Anema v tom dráčkovi byli moc milý. Byli jsme tam odpoledne ten den, kdy mají déle otevřeno. Čekala jsem nátřask a nikdo tam nebyl. Myslím, že bys to zvládla s oběma. Není to žádná fancy prodejna, byly tam v podstatě všude tašky a krabice s penály
My zkoušeli ještě tu Frii na zipy, mně se líbila moc a pro holky mají hezké vzory (klučičí jsou horší). Syn si nakonec vybral tu step by step, ale i ergobag byla fajn, přišla mi v podstatě stejná jako ta step by step, brala bych jakoukoliv z těch tří. Topgal taky dělá pro malé děti, ale ta seděla o dost hůř. Syn teda nijak zvlášť drobný není, spíš průměrný.
Vše o těhotenství a dětech
AnemaJá jsem nechtěla žádnou robustní tašku a máme tu frii se zipy. Cena ní teda přišla vysoká, ale říkala jsem si, kolikrát si koupil boty a nenosim je, tak co taška co nosí 3 roky. Ale teda myslenka, že ji budu kupovat pak malemale a od čtvrté tridy pořizovat větší tašku, ta stále příjemná není:D Ale ta taška jefakt super, ve škole jsem neviděla, že by měl někdo takhle subtilní tašku, většinou mají ty Topgal a to je fakt velký no, pro malého prvňáčka.
slniecko aha ono to ma nazev!
Karja ty Topgal jsou ale lehčí. Lehčí taška s větším objemem o několik stovek levnější. Pořád jsem nepochopila, proč jsou tu ty Topgal tak zatracované.![]()
U nás byl taky první tři roky Topgal, pak jedno dítě Baagl, kde se líbíl design, ale cca po roce odešel zip a naprosto nezničitelný batoh byl Coocazoo.
Pinot Noir ja jsem tu tašku viděla jen na obrazku, ani nevim, že je tady zatracovaná. Ale koukám, že nemá bederní pás ani rostoucí záda. Tím si vysvětluju tu nižší váhu.
Pinot Noir když si vzal syn Topgal a když si vzal ergobag, step by step nebo tu frii, tak ten rozdíl byl vidět na první pohled.
Tabea ta frii taky není rostoucí, ale bederák má
Anema tu Step by step Grade můžu určitě doporučit, synovi sedí velmi dobře, má posuvný rostoucí systém a s nastavením nám pomohli v prodejně.
Pro mě bylo zásadní, aby taška byla nejen lehká, ale měla i bederní pás a hrudní popruh.
Mám ráda ty postranní kapsy nebo síťky, kam se dá sáhnout i bez otevírání zipu a neubírají vnitřní prostor (to má třeba Beckmann, postranní kapsa je vlastně uvnitř batohu, jen se k ní dá dostat zvenku. Když má tašku plnou, může pití strčit po straně, nosí tam kapesníky a mokrý rukavice apod.
Má jen jednu velkou kapsu, uvnitř je taková látková přihrádka na desky nebo sešity. To se mi zdá pro prvňáka dobrý, že to je přehledný a není třeba otevírat víc kapes.
Ta termokapsička na svačinu je docela malá. Krabička se tam teda vejde, ale je to zbytečně napěchovaný. Syn tam nosí spíš klíče, peněženku a třeba v létě když si chce vzít na svačinu nějakou jogurtovou kapsičku, tak mu ji tam dám. Ale jinak to pro nás nemá moc zásadní využití.
Šikovné jsou ty gumičky ve víku, v té horní klopě, na penál.
Tak ten takové shrnutí zkušeností, třeba to někomu pomůže při výběru :)

žluťásek syn naopak všechno včetně jeleního loje, pití a klíčů od skříňky mrská dovnitř, ale do té přední kapsy se naše krabička na svačinu vejde úplně krásně, tak tu jedinou nosí tam![]()
Pinot Noir když si vzal syn Topgal a když si vzal ergobag, step by step nebo tu frii, tak ten rozdíl byl vidět na první pohled.
a v čem byl ten rozdíl?
žluťásek My jsme se Step by step taky spokojení, ale jenom bych doplnila, že ta přimagnetkovaná ozdoba má tendence se rychle ztratit. (U nás ve třídě mají tři holčičky ten design s jednorožcem a všichni tři jednorožci byli v trapu už koncem října ;o)
Tabea ta frii taky není rostoucí, ale bederák má
já, škrtka
, chtěla, aby jim byl co nejdýl. Proto ty rostoucí záda. Syn má ten ergobag batoh už čtvrtý rok, pokud si neřekne, tak s ním půjde příští rok i na pokračovací školu. Design má neutrální, takže nebude trapnej, že má tašku pro mimina. ![]()
DruI jo syn ji taky už ztratil, ale naštěstí až letos a už netrvá na tom, abych koupila za nějaký nesmyslný peníze novou ![]()
žluťásek My jsme se s dcerou domluvily, že si novou může přát od Ježíška, ale do Vánoc na to zapomněla ![]()
Pinot Noir syn nezapíná tašku. Ale oba ty pásy má zapnuté vždycky ![]()
Tabea ten rozdíl se těžko popisuje, ale bylo to prostě hned patrné. Byl víc předkloněný například.
To jsem uvedla jako příklad těch větších batohu, protože to je jediná značka co bezpečné poznám a má ji tu 95procent děti. A to bych řekla je i důvod ostatních, proč ji furt zmiňují. Ten batoh mi přijde objemové prostě velkej, přijde mi na ty menší děti moc širokej a i jakoby dlouhej dozadu a přesně část z nich chodí jak v předklonu. Ale samozřejmě pokud v tom tahají i mimoškolní věci, tak to jako ten objem mít musíš, zvlášť ti malí to nezvládnou poskládat aby se to veslo. Rozdíly ve váze mi u tehle lepších batohu nepřijdou tak velké, pak když je ta taška plná, tak to už mi přijde irelevantní a jestli to právě kolikrát není na úkor toho, že to nemá nějaké vyztužení.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí