Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:01

Zuzuli kamarádky dcera to kolem 6.narozenin komplet vyhejtovala (zdědili jsme po ní frozen výbavu a hromadu ruzovyho oblečení, který bylo náhle no go), nakonec kupovaly modrou step by step s chameleonem (ale taky neverim, ze by se to u nas mohlo stat )

ja mam v planu teda predvybrat, poradne vyzkoušet, jak sedi a pak nechat dítě vybrat vzor 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:06

Zuzuli Jj, ono je to všechno líbivé, určitě vybereš i těsně před nástupem;-). J

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2025 10:07

Potrefenáhusa u ségry to nenastalo do teď, je jí 15ale přesně, stát se to může kdykoliv, i když bych to čekala později, třeba okolo 10

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:10

Evaeva naštěstí se delaj koely v ty ostrě tmave ruzovy barvě

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:13

Taky bych nekupovala tašku teď, na co? O prázdninách času dost.

A ještě bych poznamenala, že R. končil školku jako jedno z nejmenších dětí ve třídě a o deset kilo lehčí než jeho spolužáci, a teď v polovině druhé třídy má 130 cm, 30 kilo a je druhý největší.

A taky, že člověk řeší gramy a ergonomii a oni to pak nosí na jednom rameni a uvnitř dvě kila kravin, které ve škole vůbec nepotřebují. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:17

Pinot Noir No a nebo s tim vlastně vůbec nechoděj:-D

Viz naše dcera. Cestu jdeme asi km pěšky, já nenesu nic, tak jí to nesu, zpátky taky. Bude to nosit max tak příští rok jednou týdně 500m k babičce. Nemají ani žádné přechody ve škole, v šatně dostane tu tašku, donese do třídy, pak si jí dá po vyučování zase do šatny a na oběd a družiny jde bez ní. To mohla mít fakt i tašku po mně:D.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:18

Pinot Noir mne přijde takový hodně nevyzpytatelný, co budou muset v tý škole tahat, hodně se to liší 

ale zas rezignovat dopředu na ergonomii ani na vzhled se mi nechce

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:23

Potrefenáhusa Jojo a třeba s tím fakt bude chodit na kroužek někam, přecházet a tak. )

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:28

Potrefenáhusa To mi připomíná historku, co jsem vyslechla zrovna dnes při obědě, kamarádka líčila, jak se stěhovali z Mexika do Španělska, bylo jí cca 15 a byla blázen do Harryho Pottera. To stěhování nesla v tom věku dost těžce, takže rodiče, aby ji uplatili, jí slíbili co si bude přát, takže ona si naporoučela kompletní školní výbavu HP, aby v tom Španělsku na spolužáky udělala dojem, prý jí rodiče koupili všechno nové, včetně pastelek....a pak ve španělské třídě všichni byli hrozně "dospělí" a všichni se jí kvůli Potterovi smáli a ona to odmítla nosit a rodiče ji málem zabili....

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:28

zdvojený příspěvek

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:29

Potrefenáhusa rezignovat asi úplně ne, ale podle mě je nejdůležitější, aby se to tomu dítěti líbilo. Pak se mu to bude i dobře nosit. No a teda, jak píše Karja - R. má tu tašku na zádech maximálně 20 minut denně, a to mu ji nenosíme a jezdíme MHD. Takže i to bych vzala v úvahu. Jako určitě jsou děti, které stráví s batohem na zádech mnohem delší dobu, ale u R. ve škole jich moc nebude - drtivou většinu vozí autem.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:32

rasaNori kolik prosim meri? Tonda ma ted 111cm a jde o rok pozdeji, diky tomu ze je narozenej o tejden pozdejc, tak je sance ze vyroste, ale i tak se spis koukam po tech mensich. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:35

Pinot Noir ja to mam naopak, nejdriv ergonomie, pak vzhled (ale mne ty ergonomicky naštěstí přijdou hezky a věřím, ze si vybere i naše dítě) 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:37

Garfie au, no ale to je takova fakt typická historka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2025 10:57

Potrefenáhusa jo, syn vybíral z několika vzorů tři různých typů, takže třeba z devíti tašek.

Nosí si tašku sám, tam i zpět, bude to tak půl hodiny v součtu, ale zase vzhledem k jeho váze je ta taška s obsahem těžká. Autem u nás jezdí jen přespolní.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:57

Pokusím se tyhle informace udržet, pochybuju, že moje čtrnáct kilo vážící a 100 cm měřící dítě za ten rok a půl zázračně přibere a vyroste, budou potrebovat tašky pro podmerecny deti. Kurník, proc jsem je v tom břiše neudržela o pár dnu dyl, to bych řešení školy o rok posunula...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2025 11:00

711990 mladší má podobně, nosí 110/116, váží asi 17 kg, ale končetiny má jak párátka. Ale starší hrozně zesílil po šestých narozeninách, viditelně mu narostly svaly. Kalhoty mu pořád padají, ale legíny už na něm nevisí Tak třeba to čeká i kluky.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 17. února 2025 11:25
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. února 2025 11:26

711990 netusim:D ti ji zmerim, az dojedem odpoledne domu, ale tipuju max do 110cm.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 17. února 2025 11:30
Reakce na Pinot Noir:

Taky bych nekupovala tašku teď, na co? O prázdninách času dost.

A ještě bych poznamenala, že R. končil školku jako jedno z nejmenších dětí ve třídě a o deset kilo lehčí než jeho spolužáci, a teď v polovině druhé třídy má 130 cm, 30 kilo a je druhý největší.

A taky, že člověk řeší gramy a ergonomii a oni to pak nosí na jednom rameni a uvnitř dvě kila kravin, které ve škole vůbec nepotřebují.