Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:04

Myrtila my byli v lete na dovoleny v chate, kde bylo na zahrade jezírko, je to fakt na to u tech deti pak furt sedět a nenechat je venku samotný ani na chvíli, taky tam bylo ohniště, buřty jsme dělali jednou a velmi me to vyléčilo pořídit si na zahradu přenosný, chtěla jsem už tohle léto, ale asi ještě počkám

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:06

Garfie My taky jezdili na podobnou chatu a jediné místo kde se děti zranily byl ten dům uvnitř, protože hrály na schovku, běhaly a většinou se někdo o něco rozplacl. Deset dospělych na dvanáct dětí. V různých obměnách jezdíme dodnes.

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:12

Garfie Mám to stejně. Vlastně mě ani nikdy nenapadlo to nějal řešit, stejně jako ty autobusy. Od první třídy jezdili kluci na příměstský cyklisťák,kde jezdili po okreskách po krajnici, chodili se normálně koupat na jezero. Když jezdí na tábor, tak ho mívají na břehu, jako že opravdu na břehu přehrady. Tam jsem se teda na chvíli zamyslela.

Online Pinot Noir
29924 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:22

Potrefenáhusa třeba ohniště máme na zahradě odjakživa, kluci mají respekt, takže to jsem nikdy neřešila. Ale když jsou u nás cizí, vždycky se rodičů ptám, jestli oheň chtějí, a jsou děti, u kterých se ani neptám a rovnou to zavrhnu sama. 

Online Myrtila
5353 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:25

Potrefenáhusa No, to přenosné ohniště chtěl pořád manžel, a pak když ho viděl u sousedů, tak si to taky rozmyslel, že ještě pár let počkáme. Naše starší dítě je navíc opravdu hodně živý a do všeho jde po hlavě, takže čím míň prvků tohohle typu poblíž, tím líp. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:42

Evaeva právě, problém té naší akce je hlavně to, že je tam jeden dospělý na 2-3 vlastní fakt malé děti, takže většinou nemá kapacitu řešit ještě cizí.

Taky jsem byla na chalupě, kde byl bazén přímo zapuštěný do terasy, ale tam jsme byli celé rodiny, takže naše mladší dítě, které se zrovna učilo chodit, mohlo mít pořád jednoho z nás za zadkem.

Myrtila to je teda historka . Ale zase věřím, že se z toho tchyně hodně poučila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 11:47

Pinot Noir moje dvě děti taky mají z ohně respekt, třetí si to klidně nakráčí doprostřed oheň děláme na chalupě, tam je nás vždycky víc dospělých než dětí. Ale věřím, že až mu budou čtyři, taky to bude jiné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 11:50

Anema no přesně, na takové akci chceš mít možnost odejít do chalupy Taky mi přijdou horší ty vody, kde se koupe, protože někdo klidně pojme podezření, že to zvládne bez rodičů. Jezero, kde si vždycky jen hrajeme na břehu, se mi zdá lepší 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:56

Evaeva jo, přesně, naše tříletá by si tím byla jistá, ta by ve vodě byla nejradši pořád.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 09. února 2025 11:58

Myrtila No vidíš a to si zrovna myslím, že tchýně už si dá sakra pozor a věřila bych jí klidně i víc než před tím! Viz ta historka s mojí mámou...

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. února 2025 11:59

Garfie haky bych asi jela, ale s podminkou, ze si celou dobu hlidam jen svoje vlastni dite. Vody se jinak bojim hodne. Ale syn je uz dost rozumny, vlastne doted nechapu, ze jsme ani jednou nemeli zadny uraz nebo nebyli s nicim na pohotovosti. Kdyz vezmu ty nase otevrene krby, nezajistena schodiste a nebezpecne predmety vsude. Syn si hlida i toho naseho 70kg psa, protoze vi, ze ten nemotora ho sejme raz dva. Nasi maji na chate virivku a syna pokazde instruuju, ze tam nesmi na schudky , kdyz to neni zakryte drevennym poklopem nebo s nim neni babicka. 

