Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. února 2025 20:52

monisJa ty asistentky na prvním stupni znám jen, že jsou psané kvůli konkrétnímu dítěti, které má fakt nějakou dlouhodobou diagnózu nebo jak to říct, prostě nějakej jasnej problém a věnují se jemu, pokud nepotřebuje tak až potom ostatním dětem ve tříde. 

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. února 2025 20:54

monis To budou umět v té pořádně asi vyšetřit a poradit ti  Myslela jsem včera ze mluvíš o nějaké sociální nezralosti nebo tak. Nevím, mně přijde, že ty holky dělají hrozne skoky, že může být první půl rok pozadu a pak tam treba kluky předběhne jako nic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2025 21:04

monis ano, to asi budeale přecejen je tam klidněji než ve školce. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 05. února 2025 21:05

monis Tak to bych skoro řekla, že bude záležet na tom, jakou dostane učitelku. A taky na zbytku kolektivu, jak ti se rychle budou orientovat. Ono se taky může stát, že nijak výrazně vybočovat nebude ;)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 05. února 2025 21:51

Evaevaja doufam, ze nam letos nejaky snih a trochu zimy konecne vyjde, aby si muz uspokojil ambice, deti se to nejak trochu naucily a priste mohli jet kdyztak beze me;) Jinak todlencto asistovani a apartmanove vareni pro me jako nelyzare neni zrovna dovolena snu a bude to nade mnou viset kazde jarni prazdniny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2025 21:56

Gatita já myslím, že tam, kam jedeme, je to v pohodě, v noci mrzne i v údolí, nahoře budou maxima možná trochu nad nulou, takže čekám krásný sníh, sluníčko a parádní panoramata My to bez druhého dospělého vlastně otestujeme letos, protože mimino, že jo. Snad se mi nezabíjí a ani neztratí.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 05. února 2025 22:09

monis v první třídě se rozhodně na pomalejší čeká, celé první pololetí je jen takové rozkoukávání. Samozřejmě můžete narazit na úču z podobné kategorie jako je ta vaše ze školky, ale jestli ty máš pocit, že se soustředit dokáže, tak bych na tvém místě dala hlavně na závěr z PPP, nikoliv od učitelky. S asistenty ale automaticky počítat nemůžeš, jak tu padlo, jsou ve třídě kvůli konkrétním dětem, takže ve vaší být vůbec nemusí.

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 05. února 2025 22:40

Gatita ja jsem lyžař a to apartmánový vaření, když se člověk vrátil domů večer utahaný, teda nenaplňovalo ani mě a k tomu ještě snídaně... Ještě jsem to dávala tady v Herlikovicich nebo ve Špindlu, protože jsme tam bydleli za hubičku, takže během dne dostali hranolky, nebo i oběd, 3x jsem něco doma uvařené vyndala z mrazáku a 2x jsme šli na večeři. 

Já už jsem asi stará nebo co, dnes už bych se hodně rozmýšlela. Tak možná na víkend. Přitom v létě mi to vaření nevadí vůbec. 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 05. února 2025 22:43

Karja ty asistentky se můžou věnovat komukoliv, jsou tam kvůli dítěti, ale pomáhají učiteli. U nás pak tyhle potřebné děti dávaly do jedné třídy, takže těch integrovaných tam bylo vic. Nebo se přihodí do třídy dítě (například cizinec), které žádnou diagnózu nemá, ale kvůli něčemu vyžaduje větší péči. 

Ty osobní asistentky jsou jen u fyzického postižení myslím, když jsou u toho dítěte pořád, protože si samo nedojde ani na WC. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 05. února 2025 22:50

continuity no ale pokud žádné takové dítě ve třídě není, tak asistentka prostě není. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2025 22:51

continuity s naší smečkou je pořád lepší to apartmánové vaření (a asi ještě dlouho bude)Ale mně to nevadí, oběd bude na sjezdovce, takže pak si klidně dáme ob den těstoviny a něco teda zamrazím. Snídaně mi přijde jako ten nejmenší problém. Ty jo, ty unavené děti si večer na jídle vůbec nechci představovat

Ale na naše bezdětné zimní dovolené vzpomínám se slzou v oku, pěkně polopenze v dobrém hotelu, po lyžování sauna, to byly časy.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 05. února 2025 23:40

Pinot Noir na P6 jsou už asistentky pedagoga myslím docela běžné, ne ke konkrétnímu dítěti, ale prostě pro všechny. Ale nevím, zda to nějak dotuje městská část. V naší škole je mají všechny menší ročníky, minimálně do třetí třídy určitě, ale myslím celý první stupeň. 

Do knihovny nám chodí nejen školy z P1, ale i mnoho z jiných městských částí a valná většina tříd přichází i s asistentkou (tady teda vnímám možné zkreslení, že třeba ty bez asistentky si pohyb v centru netroufnou a nepřijdou)

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 05. února 2025 23:42

Pinot Noir jo to nerozporuji, ale i pokud tam je, tak tam není k ruce tomu dítěti. Někdy školy dávají ty děti spolu, pak má asistentku třeba jedna třída že třech. U nás to asi nebylo kvůli těm penězům, ale kvůli hodně schopné učitelce. 

Jinak mě teda přijde mnohem lepší integrovaná třída s asistentkou než bez ni. Starší nemela nikdy, mladší má to štěstí od první třídy. Absolutně nechápu rodiče, kteří k tomu mají výhrady, protože z toho významně profituje cela třída. Funguje to jinak a výrazně líp. 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 05. února 2025 23:51

žluťásekjá vidím skresleni v tom,že ne každá učitelka si vezme třeba autistické dítě a ty které to dají, tak si většinou víc věří tak nějak obecně. Nevím, jestli je to srozumitelné. Navíc taková, co tam chodí "do práce" nebo bez zkušeností se tomu radši vyhne. A pak čím víc zkušeností, tím lépe a tím ochotněji se do toho pustí - včetně třeba vyjeti po městě. 

Ta bývalá základka mých děti byla dost příšerná, ale tahle učitelka byla skvělá. Dodnes na ni vzpomínám se slzou v oku. Výborná byla taky její nevěsta, která pak bohužel odešla na mateřskou. Dostali místo ní jinou mladou a na tu rozhodně dcera nevzpomína v dobrým. 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 06. února 2025 00:13
Reakce na Evaeva:

Gatita" u nás" je momentálně devět stupňů v údolí. Zvažuju, jestli brát miminu boby nebo spíš motorku Myslím, že na lyže nebudou nosit vůbec žádné mikiny

​=

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 06. února 2025 00:13
Reakce na Evaeva:

Gatita" u nás" je momentálně devět stupňů v údolí. Zvažuju, jestli brát miminu boby nebo spíš motorku Myslím, že na lyže nebudou nosit vůbec žádné mikiny

​=

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 06. února 2025 07:08

continuity no vsak ja to taky nemam rada a kroutej se mi prsty, ze na takove povyrazeni praskne tyden dovolene. A loni to jeste stalo nesmysl, bylo patnact stupnu, snehu asi 2 metry ctverecni a deti straslive zlobily a nebavilo je to. Letos jedem za pulku nekam, kde je snih i v lete, ale stejne se netesim. Ale beru to tak, ze muz je chce naucit nejakou sportovni dovednost,  coz schvaluji a poskytuji ted holt soucinnost. Ono je proste blby, ze jsou deti ted ve fazi, ze je muz sam nezvladne. Starsi sam jezdit jeste nemuze a mladsi potrebuje vyuku a nejakou logistiku kolem. Coz bude stres pro me, protoze se bojim, ze ho tam nekam budu muset dopravovat na lyzich a vymelem se oba, protoze moje schopnosti jsou asi tak stejne. Jinak to vareni je asi tak ten nejmensi problem, varim na 50% dovolenych, protoze s detmi to doted davalo vetsi smysl nez obrazet po vecerech restaurace. Ale na tech jinych dovolenych me to bavi, zatimco trcet nekde na horach a nemoct si ani zabezkovat...to je proste oběť, no;)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 06. února 2025 07:26

žluťásek tyhle asistenti jsou dotovany z penez na odmeny pro ucitele

Kazdopadne monishodne zalezi taky na tom, jestli se dcera umi soustredit i na veci co ji nebavej:) v tom spociva hlavne ta zralost. Jakoze odsuzovat dite smahem kvuli tomu, ze je cerstve sestilety, je blbost, ale kdyz ty vidis, ze se skvele soustredi, tak to nemusi bejt totez, jako kdyz se bude muset soustredit i na neco co zrovna nebude chtit delat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2025 07:49

711990presne. To nas kedysi na prvom vysetreni v cpap "odbila" mlada a asi neskusena psychologicka. Ze syn sa pekne sustredi, spolupracoval s nou. Po 5 minutach ju ukecal, aby si s nim stavala lego domcek a ved nemal pri tom problem . Neskor sme sa dostali uz k spravnej osobe, ktora s nim simulovala vyucovaciu hodinu a tam uz po 15 minutach bol uplne inde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2025 07:55

Gatita ty dětské parky bývají přístupné i bez lyží. Ale chápu tě, to placání se pod svahem je děsně otravné.