Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 07:49

Potrebuju oblevu, dite tlačí 3 měsíce stary zimní boty

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 20. února 2025 07:54

Potrefenáhusa ja zase v listopadu koupila zimni protetika s membranou a do vanoc mela prodrene podrazky a teklo ji dovnitr. Tak od te doby chodi ve sviticich lidl snehulich a ja netrpelive vyhlizim jaro. Druhe zimni barefooty jsem odmitla kupovat, kdyz ty prvni nevydrzely ani sest tydnu. 

Ale na nakup novych tenisek se taky netesim

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 07:59

Zuzuli

ja uz vcera objednala ale je to peklo, na každých stránkách jiny rozměry, ted jsem jeste zjistila, ze minuly boty měla uzky, protoze kdo by cekal, ze delaj stejnej typ se stejným názvem a stejnou podrážkou jeste i v užší sirce a nevšiml si toho ani prodejce bot, takze podle tabulky jsou stejny jako klasicky....

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. února 2025 08:03

Evaeva syn ted dava tak hod az hod a pul s tatinkem na lanovce. Jsme v Karpaczi, takze sjezdovka pod Snezkou. Sjezdovku da uz na jeden zatah, pluzi a nejak zataci, samozrejme se o stylu jeste neda mluvit a nejradsi jezdi rychle a rovne A je tak minus osm stupnu, tak nechci aby umrzl. Ale bavi ho to a to je hlavni. Nicmene loni (ve trech letech) by to zrovna u nej bylo jeste o nicem. Letos to byla hodina s instruktorem a kluk hned hlasil, mami umim brzdit a zatacet, chces to taky naucit? Pristi rok uz to konecne vidim na nejake Alpy. A bezky jeste tak rok nechame byt. Co jsem mluvila se spoustou bezkarskych nadsencu, jejich deti to zacly pobirat az tak od sesti. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 20. února 2025 08:11

Mohučankau starsiho syna by to taky bylo nemyslitelne, proto jsem tak nadsena. Ono jdybych na lyzich trochu umela, tak bychom zrejme jeli podle stejneho scenare jako vy. Ale syn pochopil, ze to nedam a zkusil to. Ono jako nemysli si, ze ho tam frknu a mam volno. Kurz trva dve hodiny a ja tam vartuju, kdyby neco. Vcera mel ucitele Cecha, tak me tam npotreboval, ale jinak jsem mu slibila, ze tam budu dole cekat. Ale nelituju, jeho to strasne tesi a naucil se vic, nez kdyby se s nim plahocil muz, to nam nejak nefunguje. Jo a co jsem tak tak videla, tak nektere deti tu skolicku fakt nedavaji, sekaji se a breci, instruktori je tam chovaji (s temi detmi jednaji opravdu hezky) a marne se snazi dovolat rodicum. A to jsou deti, co nemaji jazykovy hendikep, jsou jeste proste male...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 08:16

Gatita náš mladší instruktora ignoroval, prostě se jakoby vypnul. (Starší to má naopak rád.) My lyžovat umíme, takže jsme ho učili my, ale dělal nám to samé, prostě nebyl připravený. Ale nakonec se oba dva rozjezdili ve stejném věku, po čtvrtých narozeninách. Akorát starší už rok před tím zvládal vlek a cvičný svah, mladší tuhle fázi v podstatě vynechal (trvala tak den) a rovnou začal na normální sjezdovce. Teď v pěti sjede červenou. Ale domluvili jsme se, že příští rok by nějakou lekci zkusit mohl. Jos malá ségra začínala na běžkách asi v pěti, ale ona je od mala turistický typ. Tempo měla samozřejmě zoufalé, ale bavilo jí to hodně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 08:19

Zuzuli já kupovala nové oběma. Do jednich teklo (froddo), ty šly na reklamaci. Druhý je prošoupal (Koel), to byla teda chyba při zkoušení, nějak blbě se mu utahovali. Mimino má samozřejmě taky druhé Potrefenáhusa 

A staršímu poskočila asi po roce noha, tak kupuju i bačkory a boty na cvičení. A teď mi došlo, že má ještě jedny ve škole a ty budou asi už taky malé

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 08:32

Evaeva Zuzuli jakoby chapu, ze ty boty jsou měkký a tenký, kůže jemná, ekologicky vydělávána.....ale ty jo, aspon tu jednu sezonu by vydržet mohly 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 08:37

