Evaeva no ale představ si ty povýšený kecy o hyperprotekci, kdybych tu napsala, že doteď nádrže na dešťovku z tohoto důvodu nemáme, nebo že můj táta tu pracně nasbíranou vodu před naším příjezdem vždycky vylije (já to po něm nikdy nechtěla, ale dělá to).
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir no tak jedním uchem tam a druhým ven, oni za tvoje děti zodpovědnost nemají.
My na chalupě sudy máme, kluci ví, že z nich vodu nabírat sami nesmí. A taky se do toho rohu trochu bojí![]()
Evaeva nedávno jsem zjistila, že takový strašidelný roh zahrady, kam se děti bojí a dospělí taky moc nechodí, vůbec v zahradě nemáme, a nemají ho už ani naši, ani brácha. Dřív bylo takové místo podle mě v každé zahradě, v některých i několik! ![]()
Evaeva tak zalezi, jak ty schody vypadaj...nam na podzim spadlo maly dite z betonových schodů před domem a bylo to dost hnusny, potloukla se moc
doma zábrany uz nepoužíváme, ale začala chodit v roce, lezla asi od půl roku, byla jsem za ně vděčná, navrch na rozdíl od starší nebyla nikdy ochotna slejzat z nich pozadu, vždycky po dvou jak to videla u ségry
(ale nezavíráme teda už docela dlouho, jen když chceme, aby za nama nelezla, narozdil od segry to jeste nepřeleze)
Evaeva no ale představ si ty povýšený kecy o hyperprotekci, kdybych tu napsala, že doteď nádrže na dešťovku z tohoto důvodu nemáme, nebo že můj táta tu pracně nasbíranou vodu před naším příjezdem vždycky vylije (já to po něm nikdy nechtěla, ale dělá to).
když byl syn malý, stavil se u nás prastrýc a vykládal, jak se někde vedle ve vesnici dítě v sudu na dešťovou vodu utopilo. Naši taky ty sudy vždycky vylili, když tam děti byly.
Mám blízkého příbuzného rozhodne fatalistu, tam dost trpím. Žebřík stojící u zdi na dvoře, nádoby s vodou všude, cirkulárka zapojená do elektriky, když u ni nikdo není, ...
Stačí ty věci, co se stanou, i když jim člověk předchází. Netřeba tomu ještě chodit naproti.
Potrefenáhusa ano, vždyť to píšu. Uvnitř v pohodě, venkovní jsou často blbé. Mimino mi teda před barákem spadlo ze schodů už několikrát, protože se, blbec, chytá mladšího. Ten ho jednak neudrží a navíc mimino pak vypíná všechny funkce a úplně se na něj pověsí. Už párkrát letěli oba
Když jde sám a drží se zábradlí, tak v pohodě. (Pozadu taky moc chodit nechce, schody vůbec, ale ty vyšší překážky, to už pochopil naštěstí)
Evaeva my mame docela blby i ty vnitřní
Pinot Noir ten roh vůbec strašidelný není
z jedné strany je ta chalupa normálně s okny, pak plaňkový plot, řada malin asi metr hluboká, cestička s anglickým trávníkem a udržovaný záhon jahod. Zahrada má tvar L a tohle je za rohem od hlavního vstupu, jakoby ta kratší část toho L. Akorát oni mají teď takové strašpytlové období.
My tie sudy na dažďovu vodu máme, L si samostatne môže naberať odvlani. Keďže tam dočiahne len na špičkach s vypätím všetkých síl, aj tak ma vždy volá, nech mu naberiem. Keď bol menší, na jednom sme mali droteny kryt.
letfenixa teda to je historka ![]()
![]()
Tabea Pinot Noir Tak ze sudů mám taky hrůzu, ten náš tam samozřejmě u našich už taky nakukoval, stačilo ho mít chvilku z dohledu. Že tam ten sud je, jsem nevěděla, byl tam nově. U tchánů jsou sudy taky, pěkně přímo na terase vedle houpačky. A všude bez víka.
Garfie Anema Přímo z bazénové historky se poučila hodně, i my ostatní, ale bohužel jinak je tam spousta věcí podobně, jako píše Tabea , úrazům to tam jde dost naproti. Třeba i našich spíš hrozí, že tam něco zničí, ale u tchánů spíš ten úraz.
Evaeva no ale představ si ty povýšený kecy o hyperprotekci,
tvl, ty seš teda případ.....
Anema no zalezi na veku, s dvouletym bych problem asi mela. Ted uz ne. Je to asi jako ted, kdyz neco zapomenu doma a syn uz je venku ze vchodu u silnice, obleceny v zimnim. Tak taky dostane instrukce, ze na silnici nesmi a ja v klidu dojdu pro zapomenutou vec. Jako hodinu bych ho nenechala ale na zachod bych si dosla.
Jinak tezko rict, ja mam fakt docela opatrny exemplar. Na zahrade i doma mame tisic a jeden zpusob jak ho zmrzacit, proste to nejde adekvatne zajistit. Tady se vyjadruju jen k te chate a proste asi bych jela a nejak se zaridila.
Me teda docela desi i schody u toho bezmozkovyho batolete, kor nejaky vyssi s ostrou hranou. Muzovi se nedavno zabila teta, kdyz znacne podrousena dorazila z hospody a misto aby dosla az domu, usnula vsede oprena nad betonovyma schodama do baraku a ve spanku prepadla
Pamatuju treba kluka, privezli nam ho s vyrazenymi zuby a roztrzenym rtem. Vzal to na kolobezce primo hlavou do venkovni lavicky. No a koukam, kluk ma dole jen pulku chodidla. Rok predtim mu tu nohu prejel sekackou starsi sourozenec. Ten kluk byl tedy sama jizva snad vsude, evidentne jde do vswho po hlave. Tak na sekacku davam pozor taky a syn se z dohledu klidi sam. My spis mame vsude nejake naradi, na spalku polozene sekyry. Zebriky dobre dostupne, ten sud s vodou u skleniku mame taky. Nahore na zahrade nekolik vcelstev. Muz je expert na ruzne draty trcici ze zdi a ponechane vrtacky. Nebo je schopny nechat lovecky nuz na pohovce vedle talirku. Pomohlo by asi jen do nej tu kudlu zabodnout, nebo nevim. Kdyz jswm videla jak maleho uci sekat sekyrou, myslela jsem ze me omyjou. Ale v cizim prostredi se taky bojim vic a te vody uplne nejvic
Těch nebezpečí všude číhá tolik, že mi přijde lepší je to prostě postupně učit. Tchýně měla na zahradě durman a bazének, když byly malé, a nedala si absolutně říct. Prý na ně dohlédne. No tak určitě, kolikrát jsem tam dorazila a děti na zahradě sami. Tak jsem to s nimi při každé návštěvě zahradu 2x obešla a poprvé říkala pravidla a podruhé mi to prerikaly oni. Prý to moc hrotim.
No jsem ráda, že je to za námi.
Ale zrovna tu sekyru jsme taky dali dětem dorukou docela zavčasu, tady jsem tým zavčas pod dozorem a s vysvětlením.
Když se děti ve 12 jaly dlabat dýně, zatímco jsme byly někde v kině, trochu mi zatrnulo, ale pak mi došlo, že to už fakt bezpečně zvládnou. Teď zrovna mají zakázané svíčky v pokoji, protože tam mají příšerný bordel, ale bývaly doby, kdy je v pokojíčku měli bez problémů. V obyvaku normálně pálí, vědí, jak se mají chovat.
Jos máte už ozkoušený, jak asi jsou hluboký ty jezírka u hřiště s Izerínou? Ty dřevěný lodičky tam jsou velmi lákavý ![]()
continuity ty máš holky už fakt velké. Já pálila taky tak od 12, u 15letých už bych to taky neřešila. Oheň v kamnech rozdělávám bez dozoru tak od osmi. Úplně souhlasím s tím, že nejdůležitější je to ty děti bezpečně učit
continuity Evaeva Mladší měl paličské období ve dvou, třech letech. Dávala jsem mu na hraní čajovou svíčku do koupelny na umyvadlo. A velkou radost mi udělalo,když si mezi osmým a desátým rokem konečně zvládli připravit sami oheň a opéct si na něm buřty,aniž bychom jim museli sedět za zadkem.
Osobně mi připadá mnohem nebezpečnější ten věk kolem puberty. Ty telecí nápady jsou hrozné. Ostatně ty nápady se nevyhýbají ani dospělým. Teď byli dědovi pomáhat v lese, tak jim půjčilo motorovku.![]()
brrr kluci si taky pouští lodičky v koupelně, ale to mi přijde totálně bezpečné
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.