Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 07. února 2025 10:25

notna jj, s tím souhlasím, AJ není to nejpodstatnější. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 10:48

mně na tom celým procesu přijde nejhorší, že nejvíc záleží na těch věcech, co člověk dopředu neví. Jakou budou mít učitelku, jak dlouho jim případně vydrží a jaký se sejde kolektiv. Takže to nechávám osudu a zkoumám ty objektivní kritéria jako vybavenost školní družiny .

Edit: nebo na čem myslíte, že nejvíc záleží? Čekají nás teď Dny otevřených dveří, tak ať vím, na co se případně ptát.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:02

Anema já bych řekla, že nejvíc záleží na štěstí

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:11

Pinot Noir no asi tak, starší měla dva roky skvělou učitelku, přála jsem si ji i pro mladší a pak koncem první třídy odešla na mateřskou a bylo. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:14

Anema podľa mňa záleží najviac na učiteľke. Lenže, ako píše notna o rôznych preferenciách ľudí na školu, aj učiteľka niektorým sedí, druhým vôbec. 

Pre mňa je výhra, že L má rád školu, má kamarátov a kamarátky a dokáže sám komunikovať s učiteľkou aj vychovávateľkou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 11:23

Anema na tu učitelku se určitě ptej a pokud je možnost, jdi se podívat, jak učí. Naše škola už to na dod věděla (akorát naše učitelka nastupovala až od září ). Spádová moc nevěděla, což byl pro mě jeden z mínusu. Navíc nás nepřesvědčily ani učitelky pátých tříd, což u nás byly nejpravděpodobnější učitelky. Zajímala bych se i o to, jestli ji většinou mají celých pět let. Jako můžeš se ptát i na to, jak učí, ale úplně si nemyslím, že si budeš moct vybrat mezi více skolami se skvělými učiteli a různými metodami výuky. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:23

Pinot Noir asi jo, takže tím se nemusím stresovat, když to stejně neovlivním .

continuity ty jo, tak právě mi došlo, že sice teď můžu jak divá zkoumat, kdo právě učí pátou třídu a je teda šance, že dostane letošní prvňáky, ale co chudák to mladší dítě, který budu chtít dát určitě hlavně na stejnou školu?

Tak ok, učitelku vypouštím, páč to nezjistím a neovlivním, ale myslíte, že je ještě něco dalšího, co důležité je? Jako když angličtina od první třídy je fuk? Mě ještě třeba v dnešní době napadla nějaká informatická příprava na prvním stupni, nebo pravidelné třídnické hodiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 11:25

continuity no my z těch dvou, co přicházely v úvahu, zvolili tu mladší, a trochu trnu, aby neotěhotněla Jako nikdo ti tu učitelku nezaručí, ale je to asi jediná věc, kterou máš možnost ovlivnit i třeba pokud musíš dát dítě na spádovou školu. Obvykle přihlížejí k tvým preferencím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 11:28

Anema ta učitelka je stěžejní, to určitě nepouštěj. Nic dalšího nemáš šanci ovlivnit už vůbec. Pokud jsou ty školy klasické základky, stejně nepoznáš žádné velké rozdíly, mi přišlo. Něco jiného je, jestli máte v okolí nějakou alternativnější, pak bych se zajímala o styl výuky.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:44

Evaeva ovlivnit ne, ale vybrat si podle toho můžu.

My se rozhodujeme mezi klasickou velkou základkou, o které se v každém dotazu v lokální FB skupině píše, že nemá moc dobrou pověst, ale když se člověk pak baví s konkrétními lidmi, jsou tam spokejení, stejně tak lidé odpovídající na ten dotaz v té FB skupině... Tam by šla určitě do třídy s Hejného matematikou, kam běžně lidé moc nechtějí, takže jich ve třídách bývá míň než 20. Viděla jsem v akci 2 učitelky z pravděpodobně 5, obě vypadaly fajn a milé.

A pak středně velkou základkou, která je vyhlášená vstřícným přístupem k žákům, ale třídy tam bývají úplně plné na max. Toho Hejného tam mají taky. Tam je ale mínus dojíždění, sice jen 10 minut autem, nebo busem s přestupem, ale přiznám se, že dennímu ježdění autem bych se ráda vyhla.

Dcera je hodně nadšená a samo-motivováná, takže můj hlavní cíl je, aby jí to někdo moc brzo neotrávil.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:51

Evaeva No jo, ale ono dost škol ani neví jistě, kdo bude mít první třídy a i když ti to řeknou, tak se to stejně může změnit.

A třeba u nás na škole se o prázdninách měnilo vedení, v důsledku čehož vznikly jakési vnitřní tlaky a někteří učitelé rovnou odešli.

AnemaTak určitě není od věci navštěvovat dny otevřených dveří a trochu zkusit nasát atmosféru. Ve škole s příjemnou atmosférou je trochu menší pravděpodobnost, že dítě narazí na vyloženou megeru ;o) Jestli jseš extrovertní typ, tak bych se nestyděla vyzpovídat i nějakého toho rodiče čekajícího před školou. Ono je pravda, že každej od školy chce něco trochu jiného, tak každá informace se hodí.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:53

Anema A kam jdou kamarádi?

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:53

Anema A kam jdou kamarádi?

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:54

jako, ono je to teď předčasné, možná ji na tu druhou nevylosují a to dilema vůbec nebude, ale ráda bych teď z těch Dnů otevřených dveří vytěžila co nejvíc podstatných informací. Tak bych chtěla vědět, co se vám třeba zpětně jako podstatné jeví. Zapsala jsem si třeba, Evaeva, zjistit, jaká je běžná praxe ve střídání třídních učitelek. Možná bych se mohla zkusit procpat na nějakou hodinu na druhý stupeň .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 11:56

Anema no, to mi přijde jako dobrý výběr (já bych brala tu první). U nás všechny ty větší školy učí klasicky, takže nějaký výběr Hejný ano nebo ne, nebyl a alternativa je plná v podstatě bez šance. A na dotaz, jestli řeší šikanu třeba nebo tak něco, ti nikdo z vedení neřekne, že atmosféra je tady šílenáS těmi učitelkami máš aspoň šanci mluvit a vidět je při práci.

Překvapují mně ty plné třídy. Naše škola má dlouhodobý přetlak, ale ve třídě max 22 dětí. Spádová zase otevřela třídu navíc, ale na to samozřejmě musí být místo a lidi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 11:57

Anema to mi přijde předčasné, ten druhý stupeň.

Dělají u vás nějaké "hodiny" pro předškoláky? Můžeš tam dát dceru a ptát se pak i jí.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:01

Evaeva na hodině pro předškoláky jsme byly na té první a dcera se ptala, kdy že tam může nastoupit. Ale ona je hodně nadšená ze všeho nového...

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:04

Anema 

A mezi kterýma vybíráte? Ten bus s přestupem mě nějak mate.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:06

DruI dcera nemá žádnou zásadní kamarádku, ale hodně rodičů ze školky chce do té druhé vzdálenější školy nebo ještě do jiné, lokální jen prvostupňové. Ale já trochu šířím nadšení pro tu první, velikou, tak uvidíme

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 07. února 2025 12:06

dzizisketa nechce se mi tu úplně veřejně, napíšu ti to extra :-)