Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. února 2025 15:29

Evaeva to mame taky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2025 15:29

MPLee já myslím, že provoz nezvládne sledovat ještě dlouho. Holt jezdit za ním a doufat.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. února 2025 15:52

Evaeva dcera uz to docela umi. Rozhlidne de, nez vyrazi, vi ze nesmi zastavit jen tak nekde, ze nekuze z niceho nic zatocit a zacit prehizdet sjezdovku kolmo...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. února 2025 16:02

MPLee my máme cooperation a circuit a je to zoufalý, malá krade ta zvířátka, vůbec se to s ní nedá hrát. Minule si s tatínkem rozdělali cooperation a skončili dřív než začali, protože holky se doslova servaly o figurku vlka

(Jinak mi to přišlo dobrý, procvičí se barvičky a je to roztomilé jako všechno od djeco.)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. února 2025 16:03

MPLee malý dítě taky jezdí od 2 let, a do koukání a hlídání si okolí dorostla letos. A i tak má pár slušných zaseku na videu, kdy ji někdo nesroloval jen se štěstím. Beru to tak, že lidi vidí malou červenou smršť a můžou čekat cokoliv...má paterak, helmu, a já doufam:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2025 16:06

MPLee jo, nějaké základní věci se naučí. Ale pořád ty obloučky budou takové nahodilé. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. února 2025 16:11

MPLee nedávno jsem viděla na lyžařském instáči, že malé děti prostě takhle jezdí. Radostně a bez přemýšlení. Nezbývá než doufat v ohleduplnost ostatních, já když vidím na sjezdovce malé dítě, tam si dávám opravdu odstup. 

Dcera pochopila tak v pěti, že než vyjede, tak se musí podívat nad sebe, ale jsem si jistá, že letos s ročním odstupem už to zase neví (lyžovačka nás teprve čeká).

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. února 2025 22:05

MPLee 

Little Circuit je taková ťapačka, podle barev na kostce jdeš po políčkách, kytička tě posouvá víc dopředu, včelka naopak vrací dozadu. Mě to moc neba, ale syn to miloval. I v deskoherním klubu v knihovně je to moc oblíbené. Když to budou hrát děti spolu, budou síly vyrovnané, celé je to o náhodě a kostce, žádná strategie.

Little Association je postřehovka. Tři různá prostředí (louka, farma, rybník), tři zvířata co v nich žijí. Na kartičkách hledáš obrázky, ve kterém prostředí se vyskytují (mrkev v záhonku, ryba v rybníku...). Hraje se na rychlost, tady by malej byl myslím v nevýhodě oproti segre.

Ještě máme Little Balancing (motorická hra) a Little Action (motorická a pohybová)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. února 2025 22:48

žluťásek děkuju! Little action jsme měli, ale ta nebavila ani mě, ani dceru, tak jsme ji už poslali do školky. Stejně jako První ovocný sad zkusím teda asi ten circuit  to by ho mohlo zaujmout. On má hodně rád tu cooperation, ale me nebavi s nim hrat 5x denne to same  pak mame celou skrin her, ale az pro trochu starsi. 

rasaNori Mohučankaano, normalni lyzar dava na deti a ocividne zacatecniky pozor, ale jak zacaly prazniny a my s nima obrazime ty detsky kopce, tak je to spatny. Pulka lidi na kopci jsou zacinajici pubertaci, casto na prknech a ty jsou taky radi ze jedou, natoz aby hlidali okoli. Takze se snazim hlidat to za ne, ale po hodine lyzovani si pripadam jak chameleon

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2025 23:05

MPLee ten první ovocný sad je nuda, ale mladší to občas vytáhne i teď v pěti

My jsme teď hráli každý večer asi tak 30 partií prší. Je to pokrok od ovocného sadu, ale taky se to ohraje Největší pokrok je teda to, že naše děti, když jsou k smrti unavené, už nelítají, jak blázni, ale sedí a hrají karty

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 13. února 2025 23:55

Pinot Noir To je vážně zajímavé s tím jídlem. Držím pěsti, ať se to posune, je jasné, že to je běh na dlouhou trať, ale aspoň je vidět světlo v tunelu. :-) Některé tipy asi vyzkouším i na puberťáky!

