žluťásek
no mamka ted rikala, ze kvuli tomu nemaj uz nejakou dobu odmeny, ze se z tech penez plati skolnik, uklizecky, kucharky a asistenti...ale tak lepsi nez kdyby nemeli uklizeno zejo
Vše o těhotenství a dětech
Karja Ono je to hrozný jak se ta vyspělost může lišit. Dcera chodí na výtvarku, tam má kamarádku, která je o rok mladší, ale když je tak člověk sleduje jak si spolu hrajou, tak by jim ten věk hádal spíš obráceně :o)
711990 No, ještě je horší varianta, že by si musel každý učitel zauklízet po pracovní době ;o)
Karja jo, mne přijde v pohodě, az na to soustředění, ale těžko předvídat, ona neni žádná lvice salonu a dost se na tom chovani podepisuje, ze se fakt hodne stydí a dlouho ji trva, nez rozvaze
Ja o ten odklad ve shodě smonis moc nestojím, ona je ted ve tride, kde je většina dětí tříletých, takže je tam jakoby za hvězdu, příští rok v předškolácích bude z nejmladších, tak uvidíme tam
my tu furt špwkulujeme nad tema zakladkama, jeste je na to chvíli čas
Potrefenáhusa Jestli jí je 4,5, tak je vlastně ještě mladší než to moje menší a to je hrozně brzo soudit, jak to bude. Oni jí ty předškoláci trochu potáhnout, ten předškolní rok je takovej hodně klíčovej.
Se základkama držím palce, mně přijde taky hodně důležitý jako aby tam znala nějaké děti a tak, uplně vidím jak je to pro velkoumalou důležité, taky už párkrát byla u nějaké kamarádky odpoledne, že s ní mohla rovnou z té školy odejít, pak přijít domů navečer, prostě taková jakože pohodička no. Ale my máme školu na 5 let, že to rozhodování není tak definitivní no.
Tak u nás ve škole jsou paní vychovatelky z družiny dopoledne ve třídách jako asistentky, nevím jestli všechny, ale většina určitě.
A už za nás v devadesátých letech na naší "velké" škole (cca 13 tříd) jsem vídala paní učitelku z druhého stupně jak odpoledne vytírá chodby, asi jako přivýdělek.
711990 No, ještě je horší varianta, že by si musel každý učitel zauklízet po pracovní době ;o)
To přesně diskuteri na novinkách chtějí.![]()
Karja no je to složitý, tady je ta velká spádová základka s hodně špatnou pověstí, zároveň se po prvním stupni mění špatně, protože přesně tu jsou v okolí ty maly prvostupňový základky a pak hledá misto hodne deti, my mame v merku dve školy v sousedním městě, do jedny z nich míří hodne děti ze skauta, ktery zná (jsou tam i stejne stary deti, ktery pujdou taky do 1.tridy napřesrok)
ale samozrejme do toho muze hodit vidle ona, az se pristi rok s nekym hodne zkamaradi ve skolce
muz prave na mistni skolce loni trval, aby mela kamarady do skoly, ale ted sam velmi váha, jak vidi tu školu (ma to celkem z prvni ruky)
Co si mají co v jednu chodit domu, vytřít a umejt záchody ještě
se směju, ale ono to není moc k smíchu ![]()
Potrefenáhusa s Housatkem sdílím den narození a na tu stydlivost a introvertnost jsem odklad na konci osmdesátek dostala. Asi bych to zvládla i tak, ale kdo ví. Rodiče tedy ten odklad pro mě chtěli, abych nebyla ve třídě nejmladší. Ve škole jsem se nenudila, od třetí třídy jsem chodila do výběrové třídy.
Potrefenáhusa já o malý prvostupňový základce taky uvažuju, ale hodně se bojím toho přechodu do 6. třídy do nějakýho zajetýho kolektivu. Já byla taky jako dítě hodně stydlivá a ještě si pamatuju, jakej byl stres nástup na 8letej gympl a tam to bylo aspoň usnadněný tím, že skoro nikdo nikoho neznal. Ale u vás je to možná pak tak, že všichni stejně jdou do stejný školy? Tady na okraji Prahy se může každej rozprchnout úplně jinam, druhý stupně jednotlivých škol tu navíc mají ještě mnohem horší pověst než první, ale to je asi obecnej neduh českého školství....
Anema my tu máme velkou školu pro 600 žáků, kam pak chodej na druhej stupen ti z okolních vsi s prvostupňovýma skolama.
a přesně, první stupeň tu prý ještě celkem jde, ale co pak?
na víceletý gymnázium se prý loni dostal jen jeden žák (nevim ale, kolik se jich hlásilo) - tady ve srovnatelným městě vedle jich bylo 10
skoly, co mame v merku vedle, jsou taky 1.-9.
Anema nevím, jak u vás, ale u nás moc do druhého stupně zajeté kolektivy nepřechází. Ty stávající třídy se přeskupí na třídy se zaměřením, část odejde na ty gymply a část přijde z těch malých základek. Aspoň o naší škole to platí, je to navazující škola jedné té malé.
Malvin mne jenom stydlivost přijde pro odklad malo, ale tak uvidíme za rok, jak to bude vypadat
Potrefenáhusa Anemajá to beru tak, že každý rok v dobré škole se počítá, takže jsme dali Ríšu do soukromé, která má jen první stupeň, a přestup někam je jistota. Jako jo, může to být těžké, ale připadá mi blbost zahodit tu možnost chodit pár let do dobré/příjemné školy, protože jednou možná bude něco nějak, ale taky to pak může být úplně jinak.
Potrefenáhusa mladší se teď v soustředění hodně zlepšil. Vždycky měl pozornost akvarijní rybičky i u věcí, co ho bavily. Teď je to opravdu výrazně lepší, takže v tomhle bych ještě neházela flintu do žita. Nevím, jak jsou důležití ti kamarádi pro malou, syn šel nakonec do jiné třídy než jeho kamarádi, ale je fakt, že on se seznamuje snadno, i když hlubší vztahy navazuje těžko.
Pinot Noir neříkej, že ho nebudete vozit k nám?
Ta vaše škola tady má otvírat gymnázium, pokud vím.
Souhlasím s tebou, že radši první stupeň na dobré škole. Navíc mi ten vstup připadá hodně klíčový.
Pinot Noir ja souhlasím
jen ta škola, kterou bych vybrala já, má taky nějaký ne úplně nepodstatný body ke zvážení (jiný, než ta výuka a škola samotna)
DruI to rozhodne, to bych rada venovala asi i cast platu, nejenom se vzdala odmen![]()
Evaeva jj, otvírají. Trochu mě tím se*ou, protože ho samozřejmě původně naslibovali tady, pak teda aspoň 2. stupeň, ale mám dojem, že celé vedení je natolik zaměstnané Stodůlkami, že tady nakonec bude prd a R. bude muset na druhý stupeň do místního masokombinátu. My s tím teda původně počítali a zdejší ZŠ asi není špatná, ale je to obří kolos, takže když během první třídy svitla naděje na pokračování na druhý stupeň, namlsalo nás to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.