Mrakoplas lego domek
to se to soustředí, že jo
Vše o těhotenství a dětech
continuity Jako jo, já s tebou souhlasim, tohle je ten systém, ale co jsem tak odposlouchala od okolí, včetně kámošky která to dělá, tak reálně se věnují hlavně těm konkrétním děte a těm ostatním hlavně když chybí, prostě jsou pro ně potřeba víc. Segra na druhém stupni má asistentku zase pro všechno spíš, nevím jak jí tam dostali. Prostě spoléhat se na to vůbec nedá, že když máš máš méně zorientované dítě, že mu tam někdo pravidelně helpne, když je jich tam 25 (ne-li víc) pestré skladby od diagnoz po nerodilé mluvčí.
711990 dcera třeba ve školce nechtěla dělat spoustu věcí, na sportovních hodinách, ve výtvarce, když se sekla, tak se sekla, hodila to učitelce na hlavu a řekla ani to dělat nebudu. Ale říkali, že je to spíš povahový než zralost no, i v poradně mi řekli, že to se odkladem nevyřeší:-D. Ve škole mi nikdo nic neříkal, ale neptala jsem se...:D. Ale jako nebyl to problém se soustředěním jako takovej. To si myslim, že je horší, protože tohleto co dělala dcera, tam hodně udělá postava toho učitele, jak si to sedne ale soustředění z tebe asi jentak někdo nevydoluje.
Karja prosím tě, vy to mate jako my, starší červnovou a mladší prosincovou nebo obráceně?
Já mám hlavně za to, že jsou dva druhy asistentů. Jeden je k ruce uciteli a jeden je pro konkrétní dítě. Asi to nejlíp ví Lamicka
brrr ano, ale ani ten "obecný" asistent pedagoga není v každé třídě. Pokud se nepletu, tak návrh, že by každá první třída měla mít asistenta, se teprve projednává.
Pinot Noir Já myslím, že toho asistenta v první třídě plánují v souvislosti s tím všeobecným omezením odkladů, co by bez asistenta nefungovalo. Já bych to v širším smyslu vnímala jako dobrou věc, ale tak trochu pochybuju, že se mávnutím kouzelného proutku objeví dostatek dobrých asistentů, kteří budou moct do těch prvních tříd okamžitě nastoupit.
Pinot Noir brrr ano, jsou dva druhy. Ale i ten "všeobecný" - asistent pedagoga je "psaný" na konkrétní dítě. Pokud je ve třídě toto dítě, které má na něj nárok, pak by tam měl být a je k ruce učiteli a všem, co zrovna potřebují. A pak je ten asistent dítěte, ten se dává podle mě hlavně fyzicky postiženým dětem
DruI ano, bude to s tím souviset, a souhlasím.
Ale já nechtěla nic hodnotit, ani vysvětlovat systém asistentů sdílených a jiných, jen jsem chtěla upozornit na to, že opravdu za stávající situace není možné se spoléhat na to, že asistent ve třídě bude, i když mají lidi pocit, že "už ve skoro každé třídě je". No, právě, že skoro, no.
Mimino vypije hrnek kravského mléka a zapije to mým mlékem ![]()
Potrefenáhusa jj přesně tak. Tak ta mladší by mohla jít do školy už za rok jako:-D Uplně s přehledem:D
Evaeva to je ideál - nebojí se rozšířit si obzory, ale zároveň podpoří lokální produkci ![]()
Karja dava mi to naději, ze by mohla starsi pristi rok nastoupit
mladsi to maj snazší, počítám, ze ta naše by mohla jít klidně ve čtyřech :-))
Pinot Noir
no já bych tu lokální produkci klidně už trochu omezila ![]()
Pinot Noir Aha, to mě vůbec nenapadlo, že by si někdo myslel, že je asistent v každé třídě (asi tu špatně čtu). Mám pocit, že je to stále spíše výjimka. U nás na zš je oficiálně pět asistentů, ale z toho jedna i učí a druhá dělá sekretářku. Tříd je celkem 12.
Potrefenáhusa Jo, ona má jít už příští rok? Jakože jde tento rok k zápisu? No jako uvidíš,sic je už unor, ale jako to je stále času dost;-)
brrr co jsem se byla loni dívat na dod, tak byl asistent v každé třídě, co jsem navštívila. Ale zrovna třeba u syna asistent není.
Karja Nn, az za rok, je ji 4,5
711990 my posíláme nějaký dobrovolně povinný příspěvek do školní nadace, z kterého se prý ty asistentky částečně hradí. Hmm, tak to abysme posílali víc ![]()
Potrefenáhusa Jo, tak to je ještě brzo něco předvídat. Ale jako u dcery je myslím ještě jeden klučík z léta, pak dva květnový spolužáci. Jasně jako tři holky jsou tam ze září, ještě spolu chodily do jedné třídy ve školce, takže jako ty jsou jinej level. A pak jsou tam dva kluci s odkladem a jednomu snad už bude i osm a nepoznala bys to, vůbec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.