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 14. února 2025 01:48

MPLee to Little circuit můžu vyzkoušet zejtra, už jsme to dlouho nehráli, jestli by to už dala, starší měla kdysi docela problém pochopit to skákání po barvách vpřed a vzad. Little match uz hraje, ta mi přijde skvělá, to Little association mame, ale to nejak vubec nesedi mne, jak by se to melo hrat, leda vyprávět, ze na zahrade rostou rajčata? Jako postrehovka leda se dvěma vyrovnanejma hrácema, tahle hra mi přijde vyloženě slabá 

naopakf ti hasiči jsou skvělý, na těch kdysi starsi podle me poprvy pochopila princip hry, ze to ma začátek, nejakej ucel a konec, taky to zejtra vyzkousim, jestli by to mladsi uz zvládla 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 14. února 2025 02:15

žluťásek ja nemám rada ty hry, kdy mam velkou převahu nad dítětem (skoro všechno krom pexesa) a musim se jakoby moc krotit, abych ho nerozdrtilal. Musi tam bejt nejakej prvek náhody, kterej umožní vyhrat dítěti i bez myho 100% nadržování - takze za mne dobry i ty nudný tapacky typu little circuit nebo husí hra, kde na schopnostech vubec nezáleží 

MPLee jeste krtkova moje prvni hra by se mu mohla líbit, ja u ni teda taky trochu trpim, ale je tam velká naděje, ze budou hrát brzo spolu, starší tu hru stále miluje a hraje někdy i sama 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 07:39

Potrefenáhusa já se krotím skoro u všeho, ale ty hry o náhodě nebaví u nás ani děti 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. února 2025 08:08

MPLee já teda všem teď doporucuju to 3 zinnen na hranici rakousko/italie. Muž teď po tech 2 týdnech zkoumal nějaký polsky areál, a pak říkal že se mu tam vlastně nechce:D A jako jo, na bílé kde máš přesně 2 sjezdovky, jednu červenou a jednu modrou, lidi je tam jako much, protoze jinde je to ještě zoufalejsi, je šance na průšvih velká. Já si taky díky mladsi dala letecké dny, jela jsem za ní a byla opravdu rychla,  a najednou ten oblouk protáhla až ke kraji a už jsem letela;) A nějaký pan nám dole u vleků říká proboha kolik ji je, já ji zkoušel dojet a bez sance:D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 08:12

rasaNori pro nás to bude asi daleko, ale stejně se zeptám. Dětské pásy tam mají nahoře? A je ten dětský areál velký? (Tam, kde jsme byli teď, byl jen jeden pás a víc nic, ani ta sjezdovka u něj nebyla moc pěkná na učení. Letos nám to bylo jedno, ale příští rok to bude zase aktuální)

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 14. února 2025 08:13

Evaeva

no proste jak ktera hra asi. Mne to ted nevadi, protoze jsou to hry, ktery uz starsi dite hraje zcela samostatně. Ale my ted moc nic nehrajem, tak to ani nemam tak ohraný. Baví mě to pexeso :-)))

zkoušela jsem ted ten little circuit a mentálně už to jde, ale maly dite to nedohrálo a ty hasiče pim pom a na to je asi jeste malá, i je to az od 3 let 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. února 2025 08:20

Evaeva ne, pásy mají hned dole u nástupní kabiny, je to takový příjemný debilplacek, nahoře když je zima být nechceš, fouká tam:) tam mají i Čechy jako instruktory. Z Prahy je to cca 8 hodin. Nahoře mají pěkný park se skokanky a cross. Nebo pokud chceš středisko vyloženě pro začátečníky, tak vlastně celý Kronplatz je mírný, nahoře jsou sedacky, pásy nevím, nebo spíš jsou vyloženě jen pro skischool, a úplně krátké nahoře na kronplatzu. Dolů se to nemusí po sjezdovce, ta je hodně těžká a rozryta odpoledne, ale normálně kabinou. Obří nevýhoda je parkovani, musíš tam být vyloženě na oteviracku, jinak s autem stojíš daleko od kabiny. Na tom 3 zinnen jezdí skivlak, my si nechávali lyze v depotu a jezdili ráno vlakem:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 08:25

rasaNori kronplatz jsou hlavně kabinky, ne? To nechcem. 3 cinnen teda uvidím, dřív nám ve Schladmingu vyhovovali ty pásy nahoře, ale ten argument se zimou chápu.

Teď jsme to měli 6,5h a bylo to tak akorát pro nás, ale ta Itálie má hezčí sjezdovky no.

Potřebuju pěkné červené pro starší a pásy a nějakou zábavu pro mimino.  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 08:36

Potrefenáhusa no vlastně černého petra mají rádi. Starší mně drtí v doble, ale já musím vyvažovat kvůli mladšímu. Pak Ubongo já hraju se 4 a syn se 3 a ještě teda v děti z Carcassonne máme síly vyrovnané. Jinak se prostě musím brzdit, ale mi to nevadí, stejně u toho plním další požadavky ostatních Ségra má dost nehezké vzpomínky na hraní s tátou, tak hodně hlídám, aby měli pěkný zážitek hlavně oni