Kokoska a podle jakyho kritéria by si základní škola ty žáky vybírala?
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa jo, já chápu, že spádové děti jsou zvýhodněné. Ale nutit je tam chodit nemůžeš, pokud je místo jinde. To si, myslím, je správné.
DruI no tohle je osmileté gymnázium, takže mimino bude ještě ve školce (nebo v první třídě?)
Ale jo, víc než teď snad vydělám ![]()
Evaeva o tom ale nic nepisu
Potrefenáhusa klidne at si vybere prednostne podle spadovosti, ale ne ze tam dite podle spadovosti musi.
Kokoska ale vzdyt nemusi? ![]()
Potrefenáhusa tak mozna jsem ten televizni sot blbe pochopila, ale prave mi z toho prislo, ze ti nevezmou dite jinam nez do spadove skoly podle trvaleho bydliste. Ze je nejaky plan to bydliste overovat, jestli tam dite opravdu zije a neni jen napsany.
Kokoska no podle me problem je v tom, ze na ty hodne chtěny zakladky lidi prehlasujou detem adresy na fiktivní adresy nebo takový ty sdileny, a tím pádem se tam pak nedostanou deti, ktere tam opravdu bydlí. Proto chtěj to ověřování, jestli tam dítě je přihlášený alespoň tři měsíce a je tam hlasenej jeden z rodičů, ne ze musíš povinne nastoupit do spádový školy. Můžeš přece přihlásit dítě kam chceš, jen pokud neni spádový, často z nich losujou a leckde i z těch spádových
Nedavno byla reportaz o spadovych skolach, ze se casto rodice brani tam dat deti. Tak pry se bude resit, jestli na adrese, kterou rodice nahlasi do skoly, bydli dite aspon 3 mesice a jestli tam bydli aspon jeden z rodicu.
Mne teda prijde naprosto ujety, aby si rodice nemohli pro dite vybrat slusnou skolu jen proto, ze bydli o 2 ulice dal.
reaguju celou dobu na tohle
Potrefenáhusa no tak jsem tomu spatne rozumela, asi nastesti.
Kokoska já myslím, že si rozuměla dobře, že jsem taky zachytila před časem takový návrh. (V současnosti je to jinak)Potrefenáhusa
Kokoska jojo, je to tak, jak píše husa. Dítě lze přihlásit na jakoukoli školu, ta škola má ale nějaká pravidla pro přijetí (zpravidla tu spádovost) a dítě nemusí přijmout. To se přesně stalo nám. Na našem obvodu je jediná škola s výrazně dobrou pověstí, ke které rodiče přehlašují bydliště svým dětem, takže v roce, kdy se tam hlásila dcera, měli 128 spádových dětí na 90 míst.
Ostatní školy mají pověst špatnou (naše spádová) a nebo tragickou.
U nás se už zase vysiva, dílo osmiletého.

Prosim nemate nejaky tip na zazitkovy (vstupenkovy) darek pro triletou holcicku ? Chtela bych neco, co bavi triletacky, nejlepe Praha a okoli, veci ma milion, tak bych radeji neco "zazitkoveho" , kam by se s ni rodice mohly vypravit.
Peetra1 zazitek pro takhle malinkou holcicku me ted nenapada. Slysela jsem chvalu na kurzy vareni, ale ty jsou pro starsi deti.
Syn byl v tom veku pred dvema lety a nejvic by si to uzil asi nekde v detskem koutku (typu coolnicka nebo time out) nebo v detske zone akvaparku. Nebo tvoreni Messy Play. Nebo zoo. Nebo jestli ma holcicka rada kocky, tak kocici kavarna.
Gatita ano ano, zazitek v pravem slova smyslu, asi uplne ne, jsem se spatne vyjadrila, spis myslim nejake vstupenky kamkoliv, kde by ji to bavilo, treba Mirakulum nebo uz i nejake divadelko?
Peetra1 co rodas Šestajovice? Dají se tam krmit mláďata, jsou tam dílničky. Naši kluci byli v podobném věku nadšení i ze zrcadlového bludiště na Petříně.
Evaeva jo to bludiste je docela dobry napad! Diky za tipy :-)
Peetra1 v Minoru mají představení pro děti od dvou let, po divadle je k dispozici ještě herna, hned vedle zmrzlinárna.
Peetra1ještě je prý bludiště v tom hračkářství Hamleys (teď se to, myslím, jmenuje play ground). Ale nikdy jsem tam nebyla, mají tam nějaké další placené atrakce jako kolotoč a pod.
A pak klasika zemědělské muzeum na Letné, pro tříleté je tam moře zábavy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.