Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tanka
65 příspěvků moje polička 18. října 2017 20:39
Reakce na tzaziki:

Tak u nás (rozumej v SR) kapustné listy celkom "frčia" :), aj keď sa počas kojenia urobí boľavá hrudka (v prípade veľa mlieka alebo pri horšom odsávaní), takýchto babských rád je plný internet.

Ja sa dnes musím posťažovať, synáčik nespal od rána (11 mesiacov), od pol deviatej. Teraz zaspal na hodinu a opäť je hore, stojí v postieľke a "VUČÍ" (to je slovo, ktoré vymyslela moja sedemročná dcéra - je to niečo medzi vrčí a hučí :D). Ja nevládzem, poslala som manžela. Má občas také dni.

Offline continuity
43026 příspěvků moje polička 18. října 2017 21:12
Reakce na Karja:

tak ja myslim, ze ono si zadne dite toho bubaka nevymysli. proste nemuzes spat a najednou tam je. ja navic k rodicum nechodila, takze pro mne by bylo lepsi, kdyby tam zadnej nebyl.

ale vite co? muj byvaly kolega strasil se zenou deti, kdyz byly male a nechteli spat. takze jim v osmi letech nelezly do posteli, ale chodili na stridacku 2 za noc curat a jelikoz se bali sami, tak je museli rodice doprovazet. to je teprve Guantanamo!

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 18. října 2017 21:56

Jak to tady tak čtu, tak jsem moc ráda, že dítě už mám. Nevím, jestli bych po přečtení sebrala odvahu

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 18. října 2017 22:39

Karja Vy máte tři rodiče? 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. října 2017 23:14
Reakce na continuity:

Ty jo, to jste mi připomněla, jak rodiče koupili chalupu na samotě v Novohradských horách, taková fakt chalupa se vším všudy to byla a záchod byl samozřejmě hroznej, suchej a venku za chalupou. Nám bylo se ségrou v té době 4 a 6 a samozřejmě jsme pravidelně vprostřed noci "potřebovaly" na záchod. Pamatuju si ty cesty s baterkou, spousta můr a všechny ty noční zvuky. Si říkám, že nás máma za ty výpravy ke kadibudce, který se samozřejmě skoro vždycky ukázaly jako zbytečný, musela milovat :-]].

Offline continuity
43026 příspěvků moje polička 18. října 2017 23:17
Reakce na Zina:

moje deti chodi v kempu sami. obcas s nima jde muz, kdyz se zrovna vzbudi, ale zvladaji to bezne.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. října 2017 07:41
Reakce na Gatita:

ha, hovor mi o tom. Partner ma pomaly ale isto spracováva na dieťa, a ja som sa masochisticky rozhodla si ísť prečítať toto vlákno. Takže teraz mu stále vykladám o nastrihnutiach, natrhnutiach, jazvách, problémoch s kojením, popukaných bradavkách, a najnovšie prídu na pretras kapustné listy a nočné návštevy detí

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 19. října 2017 08:09
Reakce na betsey:

Dokud nebudes vnitrne rozhodnuta ze to das, tak muze presvedcovat jak chce. A vim o cem mluvim ;)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. října 2017 08:27
Reakce na rasaNori:

tak ti poviem, toto vlákno ma neodradilo...

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 19. října 2017 08:50
Reakce na Aranel:

Ne, naštěstí a bohudík ještě stále dva, jen mívali v ložnici o jedno lůžko navíc a každý si pobýval na tom svém, ne na klas. manželské.

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 19. října 2017 08:52
Reakce na betsey:

Jak říkal můj gynekolog nejhorší jsou ty starý matky, co si pořád něco čtou na internetu:-D :-D. Mně lanařil do mimina od maturity, jako ten doktor myslím. Zdůvodňoval dokud je tělo mladé a zdravé, ale myslim, že je to i kvůli tomu, dokud je člověk trochu blbej a lehkovážnej:-D:-D.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:04
Reakce na Karja:

ja mám nejakého čudného doktora, ten mi stále hovorí, že som ešte mladá a mám ešte čas (o chvíľu mám 34)

Ale myslím, že pre mňa je práve dobré čítať si všetky tieto informácie, mňa najviac desí nevedomosť. Pre mňa bolo tehotenstvo a pôrod vždy strašný strašiak, ale čím viac si to tu čítam (aj hrôzostrašné historky), tým menej sa bojím. A sľubujem, že sa s doktorom nebudem hádať, lebo na nete som čítala niečo iné

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:11
Reakce na betsey:

Ja si to tu čítam aj keď sa ma to netýka ani týkať nebude. Ale naozaj obdivujem všetky ženy ktoré si prejdú tým čo je v tomto vlákne popisované. Ja by som to určite nedala, zrútila by som sa po týždni :-D Fakt máte všetky môj obdiv. 

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:11
Reakce na betsey:

Měla jsem to přesně tak, právě ta nevědomost a aura jakési tajemnosti kolem těchto věcí mě odrazovala. Taky mi pomohlo k rozhodnutí pouhé čtení zkušeností jiných. A velké části strachu z porodu mě zbavil předporodní kurz - popsání porodu jako procesu, technické záležitosti ;) 

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:14
Reakce na Tanka:

Soucítím, syn, taky 11 měsíců, si posledních pár dní zvykl jít kolem osmé večer spát, ale po dvou hodinách se vzbudí připravený pařit, tančit, rozjíždět tu svoje songy a řádit 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:21
Reakce na paktofonika:

tak ako písala rasanori, kým nebudeš vnútorne presvedčená, že to dáš a chceš, nemá zmysel sa do toho nútiť. A samozrejme, nemusíš to chcieť nikdy.

Offline viktorka_od splavu
49294 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:31
Reakce na betsey:

ono nebyt tech hormonu asi by zadny novorozene neprezilo:-)) historky jsou sice desny, ale chybi v nich ta protivaha, jako okamziky kdy se na tebe ten proklety rvoun poprve podiva s poznanim v ocich a usmeje se tou bezzubou tlamickou.. a pak pokazde znovu

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:32
Reakce na betsey:

tak ti poviem, toto vlákno ma neodradilo...

Ale tak v tomto vlákně vidíš, že všechny ty problémy mají řešení a většinou je lidi i přežijou. Jako teda taky je potřeba si uvědomit, že sem fakt chodíme hodně pro radu, když je problém. Nikdo sem nechodí áchat, jak má úžasný, krásný, usměvavý, voňavoučký, heboučký přítulný miminko nejlepší na světě, ale to k mateřství taky patří . On je to i hooodně silnej pozitivní zážitek. Asi jako když se pořádně zamiluješ? Tak kolikrát za život tohle člověka potká  Prostě v tom musí něco být, že lidi najdou odvahu mít i 2. a další dítě. Samozřejmě to tak nemusí být vždycky, ale do auta taky nesedám s tím, že se vybourám.

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:53

podiva s poznanim v ocich a usmeje se tou bezzubou tlamickou

Nech toho nebo budu chtit treti  jak mi deti odrustaji, tak se mi po tech radostech zasteskne. Vlastne i po tech starostech. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. října 2017 09:59
Reakce na paktofonika:

Ono sa to nezdá, ale tie kladné emócie s tý spojené prebijú všetko toto.

Apropó, aj my máme 3 postele v spálni. Teda 1 manželskú+ešte jednu normálnu.