Manuka Pinot Noir tiež môžem potvrdiť, že čas to ohloda. Je pravda že dnes sú lepšie možnosti pre tieto deti, ja som ani netušila že taká diagnóza existuje, ale dal to. Síce nás syn nie je ženatý, ale plne samostatný, má vlastnú živnosť, takže viem že to pojde. A s rodičmi ako sú Pinotovci sa o mladého fakt nebojím ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Jinak u nás včera: muž na služebce na druhém konci světa, jedno dítě nerozumělo hemihydratum, druhé vetnimi rozboru (neumím ani jedno) a do toho volala tchýně, že muž (který mel už hlubokou noc) ji nezveda telefon a ať ji posleme fotky Singapuru. (Odletěl v pondělí navečer, ne před měsícem).
Jsem všechny servala na tři doby a šla cvičit. ![]()
Potrefenáhusa nebudou ![]()
Malá bude mít tři až příští Vánoce, ne? Chystáš se do práce dřív?
Evaeva Jj. Původně jsem myslela, že už budu mít touhle dobou dohodnuty něco částečného z domova, ale úplně si netroufám.
druha věc je, ze ji nevezmou tady do skolky a budu muset hledat dětskou skupinu někde v okolí
continuity Tak to u nás je to v pohodě, je to ted prostě blbákov spojenej s těma virozama, takovej blbej režim, takže člověk se těší na víkend, že mu aspon odpadne práce a odpočine si. Ale včera jsem říkala sambovi,že mi pravidelně ve dvě odpoledne pípne nějaká zpráva ze školy, jak ta maminky ptají na nějaké ulohy a já nejen, že ty ulohy nemám vůbec v plánu ani řešit, ale i jdu pro děti třeba až za tři hodiny. Tak z toho mívám občas takovej blbej pocit:D
Karja hele to je právě dobrý. Všechny nejasnosti se vyřeší ještě než dojdete domů ![]()
žluťásek no jakože já se té škole vůbec nevěnuju, nějaké čtení, psaní to děláme, jen když máme čas a ona chuť,určitě ne denně, nehlídám jí ukoly, jestli má něco zaškrtlé nebo mají něco procvičovat bud mi to řekne nebo má smůlu. Takže prostě ta představa těch maminek co ve dvě odpoledne listují, co je v té učebnici, jako to se stydim moc...
Karja jo tak to já denně projedu ŽK, ukolnicek. Ale teď dostávají už jen dlouhodobě úkoly vždy na celý týden dopředu plus všechny mimořádné věci na daný týden přijdou s týdenním plánem hned v pondělí, to je fakt skvělý.
Žádné doneste kaštany na úterý a ve čtvrtek si děti přinesou odstřižky látek v zelenomodrých barvách ![]()
žluťásek to je super, ten dlouhodobý plán. Jak syn bojuje s tím psaním, tak když má dlouhý den (což má jen jednou týdně), tak je to pak peklo, pokud zrovna dostanou psaní a podle toho to pak vypadá. Takhle by ho zvládl jindy.
Karja já sice sešity procházím, ale úkoly mu nehlídám a nehledám. To je jeho starost.
Btw dneska jsem se byla podívat na dod, jak se synova třída učí a byla to zajímavá návštěva.
Evaeva já si to nemůžu vynachválit a i pro ty děti mi přijde, že to má o dost lepší dopad. Rozvrhnout si to nějak, nenechat všechno na neděli odpoledne.
Samozřejmě vždycky nejdřív udělá prvouku, matematiku a otravné psaní si nechá na konec a pak u toho bručí ![]()
Mají ještě několik třídních plyšáků, teď jsme snad od Vánoc každý týden měli někoho doma na víkend. Doufám že máme aspoň do května vystaráno a nebudeme muset zas nikam tahat stonožku nebo nějakou čarodějnici ![]()
Karja já to mám taky tak, úkoly teda ověřuju, jestli jsou, a případně popoháním, ale v době, kdy normální děti už spí. A myslím, že žádné dítě není v družině denně do pěti jako R., co vím, tak maximálně třikrát týdně. Takže přesně: kolem půl čtvrté na WhatsApp ty dotazy na úkoly, nebo co se ve škole dělo, a já k tomu ještě další dvě hodiny nemám co říct. ![]()
žluťásek hele, Vlaďka Bartáková doporučuje začít tím jednodušším. Takže to dělá dobře!![]()
My máme plyšáka naštěstí jen jednoho, měl ona nás vyjít ještě jednou. Ale K. už to asi píše sám, ne? U nás je to spíš úkol pro rodiče nebo možná společná práce.
Evaeva oni mají na každý víkend za úkol zápis do zážitkového deníku (cokoliv, stačí dvě tři věty). A když vyfásnou plyšáka, místo deníku píšou na takový speciální list záznam co ten kterej plyšák dělal u koho.
Píšu plyšák, ale jedno je třídní maskot a ostatní jsou loutky podle učebnic stonožka Agáta z češtiny, skřítek Matýsek z matematiky a čarodějnice z pohádkové knížky. Paní učitelka to asi nechává někde šít a háčkovat nebo to vyrábí sama, jsou velmi věrný.
Já jsem to teda pochopila až nedávno, že to je Agáta z češtiny a úplně mě to dostalo,haha.
K. si ty úkoly už z části obstará sám, ale u psaní s ním musím sedět u stolu. Jinak čučí z okna, kouše tužku a vypráví o pokemonech a minecraftu.
žluťásek já myslela hlavně ten plyšák. Protože naši ještě moc nepíšou. Takže syn akorát obstřihl fotky a pak mi radil, co napsat. (Moje máma si myslí, že paní učitelka chce zjistit něco o těch rodinách
)
Evaeva jo to už dlouho píše sám. Oni píšou comenii a už loni kolem Vánoc uměli celou abecedu, takže psali jen velkým tiskacím, pak už i malým. Teď se učí písmo se sklonem a můžou si vybrat co je jim pohodlnější.
A na třídních schůzkách hned v úvodu zaznělo, že je úplně fuk, jestli Agáta s námi pojede do IQlandie, lyžovat nebo doma uklízet, důležitý je, aby to děti zkusily napsat samy a učily se vyjádřit.
Takže já mu do toho už vůbec nekecám, maximálně navrhnu doplnit čárky v souvětích, to ještě neumí. Vyjmenovaný slova samozřejmě taky ne, ale kupodivu to má asi hodně načtené, naprostou většinu má vždycky správně.
Obvykle napíše dvě tři věty a nudí ho to. Tento víkend ale psal o prázdninách, že byl u zubaře a vytrhli mu zub a popsal celou stránku, že se mu to ani nevešlo. Asi potřebuje silný zážitky![]()
Ten plyšák mi přijde jako tak děsnej nápad, doufám, že to k nám nikdo nepritahne:D. A ještě to pomyšlení, že je jich víc:D:D
Karja dokud byl jen jeden, bylo to bezva, milý. Teď se to nějak nahromadilo, jinak obvykle přijde jeden třeba za dva měsíce, to je pohoda.
Ale my teda nepřizpůsobujeme program Agátě, klidně jen jdeme do lesa ![]()
Karja syn byl hodně nadšený, ale v tomhle věku je to fakt úkol pro rodiče. U nás to teda vychází jednou za pololetí, to se dá. Ale někdo má zápis na několik stran a jeden kluk tam měl napsáno, že bude nejlepší, když o tom bude vyprávět přímo
Blbý teda je, že to mají mít hned v pondělí. Jako obešla bych se bez toho, ne, že ne.
dzizisketa ano, pouzivaji iSophi. Dneska jsem se na to koukala a nejvetsi problem je v soustredeni se na ukol. Testovali je v listopadu, vek 5 a 3 mesice. No jsem zvedava na vystup z te Ppp.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.