Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43180 příspěvků moje polička 04. února 2025 17:11

monis soustředila bych se na ty soft kompetence, ta školní zralost není o tom, že pozná pismenka, ty se naučí. Podstatnější je soustředění, nějaká minimální ochota dělat i věci,co jí nebaví. Jak se projevuje v kolektivu.  

Uvidíš co ti řeknou,dnes ta ochota dávat odklady moc velká není. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 04. února 2025 17:13

DruI tak ale píšeš, že maminka chtěla, takže jednoznačné to nebylo. Nevím no, kdyby na mě u Ríši někdo vybafl, že mám volat do PPP, tak si akorát myslím svoje. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 04. února 2025 17:17

monis O odkladu stejně rozhoduješ ty, pokud ji budeš chtít dát do školy, tak klidně můžeš. Odklad přece není povinný, ne? 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 04. února 2025 17:26

Varinyni rozhoduje rodič, ja jenom doufam ze ppp vyda shodne stanovisko s skolkou a nebudu to ja, kdo to  bude muset rozhodnout. Ja proste neumim posoudit jestli ma stejne soft kompetence jako vrstevnici...

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 04. února 2025 17:28

monis Ja už jsem to tady psala, ale moje dcera je v půlce června, a přesně o vánocích před šestými narozeninami, udělala hroznej skok, jakože fakt obrovskej. Najednou za 14 dní jsme měli třeba o třičtvrtě roku starší dítě, se starším chováním. Takže ono je dost možné, že ještě než se bude lámat chleba na zapise v květnu, že budeš mít jasno. 

Moje kamarádka šla na zápis s tím, že měla ze školky ano, z poradny spíše ne, ale žádné extra podstatně důvody, tak chtěla kluka zapsat. Čekali ve třídě a ona tam na místě se rozhodla, že ho nezapíše, když viděla ty starší děti:D. Takže ono se to možná ještě vystříbří.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. února 2025 17:58

monis No, ono se sice můžeš rozhodnout, že odklad nedáš, ale v případě, že ti ho nedoporučí poradna, tak se nemůžeš sama rozhodnout, že odklad dáš. Takže si počkej na stanovisko poradny a řiď se podle něj ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. února 2025 18:07

monis uvidíš, co přesně se jim nezdá ve školce. Myslím, že dokážou dobře poznat právě ty soft kompetence a vidí, jak dítě funguje v tom kolektivu. Záleží teda, jakou máš důvěru v učitelky.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:25

My jdeme do SPC kvůli odkladu pozítří. Ale výsledek má Viktor teda jasnej. A příští týden do Školy papání, tam teda naopak vůbec nevím, co čekat. 

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:31

DruITo je dobrý teda, zvlášť když poradna je zrovna na ty soft věci krátká. Tam se prozkouší ta školní zralost na učení.. tak to mě nenapadlo, že musis mít s poradnou soulad, když ten odklad dát chceš. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:35

DruI jo, napsala jsem to nepresne.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:37

monis odklad som sa rozhodla dať až po zápise, keď som videla synove správanie a ostatné deti. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:49

Karja Člověče, já u těch testů nebyla, ale když mi pak psycholožka podávala raport, tak právě říkala, že dcera je chytrá a šikovná, ale právě v těchhle soft věcech ještě zaostává. V doporučení jsme pak myslím měli celkovou nezralost.

A teda ono se to asi průběžně mění, ale my museli mít doporučení k odkladu dokonce od dvou různých doktorů.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:53

DruIJá jsem tam byla celou dobu, protože tam dcera nechtěla zůstat sama a právě vůbec mi nepřišlo, že se tam ty soft věci nějak testují. Jestli to poznají jen z komunikace nebo tak, ale ani mi nepřišlo, že by se nějak bavili, vždycky jí řekli, co má udělat, ona udělala nějaký úkol nebo se bavili o úkolů a to bylo všechno;-)

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 04. února 2025 19:51

monis 

Nedělají ve vaší školce diagnostiku nástrojem iSophi? My měli minulý týden taky předškoláckou schůzku a výsledky z tohoto měření se tam právě využívaly (u Rostíka naštěstí moc ne, v tomhle je bezproblémový), hodnotí v něm právě i sociální zralost apod.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. února 2025 21:43
Reakce na Pinot Noir:

My jdeme do SPC kvůli odkladu pozítří. Ale výsledek má Viktor teda jasnej. A příští týden do Školy papání, tam teda naopak vůbec nevím, co čekat. 

​my stvrtok tiez . Resp.depistaz v skolke nedopadla najlepsie, trapime sa s logopediou, tak ideme na individualne testy skolskej zrelosti. 

Edit. Co je skola papani? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. února 2025 21:53

monis neviem ako u vas, ale u nas to prebiehalo tak, ze cpap skor neodporucilo, ale rozhodnutie je na mne, co mi zdoraznila. Takze pochybnosti o spravnosti mojho rozhodnutia mam aj dva roky potom . Ale to je kvoli jeho ucitelke, jezibaba story stale pokracuje. Inak to nelutujem, fakt ten rok potreboval.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:36

Mrakoplaszařízení kombinující ergoterapii, logopedii, fyzioterapii a nutriční poradenství, kde připraví terapii na míru při jakýchkoliv problémech s jídlem. Sama jsem zvědavá. Doufám, že jsem nedala několik tisíc za rady typu, abych nabízela jídlo a scházeli se pravidelně všichni u stolu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:42

Pinot Noir verim, ze tam budu odbornici! Drzim palce, aby to pomohlo. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:49

Pinot Noir Prosímtě, podej pak zprávu, co si o té škole papání myslíš. Mně by to docela zajímalo.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:54

DruI dám. Ale moc toho neočekávám, myslím, že nám není pomoci.