nějaké, co do nich neteče? Nemusí být levné, byla bych radši, kdyby fakt fungovaly a plavání mu neznechucovaly. Je mu skoro 6 let.

Děkuji předem!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:06

Tabea Podle mě ty promrzlý ruce a nohy často s váhou souvisí, já to teda tak mám a bohužel se to za poslední roky dost zlepšilo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:13

dzizisketa my máme troje různé z Decathlonu, podle mě neteče do žádných, ale musí být utažené, což třeba mladší nesnese. Jinak to zjistíš při zkoušení, jestli jde vytvořit podtlak, musí se jakoby přicucnout na oči.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:15

Zina já mám nohy a ruce taky studený (tak nějak normálně, žádný syndrom) a váha s tím teda nepohla. Já to mám z nízkého tlaku. Taky se vždycky hřeju o muže

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:16

Zina já ti nevím, když jsem byla hodně hubená, byla mi větší zima celkově, to je pravda. Ale na ty ledové nohy a ruce trpím čím dál víc, a ten R. syndrom mám jen posledních pár let, a to mám o 15 kilo víc než třeba v 25 letech. Podle mě to souvisí spíš se srdcem, cévami. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:18

Evaeva v decathlonu se zrovna ty brýle nesmí zkoušet. Nebo už jo?

dzizisketamusí sedět konkrétnímu člověku na obličej, ani to není otázka ceny, měli jsme dobře i za tři stovky. Šla bych kamkoliv do Sportisimo a pokud mu je pricucnes na obličej a budou v klidu držet i bez gumičky, to jsou ty správné.