Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. února 2025 19:18

Evaeva no tablet je jeden, takže hry jsou docela no go, to zavalní bitkou Jako ono jsou zvyklí dát ty 3h bez ničeho, jen s písničkama nebo jen zvukem Binga Audio pohádky chci taky zkusit  

Ale teď to bude hodin třeba 6, plus riziko nemjaké kolony, třeba bychom si i zašli vklidu na večeři bez scén a nutnosti koutku nebo hraní karet celou dobu...  Byli jsme nedávno týden na Kanárech a tam právě měli ten film, pár nových dílů Boba a Pata, Binga.. ale to už mají teď zkouknuté. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2025 19:25

MPLee jo, tak jeden tablet je málo, to je jasný

Naše děti těch 6-7h zvládají většinou bez ničeho tak od těch čtyř let. Ale letos to i mimino zvládlo a to spal asi půl hodiny. Jemu navíc žádné zařízení dát nejde, že jo. Ale na večeře s nimi v zimě teda nechodíme, to by moc nedopadlo po celém dni

Edit: bez ničeho myslím bez elektroniky 

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 18. února 2025 19:37

MPLee My jsme kluky v autě poměrně záhy naučili na audio a máme to tak doteď.

A tip pro trošku větší (tak od pěti, šesti), super jsou audia Ronja, Tom Saywer a Detektiv Kalle. Jsou to věci z konce 80. let, takže vypravěč Hrušínský v Ronje, Barták, Preiss, atd. v Tomovi S. Nejsou to přímo audioknihy, spíš rozhlasové hry.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2025 20:17

brrrto si musím zapsat, chtělo by to obnovit náš repertoár 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 18. února 2025 20:33

MPLee My mivame v autě to audio, plus kapsáře nacpany novýma vecma a bonbonama, co jindy nemůžou nebo neznaj. Kolikrát se i hodinu bavej o barvách tictacu, jakou si dají a kdy, aby náhodou to jedna nesnedla dřív. No a jindy je s nimi i pět minut dlohhejch;-///

Online letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. února 2025 20:38

My máme tiež audio - Lukáška

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2025 20:47

Karja jídlo je dobrý bavič ale po pěti hodinách už mimino nechtělo ani ty nejsladší sušenky. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 18. února 2025 20:53

Evaeva na obnovu repertoáru je super přímo aplikace mujRozhlas, jde to audio pak i stáhnout a poslouchat offline a každá delší pohádka/seriál Hajaja je tam asi měsíc, což je super, protože některé z nich naše mladší jede klidně nonstop furt dokola.

Teď máme jako nejoblíbenější Polepšovnu princezen, to se směju i já nahlas, ale je to asi spíš tip pro holky...

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 18. února 2025 21:04

MPLee audiopohádky do auta jsme ještě vybírali tak, aby nevadily nám, resp. muži, já jsem spokojená u čehokoliv, hlavně když neřvou děti. Takže Krysáci jo, třeba to Štěňátko ne. Ale jestli jste snesli zvuky Binga, tak jste asi otrlí .

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 18. února 2025 21:21

Potrefenáhusa já si říkala co to je za divného ještěra a teď koukám, že Frozen 2, tam jsme ještě nedošli. Já skončila a u Svena a Olafa

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 18. února 2025 21:29

Potrefenáhusa Blbej dotaz - ale otacis to naruby pri prani? A ja mam teda se susickou a flitry spatnou zkusenost. Radsi uz tohle obleceni davam na susak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2025 21:39

Anema já zjistila, že nedávám paní láryfáry, ale není to provedením té audioknihy. Vadí mi ty příběhy. Naopak paráda je Pipi Dlouhá punčocha s Bárou Hrzánovou.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. února 2025 21:56

Karja Evaeva jo no naši v autě jíst nesmí Ne kvůli autu, ale bojím se dušení v autosedačce. Ale v letadle teda svačiny a nové hračky zabraly na 100% a 4,5h dali bez elektroniky. Autem jezdíme hodně.  Někdy dostanou albi tužky, někdy nic.. Jako oni celekm vydrží, ale na tu dovolenou se přece jen člověk těší a nechceme hezkou náladu zničit už cestou přes Prahu Minule v létě jsme stáli 3h na uzavřené dálnici, tak se radši jistím. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 18. února 2025 22:10

ziginka otáčím všechno. Ono to ztratilo barvu, takže asi teplota 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2025 22:20

MPLee kolony jsou nejhorší i psychicky, jak furt stojíš my ty tablety máme sebou vždycky pro případ krize, ale teď jsme je vytáhli po x letech. Nic nestahujeme, muž udělá hot spot. 

S miminem nevím, jak bysme tam bez jídla dojeli, i když tvojí obavu chápu. To i kdybych mu dělala animátora (nedělám) by byl asi očistec. Je to takový blbý věk. Ještě jak v té sedačce skoro nespí.  

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. února 2025 23:26

Evaeva jasně, já s nima často jezdím sama, navíc se oba už dost ošklivě dusili... No malej se narodil, když jsem začínali pendlovat a prostě nebylo na výběr. Někdy to vyšlo na spánek, pár cest prořval, ale už je to lepší. I se víc zabaví koukáním ven mám pocit. Naučil se už si naklápět to přídavný zrcátko jak chce a víc vidí ven, víc si všímá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2025 07:30

MPLee taky už je starší.

On chvíli vydrží, ale tohle bylo dlouho.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. února 2025 10:01

U nás je to jídlo takový nezajímavý, takže to na nějaký zabavení použít nejde. Když byl malý hodně malý, vydržel hodně dlouho poslouchat klasiku, respektive hudbu z filmů v provedení velkého orchestru. Pak chvíli táhly dětské písničky, ale už jsme zpátky u kořenů a Aucklandského symfonického tělesa. Dvouhodinovou jízdu na tom ale už neutáhneme, takže na jízdu do Orlických hor třeba půjčuji mobil a kouká na Binga. Občas taky vytahuju mobil, když se chceme v klidu najíst někde, kde jídlo nepřinesou do patnácti minut; teď si tu teda mezi vámi, co tu píšete, že děti koukání na seriály skoro neznají, připadám jako hodně neschopná matka .

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 19. února 2025 10:14

Zina U nás v tom menším věku taky frčela filmová hudba v podání symfonického orchestru A minimálně my teda dost jedeme v seriálech, jak je syn často nemocný, bez televize (nebo YouTube) bychom to asi nedali. 

A z jiného soudku, co se to přes nás naposledy přehnalo za mor? Každý jsme měli jakoby něco jiného, mimino mělo laryngitidu, a teď se mu loupou prsty na rukou a dlaně - ale to bývá po sedmé nemoci, ne? Zítra jdeme na prevenci, měl dostat očkování, tak jsem zvědavá, jestli mu ho doktorka dá, nebo to zase odsunem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2025 10:17

Zina nemusíš! Naše děti seriály znají, znají i třeba youtubery

V autě to považuju za takovou kpz. Oni tam být nechtějí a když to nejde jinak, fakt lepší než když jsou všichni otrávení. V restauraci teda mobil vytahuju hodně nerada, ale tam oni obvykle chtějí a taky chodíme v létě, když můžou být venku. V říjnu na nás v jedné restauraci v Kutné Hoře koukali jak na blázny, že chceme sedět venku Ale bylo hezky, tak co. Jinde byla zahrádka plná.