Pinot Noir to je podle mě normální! Nebo jsem mladá hyperprotektivní matka
Ježiš, ale víš co na organizaci táborů nejvíc nesnášim? Volání rodičům. Až co mám děti, tak radši píšu smsky, pokud nejde o ultra krizi. I když hovor je rychlejší a jednodušší, tak všechny hned vyplaší, co hrozného se stalo, že volám.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva budou, protože jsou asi 2 děti od toho, aby jim zavřeli jednu ze 3 tříd
Ale on je to tam uplně jiný svět. Ty učitelky třeba ve volnu o víkendu jdou fandit dětem na závody ve městě. Uklízečka mi kolkrát krade syna, ať ho nemusim svlíkat uvnitř a hraje si s nim na zahradě, nebo si ho vezmou do třídy, než vyřešim něco s hospodářkou... Jedna z dceřiných učitelek má s manželem zároveň ve městě restauraci, kde odpoledne obsluhuje a vždycky za dcerou přijde a ta tam chodí vysloveně za ní, že si jí neužila ve školce a chce jí potkat. Kuchařka na nás mává na ulici, hlásí co dcera jedla nebo nejedla, už ví, že má ráda všechno suchý... Pro mě je to uplná jiná realita, než co slyšim u maminky ve velké školce v Praze.
MPLee To,co popisuješ o vaší školce, znám. Podle mě takto fungují ty menší školky. U nás v Kotehulkach, na vesnici odkud pocházím taky a kamarádka učitelka v jiné malé vsi to tak mají taky. Pořádají o víkendu i maškarní, tancují s dětma na hodech a věnují se jim v létě v hospodě na zahrádce, když je tam děti potkají apod.
MPLee zní to moc hezky! Já si na naší velkou školku stěžovat nemůžu, ředitelka zná skoro všechny děti jménem, naše mimino znají zase všechny učitelky
Ale to víš, že takhle rodinné prostředí to není.
MPLee hahaha, přesně, jela jsem na dva dny z domu, děti se mi nezdály, starší měla divný chrapot, jak kdyby ji šla laringitida a ráno v 10 na dálnici hovor ze školy, nemám handsfree, tohle jsem vzala a prej jestli se nechci zučastnit nějaké školní akce:-D. Tak jako doufám, že si to budu do příště pamatovat.
Jinak systém koupání, no jasně, já neříkám, že je to vždycky nebezpečný a tohle byly děti třeba starší 9 let, ale přišlo mi, že dělají fakt nebezpečné věci a ti instruktoři si to i mezi sebou říkali, ale nic s tim nedělali.. fakt jsem slyšela jak jeden druhýmo říká "hmm, tak tohle není moc OK, co?!" a nic. Na druhou stranu pak přišel tábor kluci kolem třinácti let, bylo jich tam pár ale ti jejich vedoucí je hlídali jak šestileté.
U nás jezdí na výlet a švp připoutání, na plavání jezdí metrem ![]()
MPLee já si pamatuju, jak jsme s táborem byly v akvaparku v Babylonu. Normálně nás na ty dvě hodiny vypustili a děj se vůle boží
Na nás se nalepila jedna holčička, co neuměla plavat. Jako co by dělali, kdyby jim za ty dvě hodiny chybělo nějaké dítě, to fakt nevím. Oproti tomu mi lesní školka u rybníka přijde jako naprostá pohoda ![]()
Mne na tom plavání zaujalo, ze ta doprava je dražší než ten kurz, letos se ještě řešilo, ze bude zavrenej most v daným městě v průběhu kurzu a budou muset jezdit delší trasou a jeste se něco připočetlo podle počtu delších tras...jezdit metrem je určitě výhoda :-) i když ted mi rikala znama, ze jeji školní deti jezdily z bulovky na sutku taky objednaným autobusem a ne MHD
Potrefenáhusa naši to mají přesně jednu stanici, autem by to bylo delší, musí se to objet ![]()
Potrefenáhusa nasi taky jezdili na sutku objednanym autobusem, i kdyz je to od nas kousek. Ale bylo by to s prestupem a bus nejezdi kazde 3 minuty.... tak chapu ten soukromy autobus. Kurz mi prisel docela drahy, ale vlastne byl za hubicku, protoze ted jsem hlasila syna na vlastni pest do kurzu na Sutku (skolkovy kurz uz nebude pokracovat) a stoji to ctvrtinu vic a bez dopravy. Takze ta skolka mela dobre podminky.
MPLee zrovna hledam nahradni primestak, protoze ten nas oblibeny nam zrovna koliduje s dovolenou. Vynasla jsem jeden plavecky, kam bych mohla upichnout obe deti najednou, navic kousek od prace.... bazen maji hotelovy miniaturni, tam se nebojim, ze to neuhlidaji, ale taky jsem lustrovala fotky na webu z minulych rocniku, jestli nahodou nechodi na vylety na koupak
. Tam bych se je bala poslat, a to jsem jinak hodne okorala.
