Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:11

Mrakoplas achjo, to vám moc nepomohli :(

No narazit na správné lidi je dost zásadní, my máme v tomto vesměs štěstí. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:22
Reakce na Anema:

mně na tom celým procesu přijde nejhorší, že nejvíc záleží na těch věcech, co člověk dopředu neví. Jakou budou mít učitelku, jak dlouho jim případně vydrží a jaký se sejde kolektiv. Takže to nechávám osudu a zkoumám ty objektivní kritéria jako vybavenost školní družiny .

Edit: nebo na čem myslíte, že nejvíc záleží? Čekají nás teď Dny otevřených dveří, tak ať vím, na co se případně ptát.

​To je strašně individuální a univerzální odpověď nedostaneš. Dozvíš se, co líbí tomu dotazovanému. Já bych doporučila si stanovit ty preference důležité pro mne a jít konkrétně po těch odpovědích na konkrétní body.

U nás bylo důležitější než vzdělání, aby dítě do školy chodilo rádo a nezískalo k ní odpor, když to má minimálně dalších osm let. Aby měla kamarády ze svého okolí. Jak tu psala Karja Odpoledne se mít s kým potkat a hrát si. Ten první stupeň mi přijde fajn si ještě užívat dětství. Ač jsem slyšela ty negativní reference na naši malotřídku ohledně dosažených znalostí, což jsem pak zjistila, z čeho plyne a je to blbost, byly jsme rozhodnutí ji do ní dát. Škola je ve stejné budově jako školka, děti ty učitelky i vychovatelku znají od vidění, v tělocvičně a na hřišti budou potkávat staré známé učitelky ze školky a svoje kamarády, kteří do školy nešli. Ten přechod mi přišel plynulý a sympatický. Taky naše  dítě sova měla problém vstávat na 8,30 do školky. Představa dojíždění by byla každodenní peklo, který by sympatie škole nepřidalo. To učení jsem si říkala, že při nejhorším prostě čtení, psaní a matiku zvládneme nějak doučit i my rodiče. A ang jsem chtěla platit soukromou. Ty obavy se nakonec nepotvrdily, děti úplně bez problému ve třetí třídě navázaly na jiné základce. Ale tohle když jsem před nějakým rodičem s jiným smýšlením řekla, tak šel do mdlob! A nic proti, chápu, že někdo to má jinak. Já ani muž nejsme nijak orientovaní na výkon, tak jsme jen chtěli spokojené dítě, se kterým nebudeme svádět boj o školu. A taky jsme věděli, jestli se ona jednou kousne, že něco ne, tak to může být ne na věčný časy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 12:28

DruI jistě to neví nikde, ale v námi vybrané škole aspoň tušili, paní učitelky vedly i ty hodiny pro předškoláky, přestože dvě tam ještě ani nepracovaly. Prostě ten dojem z toho byl takový, že o tom aspoň přemýšlejí. V té druhé, o které jsme uvažovali, to vypadalo spíš jako těžko říct, uvidíme, kdo bude v srpnu ochotný to vzít

Ale samozřejmě stát se může naprosto cokoli 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 12:30

Anema a měla jednu z těch potenciálních učitelek?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:33

K těm obavám u přechodu na jinou školu s vyšším stupněm. Dceřina škola dělala adaptační pobyt pro žáky ve třetí třídě, protože tam přicházeli právě nový spolužáci. A co vím od kamarádek, tak se na školách, když se mění složení dětí v šesté třídě, ty adapťáky taky dělají. Z toho bych vůbec strach neměla. 

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:33

Uff, ještě, že tu máme jednu základku a nebylo co řešit. U nás je to docela provázané, prvňáčci chodí na návštěvu za kamarády ze školky a předškolaci zase na prohlídky školy i do hodin. Dokonce byli na exkurzi i za panem školníkem. Výhoda toho, že jsou o ě zařízení přes ulici (a jednu dobu byli ředitela a ředitelka příbuzní )

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:34

Anema Já osobně bych teda vzala tu školu bez dojíždění, když o ní uvažujete ;o) Ale my máme teda těžká rána a nutnost ještě někam dojet by k všeobecné pohodě moc nepřispívala.

