Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 13:52

Zuzuli jaká je ta třetí škola?

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 07. února 2025 13:57

Nedavno byla reportaz o spadovych skolach, ze se casto rodice brani tam dat deti. Tak pry se bude resit, jestli na adrese, kterou rodice nahlasi do skoly, bydli dite aspon 3 mesice a jestli tam bydli aspon jeden z rodicu.

Mne teda prijde naprosto ujety, aby si rodice nemohli pro dite vybrat slusnou skolu jen proto, ze bydli o 2 ulice dal.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 14:01

Kokoska hlavně řešení se vyloženě nabízí, ať je ta spádová škola tak dobrá, že tam rodiče ty děti rádi dají. Protože, co si budeme povídat, většinou je to to nejjednodušší řešení, takže musí být důvod to neudělat.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 07. února 2025 14:08

Evaeva jo, to se lehce rekne. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. února 2025 14:10
Reakce na notna:

Potrefenáhusa Neřešená šikana je teda velký průšvih. To bych taky nechtěla tam dát dítě.

​Ta šikana je strašná, dnes jsem poslouchala radio a prý to zametá většina škol pod koberec, kvůli pověsti, což mi přijde docela hrozný.  Já teda nikdy neměla kdoví jaké ambice a už vůbec né řešit v pěti letech synka jeho střední školu, :D Jediné kritérium bylo, aby tam chtěl on. Potom teda jsem byla v šoku, že technická škola s 1200 žáky má dva metodiky prevence na drogy. No proč asi. Během těch čtyř let mu odešlo že třídy asi 7 spolužáků, jeden byl teda prokazatelně dealer. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 14:10

Kokoska no jasný! Ale ta cesta by měla vést tudy.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 07. února 2025 14:21

Ja mela střední vybranou jeste driv, než byli počati :-D. Akorát tam by se mi hodil ten odklad, pac fyzicky testy by zvládli líp o rok starší :-D.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2025 14:40

Kokoska my treba mame kuriozni situaci, ze trvale bydliste ma dite tam, kde bydlime. Ja v Praze a manzel taky jinde . To je skoro na OSPOD

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 07. února 2025 14:43

Jos ja mam v Praze a deti jsme přihlašovali sem až kvůli skolce

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2025 14:43

Potrefenáhusa kamaradka dala dceru na soukro skolu, plati nejake nehorazne skolne, vyuka z velke casti anglicky. A uz navstevuji v prvni tride psychologa, protoze na holku si zasedly spoluzacky a ona se hrouti. Vsechno asi honorace, takze at si to vyresi obet, skola mavla rukou. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 07. února 2025 14:45

Kokoska tak zas u spadovosti chapu, ze to ma zajistit misto ve škole detem v blízkosti bydliště

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2025 14:45

Potrefenáhusa jj presne tak, nakonec jsme i v te spadove byli pod carou a nechodi tam. Ale i tak si prahu nechavam v zaloze, kdyby nahodou, kdyz vedle jedeme ty rozvody a pohrby 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2025 14:47

Potrefenáhusa nedavno jsem mluvila s kolegou o spadove turistice. A rikal, ze on proste napsal mail reditelce skoly, jinak velmi zadanw, ze jejich dite neni spadove, ale oba delaji tu a tu praci a bydli daleko. Nwstihali by vyzvedavat apod. A svete div se, ozvala se zpet a dite prijala.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 07. února 2025 14:48

Jos no presne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 15:05

Jos nedělám si iluze, že to nejde touto cestou. Ale jinak jsou u nás na to pravidla, spádové děti v první kategorii, sourozenci v druhé,.... Losuje se v té poslední kategorii, že které se ještě přijímá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2025 15:09

Potrefenáhusa ale kokoska to psala opačně, že rodiče nechtějí hlásit děti do spádových škol, ne že tam není místo ani pro spádové děti 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 07. února 2025 15:11
Reakce na Kokoska:

Mne teda prijde naprosto ujety, aby si rodice nemohli pro dite vybrat slusnou skolu jen proto, ze bydli o 2 ulice dal.

​no ja reaguju na tohle, ze to jakoby ujety je, ale u základek kritérium spadovosti chapu 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 07. února 2025 15:11

Potrefenáhusa Jos dneska je spousta lidi, kteri bydli jinde, nez maji trvale bydliste. A jak by se overovalo, ze dite bydli opravdu na te trvale adrese, to si neumim predstavit. Vcelku jsem rada, ze tohle uz nemusim resit. 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 07. února 2025 15:14

Potrefenáhusa no ja ani u tech zakladek. Dala bys povinne dite do skoly, o ktere vis, ze je tam sikana, blby reditel, pulka socialne slabsich problemovych jedincu a minimalni sance dostat sena osmilety gympl?

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2025 15:16

Evaeva To je v pohodě, až budou na střední, můžeš už pracovat na plný úvazek;)