Gatita ta sutka je myslim dost draha
tady stoji samotnej kurz 800,- a doprava 1200,-
Pinot Noir Já jsem vloni viděla tábor na bazenu, a normálně jsem myslela, že tem vedoucím něco řeknu. Jakoby ty vedoucí, mladý lidi, oni prostě nemají zkušenosti a nemají takový ty obavy co přijdou s rokama.
věkem nebo zkušenostma tohle nebude. Většině mých dost zkušených kamarádek přijde úplně v pohodě jet na týdenní akci jen matek s dětma ve věku 1 - 8 let na chalupu, která má na zahradě volně přístupný koupací jezírko. Něco jako na obrázku. Prej "však by to vždycky někdo hlídal"
.

Jezdíme se v létě koupat do zatopeneho lomu. Koupání nádherný, ale prostě lom, takže v jednom místě kousek melcina, která se postupně svažuje a pak rovnou sesup, hloubka minimálně 30 metrů. A vedle je dětský tábor, takže tam ty děcka chodí, i ty nejmenší. Jako pouští je tam po skupinách, hlídají, ale to je i na mě moc.
Anema Já jsem asi fakt fatalistka, kdyby mě někdo na takovou chatu pozval, tak jedu, leda bych fakt měla totálně kamikadze dítě, to by mě možná trklo. Mně to přijde skoro stejný, jako chodit s dětma po ulici, kamaráce nečekaně vběhlo dítě do silnice a auto ho nesrazilo jen čirou náhodou. My jsme vyrostli u potoka, strmý sráz k němu, žádný pořádný přístup, dost hluboký a plný bahna, když tam jednou spadla malá sestřenice, měli jsme (děti) problém ji vytáhnout. Chalupu jsme měli kousek od řeky, chodili jsme tam i přes zákaz. Jako mně tyhle přírodní jezera a rybníky nepřijdou tak nebezpečný jako zahradní bazény. Zaprvé tam fakt většinou někdo dozírá a za druhé mívají plynulý vstup do vody, na břehu je mělčina, voda studená....
I když myslím už jsem tady říkala historku mojí mámy, když byla jako studentka pedagogiky na praxi, přecházela s dětma přes splav (naprosto běžná zkratka ve vsi, kde vyrostla) a jedno dítě jí tam zůstalo, vůbec si toho nevšimla a upozornily ji děti. Naštěstí hoplčička seděla pod splavem v takové té vzduchové bublině. Bylo to velké ponaučení a od té doby prý celý život přepočítávala děti úplně fanaticky, ale věřím, že ti bězdětní mlaďoši to nedomyslí. Karja ![]()
Raduza my se jezdíme koupat do Ohře, kde je v zatáčce vymletej taky takovej hup. Po té, co tam nás tatínek jednou zapomněl starší dítě a šel si zaplavat a já zahazovala na břehu půlročního kojence, abych ji vytáhla, jsem naklusala pro plavaci vesty a nějakým Vzdyt ja je hlídám se nenechavam obměkčit - znam ho - a nehlídá
Raz ako vedúca tábora sme sa boli kúpať na kúpalisku, taký ten bežný kváder bez ničoho, boli sme tam sami, cca 20 detí, 5 vedúcich, a celý čas sme s jednou vedúcou striedali a počítali hlavy.
Anema Ja bych tam jela, ale já bych tak prudila, ze nevím, zda by mě vzal někdo příště.
Muz dělá, že odplavava a pak priplavava, když je tam s dětma. Jako pár metrů, udělá pár temp znakem, podívá se, pár temp znakem a pak se vrací zpátky, je to třeba 20 metrů a holky měly doposud na těch přírodních koupanich rukávky nebo něco, ale stejně se na to nerada dívám.
Garfie já ty přírodní vody taky považuju za bezpečnější, ale zrovna kombinace pouze matky (resp. jen jeden rodič na rodinu) a děti a koupací jezírko na takovéhle akci, nezní úplně ideálně. Ale asi jsem taky spíš fatalista jako ty.
Já mám teda z vody a malých dětí fakt respekt, žádné očičkové pravidlo by mě neobměkčilo.
Anema Na chalupu s takovým jezírkem na zahradě chtěli jet naši na dovolenou, my měli jet s nimi s tehdy dvouletým synem, tak to jsem hned odmítla. Ani bych si to tam neužila, pořád bych lítala za dítětem.
A máme v rodině takovou dost šílenou historku, jak si tchýně "jenom na 5 minut" odskočila od bazénu, tehdy dvouletá vnučka tam skočila bez rukávků a vytáhla ji její tehdy pětiletá sestra. Bazén má hloubku asi 130 cm, podrobnosti jsme se nedozvěděli, ale ta starší je fakt hodně dobrá, že se jí to vůbec fyzicky povedlo.
Když v létě u nich přišla řeč na prázdniny u babičky, ani jsem nad tím nepřemýšlela, a vylítlo ze mě, že naše děti tam budou jezdit, až budou umět plavat, což se tchýně dost dotklo, teď už ty děti fakt hlídá, ale prostě moje důvěra už není taková.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.