Ale zapustenych bazenu se stejne bojim vic nez cehokoli jineho. Pro ty deti je to past, kor kdyz je na tom plachta nebo uklouznou. Naopak jezero za skolkou mi prijde predvidatelnejsi nebo jak to rict. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 09. února 2025 12:04

Jos Jo, přesně, cítím to podobně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 12:04

Jos no jo, ale když tam budeš mít svoje třeba dvě, tak si ani pro pití nedojdeš. Moc by si tam člověk neodpočinul. Záleží teda i na věku, svým starším už věřím, že by dodrželi, co bych jim řekla. Na dovolenou třeba se svými rodiči bych tam jela, prostě aby děti neměly přečíslení

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 09. února 2025 12:09

Jos no jo, ale jak si třeba zabalíš na výlet, pomůžeš s hromadným jídlem, něco vevnitř poklidíš, dojdeš si na záchod? To budeš to dítě pořád tahat s sebou, i když by radši s ostatními lítalo po zahradě?

Jo a je to chalupa k pronájmu, takže ne, že nás nekdo zve k sobě. Mě spíš překvapilo, že to každý nezavrhne rovnou a nehledá dál.

Online Pinot Noir
29924 příspěvků moje polička 09. února 2025 12:16

Jinak my máme v rodině dítě, které křísili po tom, co spadlo hlavou dolů do kádě na dešťovku. Taky dítě, které v zimě zajelo na rybníku pod led, zachránila ho parta teenagerů, jednoho ostatní drželi za nohy a on se horní půlkou těla ponořil do té díry a tak dlouho v té kalné vodě šmátral, až bratrance nahmatal a vytáhnul ho. A taky můj táta zachránil na koupališti dítě, které se potichoučku topilo v bazéně plném lidí, viděl, jak naposledy zoufale zalapalo po dechu a zmizelo pod vodou. Vytáhnul ho a posadil na okraj bazénu, jeho rodiče se pravděpodobně nikdy nedozvěděli, jak blízko smrti tehdy bylo.

Buďte klidně fatalisty, ale nevysmívejte se prosím těm, kteří v tomto případě nejsou.

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 09. února 2025 12:22

Jos no s těma dvěma detma to získává o dost jinou dynamiku, ja jsem za zábradlí kolem kamen pořád ráda

Pinot Noir asi to bude i typem deti, ja věřím, ze uz to brzo pujde, starší dítě je uz rozumný, ale to maly bylo v lete jeste hodne sebevražedný 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 13:03

Pinot Noir no to si přesně vyjmenovala situace, které mi přijdou nebezpečné - led, sud, bazény, to jsou fakt zdrádné situace. Statistiky neznám, ale řekla bych, že takhle se utopí mnohem víc dětí než když hází kamínky do rybníka. Ale nemůžeš jim pořád stát za zadkem. Mnohem účelnější mi přijde stanovovat pravidla a předávat jim s důvěrou zodpovědnost (úměrně věku).

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 09. února 2025 13:03

Pinot Noir kolegynin muž má z detstva historku, ako sa chodili korčuľovať na zamrznutu priehradu, pod jedným kamarátom sa preboril ľad a utopil sa. Nikto doma nič nepovedal, ani keď mama utopeneho chodila po všetkých kamarátoch sa večer pýtať, kde je. Našli ho až na jar. Hovoríme o cca 35 rokoch dozadu. Nepovedali to, lebo sa báli bitky.

Keď mal malý necelý rok, boli sme na záhrade u mohej tety, ktorá má vnuka o týždeň mladšieho ako L. A toho jeho mama nechala pokojne sedieť v detskom bazeniku s vodou a opaľovala sa chrbtom k nemu. Teta to zbadala z terasy a utekala k nemu.

V porovnaní s mojou mamou som fatalista, v porovnaní s mnohými tu diskutujúcimi som protektivna. A to mám veľmi pokojné, až bojazlive dieťa. 

Zlé sa stane rýchlo. 

Online Pinot Noir
29924 příspěvků moje polička 09. února 2025 13:06

A změna tématu: předevčírem jsem R. ukázala tuhle hru, my tomu říkali "Jaký kdo co dělal" a mělo to mega úspěch. Včera jsme přidali ještě "s kým". Na Threads jsem zjistila, že to vlastně všichni lidi znají, ale spousta z nich na to zapomněla. Tak to sem dávám jako připomínku, tip na zábavu pro děti, které umějí psát.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 13:06

Jos schodiště neřeším ani u mimina (vyjma nějakých betonových s ostrými hranami). Já si myslím, že je potřeba nechat ty děti trochu zjišťovat, co se může stát, aspoň tam, kde je to možné.

Zrovna včera mimino lezli na nižší palandu a na druhém konci se spustilo po nohách dolů na postel, co pod tím byla do L. Muž z toho byl na prášky, mně to přišlo celkem bezpečné (stála jsem u něj)