Nejbystřejší matce roku (mně) teď v půlce čtvrtý třídy došlo, že vlastně nemám šanci vědět, co má dítě za známky. Děti nosí domů jen velké písemky k podpisu. Když je učitelka zkouší ústně průběžně v hodině, tak si známku jen napíše k sobě, dítěti ji neříká. Takže při schůzce s učitelkou jednou za půl roku může být rodič celkem překvapen. Zajímavý koncept.
Vše o těhotenství a dětech
Anema je to tak, ale u nas aktovky nosi jezisek:D
Tabea Vy tam nemáte nějaké online žákovské typu skolaonline nebo bakaláři? Je tam všechno, známky, rozvrhy, omluvenky, komunikace s vyučujícím, ....
brrr naše škola má od tohohle školního roku školní aplikaci. Používá se jen na omluvení dítěte při nemoci, soukromý chat s učitelem nebo učitel může oslovit celou třídu. Dcery učitelka (2. třída) tu poslední funkci nepoužila zářím nikdy. Synova učitelka (4.třída) prvně asi před měsícem, když byla půlka třídy nemocná. Tak tam napsala, jaký mají domácí úkol, že jeden den bude setkání se zástupkyní starostky a kdy budou psát další písemku. Pak ještě párkrát, co se mají učit, protože nemoce ještě dost řádí. Aplikaci, kde by děti nebo rodiče viděli známky, nemáme.
Informace typu: bude rodičák, děti jdou do divadla, a podobně, co posílá škola, jsou pěkné vytištěný na A3 papíru (dvě a4 stránky z jedné strany té A3). Z těch vytištěných papíru je třeba kousek odstřihnout, tam se potvrzuje přijetí informace.
Ve třídách používají k projekci meotary. ![]()
Karja je to ta knížka, kde je: Kočky mají koťátka, klisny mají hříbátka, mámy mají miminka, jako naše maminka? ![]()
Nechávala jsem to děti dopovídat a dozvěděla se o existenci klisňátek, slípátek a feňátek. ![]()
Tabeaa myslím, že to tam nebylo;-). Pro mě jsou tam samy nový věci:D.
Jenom pro informaci co všechno jsou holky v páté třídě schopny nosit ve školní tašce: Krome všech sešitu i těch co nepotřebuji, každý Předmět ve speciální složce tak ještě tři krabičky korálek na tvoření ( těžké jako hrom) a vrcholem bylo objevení ELEKTRICKEHO orezovatka na tužky.
A tašku vážící asi osm kilo nosi na jednom rameni![]()
TabeaTohle je u nás taky!!! Ani ty písemky k podpisu nenosí! ![]()
brrr Hele, u nás je perfektní systém, všechno online, včetně učebnic (což teda taky dost nesnáším), až na to, že učitelé tam z 80% žádné známky nepíšou. Prostě to nepovažují za důležité, přijde mi. Když má výjimečně špatnou známku, nebo výjimečně dobrou (třeba jediný ze třídy), tak ti napíšou. Prostě pokud jsi mimo normu, oběma směry, dají ti vědět. Japonštinářka tam třeba nasype známky z celého pololetí dva dny před třídními schůzkami, science totéž.
Tabea To vypadá, že tady jsme kilometry před váma. Minimalně, co se informacních systému týče. No, bez nich bych už vůbec netušila, co se ve škole děje.
A k debatě o váze aktovek/batohů. Naši poslední rok, dva už nosí jen svačinu, průpisku a tužku. Z čeho a kdy se učí, je mi záhadou, doma to určitě není.
GarfieNaši kantoři tam ty známky naštěstí dávají průběžně, ale jinak to používají každý podle sebe, někdo tam vypisuje, jaké učivo se probíralo, někdo vůbec nic.
brrr u nás na prvním stupni do systému nezapisují známky ani úkoly, jen probrané učivo. Na známky mají žákovskou. Na sdělení rodičům učitelka používá email, což je velký pokrok oproti školce ![]()
rysamona nedávnou kontrolou u naší páťačky bych doplnila deštník, velkou obálku s archy samolepek, fixy a kosmetickou taštičku plnou lesků na rty ![]()
Karja my máme od žáčka Pohádkový tobogán a Pohádkový kolotoč. Zrovna to čteme mladšímu před spaním, jsou to hezky zpracované pohádky. Já mám žáčka ráda, ale básničky u nás bohužel moc nefrčí
brrr Tu prázdnou tašku jim dost závidím. Jako v tomto jsem měla od školy velká očekávání, která kompletně selhala. Denně nosí PC, což už samo o sobě je dost tíha, k tomu většinou knížku, co čtou v book clubu a do toho svačinu, často dvě, protože syn bývá ve škole kolikrát až do šesti, oběd a 4x týdně trombon (ten už si teda většinou nechává ve škole, i přes protesty učitele), jako občas se mi chce fakt brečet, když to vidím.
Tabea Garfie tak to len oči otváram. My už teda papierové ŽK nemáme, ani tr.knihy, ani klasifikačné záznamy. Na internetovych forach sú opakovane diskusie, čo všetko je učiteľ povinný dávať na EduPage. Nie raz sa stane, že zapíšem známku a rodič mi ohľadom nej píše vzápätí, skôr ako sa s dieťaťom porozpráva.
Evaeva U nás naštěstí jo a i ty nové, už toho máme docela zásoby. Mně právě vůbec nebaví číst pohádky, ty básničky jsou super, že to aspon baví mně jako dospělou, jak je tam ta hra s jazykem nová slova....
Karjapohádky teď čteme po sto letech. Nejvíc čteme encyklopedie nebo literaturu faktu (asi)
Když beletrii, tak nějaký příběh, to má rád starší. Ale encyklopedie je nej
JankaM jo, na fixy a deštník jsem zapomněla. Lesky na rty (juicy bomb predpokladam
) má taky, jen je nenosí do školy. ![]()
Evaeva Jeden čas chtěly moje děti číst furt takovou dětskou encyklopedii o zvířatech, tak jsem říkala, ok, aspon se něco naučim. Ale já jsem si z toho jakoby nic nezapamatovala, říkala jsem si, čtu to tady do zblbnutí, no aspon od sebe poznám ty druhy opic...a nic:-D četli jsme to snad padesátkrát:-D:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí