Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. února 2025 13:06

EvaevaDoma mu vadí zvuk větráku, nebo jen jeho přítomnost? Já jsem nedávno synovi pořídila protihlukový sluchátka a jen mě štve, že jsem to neudělala už dávno. Nesnáší už od mimina zvuk vysavače, sice ho už přetrpí, ale dost mu to vadí. A teď chce často i sám vysávat, jen si vždycky běží pro sluchátka. Taková blbost, a jak to pomohlo. A když splachuje WC, tak si taky drží ucho, ať by to utlumil. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 14. února 2025 13:09

rasaNori tak my teď v podstatě žijeme v Krkonoších, máme tu 7 různých malých vleků a lanovek, kde běžňe neni ani noha. A pak i větší areály. Ale do Alp se letos chystáme dost naslopo do Rakouska. Snad teda odjedeme,  protože naší školkou se prohnal nějaký mor a všichni odpadli. Naše dítě ještě ne, ale trochu se bojim

Ale dneska jsme místo školky šli na kopec a byli tam skoro sami

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 13:26

Len já nevím. Vadí mu jeho přítomnost, ale nevím, jestli je to obava z toho, že se zapne nebo třeba cítí v uších nějaký podtlak? Větrák se sám nezapne, ale choď na něj s racionálními argumenty, že. On říká, že se bojí, že mu něco udělá, ale já myslím, že vůbec neumí popsat ten problém. A proč by mu teda nevadila ta digestoř, tu dokonce sám zapíná, hluk dělá mnohem větší a vrtule tam jsou taky. Ukázat mu větrák detailně jsme samozřejmě taky zkoušeli.

On je obecně dost lekavý, kdejaký menší nečekaný zvuk ho vyvede z míry. Ale taky psi všech velikostí a pavouci a mouchy

Sluchátka jsem mu dát zkusila, ale výsledkem bylo akorát to, že kromě doprovodu začal vyžadovat i tyAle na ně, myslím, už zase zapomněl.

Původně jsem to brala jako klasický strach malého dítěte, ale trvá to už přes dva roky a nijak se to nemění a jestli jo, tak k horšímu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 13:27

Len vysavač a fén neměl rád jako batole, ale to je úplně běžné a dávno mu to nevadí.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:12

MPLee no jako ja bydlet nekde pod horama, tak to maly dite strcim do oddilu:D Ale trochu mi prijde, ze je pohybovy talent snad na vsechno...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:14

Mohučanka na Kronplatzu si nase cisla vyzadala pri nakupu permic jako emergency kontakt, to me prislo jako uplne nejvic bozi:)

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:22

Lukáško od tej operácie mandlí, čiže polrok, pribral cca 5 kg. Keď ho chytím, tak držím telo, nielen kostičky. Najmenší z triedy je síce stále, ale rastie. Dnes ukončil korčuliarsky kurz, akože úplná paráda, za 4 dni, v podstate za 4 hodiny, sa naučil korčuľovať!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:25

Evaeva Lukáško sa bál tých sušičov na verejných wc, ten zvuk a náhle pustenie mu vadí stále, ale aspoň že na ten záchod ide.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:26

Janulik03 vidíš, ale ty si to tu prečítaš, porozmýšľaš, usudis, že škoda, že si také nevedela. Pre moju mamu sú to samé výmysly, za jej čias to nebolo, ani keď sme s bratom boli deti a žijeme. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:42

letfenixa mam zas iné maniere , neboj tiež su zo mňa decká na prášky, to sa už vždy niečo nájde

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 14:48

letfenixa no tyhle sušiče jsou úplné no go, ale aspoň už přijde okolo. Když mu byly asi tak 2,5 tak na mně čekal na chodbě obchoďáku, protože já už fakt musela a on odmítal byť jen čekat na chodbě před wc

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 14. února 2025 14:55

Evaeva já jsem se bála, že na skříňce na WC pod stropem budou ostřelovači. Total nesmysl, ale pamatuju si to doteď. Bylo mi šest, rok 1990, do Prahy přijel Jan Pavel II., všude to bylo v TV.

Tím chci říct, že stačí nějaká pitomost, co někde zahlídnou v pohádce, vůbec to nemusí mít reálný základ. A musí jen vyrůst a zapomenout asi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 15:08

žluťásekjá se teď přikláním k tomu, že to nějaký skutečný základ má. Že to není jen dětská fantazie. Ukazují na to různé ty detaily. Ono už to trvá fakt dlouho. Myslím, že být to fantazie, tak už je to dávno pryč, vždyť za dva roky je to úplně jiné dítě v tomhle věku. V podstatě směřuju ke konzultaci s psychologem, aspoň, abych věděla, jestli fakt čekat až vyroste. On se celkově bojí hodně, skoro pořád je v nějaké tenzi, musí to pro něj být strašně náročné, tak abysme něco nezanedbali. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. února 2025 15:17

rasaNori haha, to je dobrý. My jedeme na místo, kde jsou vpodstatě 2 lanovky a 5 sjezdovek (a učící plácek pro mrňata), tak to se najdeme, ale loni v Leogangu to byl jinačí frmol. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. února 2025 15:45

MPLee A vy uz jste v Krkonosich natrvalo? Jako do budoucna? Nebo se skolou deti se presunete zpet do Prahy? Promin, ze se ptam. Klidne neodpovidej. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 14. února 2025 15:51

MPLee To je nádhera, to musí být fakt krásný takhle během toho všedního dne, kdy tam není tolik lidí. TOmu říkám benefit venkova!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. února 2025 16:07

letfenixa

Super, ze mala ta operacia aj taketo benefity. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. února 2025 16:12

Evaeva a on o tom odmieta hovorit, zeby si sa dopatrala povodcu toho strachu? Alebo si uz ten pociatocny impulz nepamata? Maju to tie deti tazke, ktovie co sa im v tych hlavach deje. Clovek by im aj chcel pomoct, ale nevie ako.

Fukare na verejnych zachodoch su u starsieho doteraz no go, musim mu vzdy slubit, ze to nikto nespusti (co je teda dost tazke splnit). 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 14. února 2025 16:21

Šárinko, řekni sýr!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2025 16:26

Mrakoplas nemyslím si, že to byl konkrétní impuls. Začalo to postupně někdy ve 2,5. Poprvé to bylo vlastně na chalupě s našima, máma si všimla, že kaká ráno do pleny. Tam je větrák opravdu hlasitý, ale skoro se nepouští, a znáš to, chalupa, to je pro dítě celé trochu strašidelné. On si tam ani na větrák nestěžoval, prostě jen, že se bojí. Dala mu teda nočník a víc to neřešila. Ale doma normálně chodil. A pak další rok v té Kodani jsme si všimli, že čůrá vždycky až venku hned, jak vyjdeme, a došlo nám, že nechodí na velkou. Koupili jsme teda nočník a od té doby byl problém na každé dovolené a pomalu to začalo i doma. Na těch dovolených mají kolikrát větrák spřažený se světlem, to jsme chápali, že mu teda vadí ten zvuk, ale doma to tak nemáme. Úplně už si teda nevybavím, jak to bylo tu zimu mezi těmihle událostmi. Teď je mu skoro 5,5 a je to pořád stejné. Dokonce se nedávno pokakal ve školce, protože nechtěl na záchod. Tam mají okno a žádné větráky. Nevím, jak to bude dělat ve škole, tam by na ty záchody momentálně nešel sám ani čůrat.

Na dotaz vždycky řekne jen prostě se bojím