Offline JankaM
3108 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:35

Já tedy přiznám, že jsem zš nijak neřešila a nevybirala, šli prostě na velkou sídlištní školu 200m daleko, o které jsem věděla jen to, že jsou údajně zaměřeni na hokej. Na přivítání měl pan ředitel pěknou řeč, ze které si pamatuju něco ve smyslu, že všechny paní učitelky a další  personál jsou výborní, protože jiné by jako ředitel v kolektivu nechtěl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 12:40

brrr naše školka navštěvuje asi tři místní školy, syn se vždycky hrozně těší a bere to strašně zodpovědně tu návštěvu o rok mladších dětí

Někdy je fajn, když není co řešit. A někdy to může být fakt k vzteku, když je ta škola blbá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 12:41

DruI nejen rána. Je super, že syn může ze školy chodit sám.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:47
Reakce na Evaeva:

Někdy je fajn, když není co řešit. A někdy to může být fakt k vzteku, když je ta škola blbá.

​jo, v mé rodné vesnici dělá starostu stejný chlap už asi 40 let, takže jsou mu v jeho věku rodiny s dětma asi už hodně fuk. Takže jim domluvil jako spádovou základku školu na úplně opačném konci přilehlého krajského města. Hlavní kritérium asi bylo to, že je tam volno, protože ta škola má fakt příšernou pověst. To bych asi to bydliště prehlašovala jinam i já, byť jsem velký odpůrce podobného postupu. Jako jezdit daleko na blbou školu, to bych nedala

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:01

Evaeva To je další pozitivum :o) Příští rok si na to možná taky troufneme.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:02

Tady k mizerný pověsti patří opakovaná neřešená šikana, chybějící aprobovani učitele na 2.stupni, velké množství znevýhodněných žáků 

Taky tu nejsou skoro žádný kroužky, ne že bych měla nějaký zvláštní ambice, ale florbal, vybíjená a drhání mi přijdou dost suchý, na ty vybraný velky základce v sousedním městě maj hudební, výtvarný i taneční kroužky nebo angličtinu pro prvňáky 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:05

Potrefenáhusa Neřešená šikana je teda velký průšvih. To bych taky nechtěla tam dát dítě.

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:06

Ja mela tenhle tyden ve skolce uplne aha moment, kdyz jsem tam videla letacek na DOD jedne blizke skoly. Ja doted zila s tim, ze dcera pujde bud na spadovou, kterou ale mame ponekud z ruky. Ac mi je ta skola fakt sympaticka, tak nase rana jsou tak strasna, ze radeji zkusime dceru prihlasit i jako nespadovou na sidliste k metru. Coz je obri zakladka u fakt osklive a spinave stanice metra, kde uplne netouzim po tom, aby se tam po skole dcera nejak vic zdrzovala. No a ten letacek je jeste na treti skolu, taky kousek od nas a od metra, ale ve starsi casti s hezkym okolim. Ja vim, ze tam ta skola je a nekolikrat jsme okolo ni sli, ale doted mi vubec nedoslo, ze ji tam muzeme prihlasit

No jsem na to za rok zvedava. Pozitivni je, ze se spadovou jsme spokojeni a nemel by byt problem byt prijati a pripadna nespadova nam akorat ulehci ranni logistiku. Ve starem bydlisti byla spadova skola vyhlasena a i ze spadovych deti se tam losovalo. Znam holcicku, co bydli od skoly pres ulici, ale priradili ji do prvni tridy uplne jinam v Dejvicich.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:11

Potrefenáhusa Jo, segra bydlí sice ve městě, mohla dát děti do naší malotřídky, stejně je musela  vozit tak jako tak. Ale přesně, v té městské jí ty děti hned přejdou na kroužky. Takže ona odveze děti třeba v 7 do školy a jede pro ně až o pul 5, a oni už mají kroužky i v rámci  ZUŠ za sebou, normálně ty prvnáky, druháky tam převádí družinářka. Angličtina to samý, je to soukromé doučování, ale ta učitelka si je posbírá na obědě v jídelně a odvede si je.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:18

Karja no ja se snazim myslet i na to, jak me to nejspis bude cekat pri běhu z Prahy 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:36

Těm, co se tady podivovali, že příliš řeším ten výběr střední školy, chci napsat, že základku jsem řešila podstatně méně než čtu tady  

Jinak k těm výběrům učitele bych jen poznamenala, že nevolnictví zrušil už Jozef II a i ten učitel může odejít jinam. U nás ve školce se to docela mlelo a ve škole to je jen o kousek lepší. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:39

continuity No, až přijde na řadu výběr střední školy, tak na to se taky netěším

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 13:51

DruI já mám střední vybranou, akorát nevím, kdo zacvaká školné