Evaeva jo a ještě se naučili schovávat do skříněk v šatně. To minule prý vychytali, aby je nenašly, tak vlezli do šatny jiné třídy. To jim prý na chvilku fakt zatrnulo. Udělali to i mě, když jsem vyzvedávala 4 děti ze 3 tříd, plus jsem s seboy měla mladšího syna... a nakonec nikde nikdo, jen mrňous ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MPLee tak to by moji neudělali, protože zůstat ve školce na spaní nechceš ![]()
A jseš si jistá, že tam syna budou chtít?![]()
![]()
Potrefenáhusa jako horší než rybník? Ale ty uclitelky obdivuju. Mě trda z toho lyžování přišlo nejhustější, že v lyžákách chodili už z šatny a od vchodu mají dost prudké kamené schody. To jsem se ptala, jak to dělaj a ony že - no nijak, helmy maj, páteřáky většina taky a dole je sebereme ![]()
Ale byla jsem u pát odchodů a fakt to nebyl problém a hlídaly je ![]()
MPLee já myslím, že děti jsou najednou hodně schopný, když musí ![]()
PotrefenáhusaJj, možná je to jinak. Vycházím ze zkušenosti, ze lesní školky apod většinou mají pobyt venku okolo svého zázemí.
Ja mam se skolkou taky strachy, jednak maj primo pred skolkou mostek pres potok v dezolátním stavu, kam smí jen 5 lidi najednou, takze štrúdl deti tam přechází po dvojicích a jednak jezdi na skolkovej kurz plavání do města vzdalenyho 25 km pronajatým autobusem a taky z toho mam obavy a nevim, jestli ji příští rok přihlásím, ted jsem zkoumala na fotce, jestli jsou všechny děti připoutaný ![]()
Potrefenáhusa a byly pripoutany? U nas nebyvaji.
monis nebyly ![]()
Potrefenáhusa kdyz jezdili po okreskach, tak jsem primhourila obe oci, ale kdyz jeli po D1 do dinoparku, tak uz jsem byla nalomena neco rict. Ale jeli starym autobusem bez klimatizace (dite o tom mluvilo jeste tyden
), tak uprimne ani nevim, jestli tam ty pasy vubec byly...
Potrefenáhusa taky jsem z toho školkového autobusu trochu trnula, připoutaní nebyli. Na plavání ne, to bylo po Praze, to jsem strach neměla, ale kolikrát jeli i do Botanicu, nebo na Říp, to se přiznám, že jsem byla trochu nervózní. No ale zase ne natolik, abych ho nepustila. ![]()
Ale na příměšťák, když šlo dvacet dětí a dvě učitelky na koupaliště, to jsem ho nepustila, čímž jsem vlastně vyhodila pětinu ceny tábora, že jo. Zase ta voda, no, já se toho fakt bojím.
Já docela zírám, to je normální vozit děti v autobuse nepripoutany? Ještě mimo město. Vzdyt pri nárazu leti, to si někdo lajzne?
monis Pinot Noir ja nevim, jestli jezdi po dálnici, da se, ale nemusi se a dlouhy je to stejne...a neni to jednorázový, ale kazdej tejden. Koupaliste taky nevim, jestli bych zvládla, ale u toho kurzu se určitě o hodně víc bojím pravidelného dojezdu autobusem než bazenu
Koukám teď na ty fotky ještě jednou pořádně a připoutaní jsou
našeho dítěte se to zatím netýká, je to pro předškoláky, tak zatím jen hypoteticky uvažuju
Pinot Noir s koupakem zcela souznim, dva dospělí na dvacet dětí je prostě málo. Z vody mám velký respekt, těch případů taky už byla hromada..
Pinot Noir zrušení výletu na bazén bylo to první, co jsem udělala když jsem převzala organizaci příměšťáků. A to nás bývalo 6-8 na 20 dětí. Ale já jsem z toho tonutí předpo*raná a nepustila bych dceru ani s maminkou od kamarádky. Zatím ani s našima. I kvůli tomu chodili obě děti 3 roky na olavání.. a stejně se nám přitopilo dítě ve vaničce pro mimina. To nevymyslíš. Kleknul si, chytil okraje a badskakoval. Podklouzlo mu to, obličej se mu potopil a v té "panice" ho nenapadlo se pustit okrajů vaničky a prostě tam ležel pod vodou. A to je jinak šikovný a celkem bistrý. Tím chci říct, že je to fakt mžik.
Autobusy a vožení dětí navzájem je druhá věc, to mám strach taky, ale pořád menší než z vody.
Pinot Noir Já jsem vloni viděla tábor na bazenu, a normálně jsem myslela, že tem vedoucím něco řeknu. Jakoby ty vedoucí, mladý lidi, oni prostě nemají zkušenosti a nemají takový ty obavy co přijdou s rokama.
Keď išli zo škôlky na výlet na Moravu, mali moderné autobusy a boli priputani. Keď išla iná škôlka, kde učila moja teta, tak deti sedeli po 3, učiteľky stáli, pre ne už miesto nebolo, na hlavnej križovatke u nás, ešte len odchádzali, šofér prudko zabrzdil, teta spadla a ublizila si na ruku. Riaditeľka tej škôlky je príšerná, presluhuje, má svoje obľúbené/neoblubene podriadené, nedovolí nič nové.
Pinot Noir Karja jako my měli dovela propracovaný systém a vylo nás dost. Ale stejně, třeba jednou jsme jeli do akvaparku, měli jsme rozdělené skupiny po (nevím už přesně) 5-6 dětech na osobu, plus vždy jednohi extra člověka na hlídání celého bazénu, brouzdaliště a dojezdu tobogánu. Jenže jedno dítě mělo zažívací potíže, takže jeden člověk prostál celou dobu na záchodech, do toho chtějí na záchod další, holky, kluci... No ne, jako tehdy jsem se bála, ale riziko jako instruktor byla ochotna nést. Dneska ne. A to jako mám na krku 40+ dětí a 7-10 insturktorů na inlinech, což taky neni uplně bez rizika...
Raduza ty jo, donutila jsi mě se zamyslet, a máš pravdu, na ty delší cesty jezdí "zájezďákem", jestli jsou připoutaní, nevím, ale ten autobus pásy určitě má, tak věřím, že ano. To jen na to plavání jezdí takovou starou Karosou bez pásů, ale to je v rámci Prahy. I tak jsem z těch celodenních výletů vždycky trochu nervózní (pokud není poslední den pro podání DPH, to rodinu vypouštím z hlavy
). Jsem holt stará hyperprotektivní matka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.