Evaeva jeste jsem se na dite ráno marně pokoušela narvat kombinézu 110/116 , musela jit chudinka ve starých oteplovackach, kterym jdou hodne povolit kšandy, vic veci do mrazu uz nemame 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 20. února 2025 08:47

Jos muz chce bezky skaty pro deti uz na pristi rok, protoze obe uz jezdi na koleckovych, a i na lyzich umi bruslit. Tak doufam ze jim to neznechuti...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 08:51

Potrefenáhusa ty frodda vyreklamovali, na nich nebylo nic vidět, ale stačil trochu déšť a měl mokré ponožky i z cesty do školy, boty s membránou

A ty koel, to byla naše chyba. Jak je neutáhl, tak tahal nohy a šoupal je. Příště si dám větší pozor. Teď nosí oba baby bare a dobrý.

Kombinéza je mladšímu taky na knop, ale to už doklepe. Větší nosí starší. Horší je, že 134/140 už se moc nedělají, v přijatelné ceně jsem našla akorát Decathlon.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 09:05

Evaeva ja uz dalsi kombinézu asi kupovat nebudu, i jak jezdime hodně autem, tak mi to neprijde moc prakticky, na zimni hory moc nejezdime 

jak miluju veškerý Dupeto, tak i tu softshellovou kombinézu melo maly dite parkrat, kalhoty a bunda mi nějak slouží líp, nakonec úplně nejlip rybářský kalhoty na kšandy pres bundu, pod který se vejdou holinky  

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 20. února 2025 09:18

Potrefenáhusa 

Já se dnes chystám obkreslovat nožičky a objednávat už jarní (celoroční). 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. února 2025 09:19

Teraz na tom korčuliarskom kurze bolo vidno, že kombinácia tréner plus kolektív je to, čo L potrebuje. Keby som ho to učila ja, pišťal by, že ho tlačia korčule, a pod. 

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 20. února 2025 09:23

Evaeva my jsme letos zimní taky nějak nevychytali, máme Froddo, jsou super, ale syn si je prostě nedokáže pořádně dotáhnout. Takže ve školce v nich šmatlá a jednu botu už má skoro prodřenou na patě. Ale zimu už v nich doklepeme.

Spíš mě teda děsí, že v e-shopech se už naskladňují  jarní boty, kdybych je koupila teď, tak by měl do podzimu určitě minimálně dvoje celoročky i tenisky. Snad na nás aspoň do konce března nějaké boty v obchodech zbydou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 09:25

Potrefenáhusa kluci se v tom sněhu hrozně rochní, jezdí po břiše a podobně, nosí jí jen na sáňky. Právě nechci kupovat žádnou drahou, vezmou si jí párkrát do roka, ale nosí jí rádi. Na lyže je to teda nepraktický, když jde člověk někam na oběd třeba, takže to mají kalhoty plus bundu. 

Ty rybářský kalhoty jsou super na ty menší děti, mimino je nosilo celou zimu, akorát už mu jsou malý. Ne teda pogumovaný, ale takový ten tuhý šusťák. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 09:26

dzizisketa ja mam pro mladsi uz od podzimu stříbrný campery s hodne výraznou slevou, starsi ji je velice závidí, ale velky bohuzel nikde nemaj, tak snad to zvejkackove ruzovy tenisky napravej :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 09:27

Myrtila já doufám, že aspoň jednomu budou boty z podzimu Dám tomu ještě tak 14 dní a taky budu kupovat. Přesně to se nám stalo s těmi koely, proto je prodřel, ale úplně Frodda má mimino, kluci si vybrali baby bare na druhý pokus. Ale frodda by jim taky seděli.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. února 2025 09:31

Evaeva jo no...mame Tchibo, prijde mi fakt tepla, ale presne, loni ji mela asi 3x, letos jednou, tak mi prijde, ze bysme se asi obešli bez ni, vcera se valela v kalhotách a bunde :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. února 2025 09:32

Ja na konci leta koupila s reima bundou i snehule. O dve cisla nejmin vetsi, nez ma syn. Ale nakonec jsou z nich nejoblibenejsi boty, protoze je snadno nazuje a vyzuje. S tlustymi ponozkami ideal. Kombinezu mame jednu podedenou a pak jsme koupili oteplovaky z Decatlonu. Ty nosi s Reima bundou. A taky preferuju spis kalhoty a bunfu zvlast. Uz kvuli zapinani do autosedacky. V kombineze tohle nelze a prevlikat zmrzle dite po lyzovani v aute, diky nechci.