Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 05:03

999 Vypadáte všichni výborně a spokojeně a tak to má o Velikonocích být! :-) Moc se mi líbí ta bundička (myslím tím speciálně na tuhle příležitost, je taková jarně velikonoční!). A ještě nám řekni, co jste vykoledovali, vajíčka nebo čokoládu? 

Offline 999
19832 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 07:30

Garfie Obojí :-). 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 08:06

Garfie 999 akce byla určitě příjemná, ale ta bundička je naprosto úžasná! 

Offline 999
19832 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 08:32

Mohučanka Díky. Je z Cos, spousta lidí se tehdy ofrňovala nad tou barvou :-). Myslím, že se tady nedávno objevila v Cosím vlákně na prodej, že ji uživatelka vůbec nenosí. Já ji miluju, je to super materiál, krásně ušitá a po vytažení z kufru se za chvíli zázračně vyrovná :-).

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 11:36

ZuzuliVelké výrobní firmy, směny atd. z vlastní praxe vůbec neznám. Teoreticky vím, že mají vnitřní směrnice a postupy pro zajištění plynulého provozu. Vzhledem k legislativě, musí počítat i s variantou zkácení úvazku. Může existovat provoz, kde z nějakých důvodů ten zkrácený úvazek nelze poskytnout, ale musí to být zdůvodněno, ty firmy to pravděpodbně budou mít dobře právně ošetřené, protože zákoník práce sice nestanoví přesné důvody, kdy zkrácený nelze poskytnout, ale jsou k tomu nějaké výklady a určitě i judikáty. Ono to opravdu v některých případech nejde. Bohužel samozřejmě existují firmy, které profitují z oblasti s velkou nezaměstnaností, nekvalifikovanou prací, kdy s lidmi jednají z pozice finanční i inteligeční síly. Tam by měly fungovat kontrolní mechanismy státu jako je úřad pro bezpečnost práce, pracovní úřad, sociální správa. Zamítnutí žádosti o zkrácený úvazek žádný z úřadů bez upozornění sám nezjistí, ale teď reaguju třeba na ty smlouvy na dobu určitou. Ty v dnešní době nelze uzavírat opakovaně krom výjimek.

Potrefenáhusa Karja Zkrácený úvazek není první na řadě při rušení pracovních míst nebo reorganizaci. Napsala jsem, že může u zaměstnavatele vzniknout důvod, proč zrušit zrovna zkrácený úvazek a že to vůbec nesouvisí s pomstou, že si o něj někdo dovolil požádat. Důvodů a variant, kdy je výhodnější z nějakých důvodů rušit pracovní místo pro zkrácený a jindy pro plný úvazek je neuvěřitelné množství, odvíjí se to od situace toho zaměstnavatele. 

A ještě zopakupuju, netvrdím, že to funguje všude a vždy a bez problémů. Ale tvrdím, že díky legislativě je u nás částečný úvazek dostupný každému rodiči dítěti do 15 let. Není to jen ponástupu RD, ale kdykoliv během pracovního poměru. Děkuji těm, které se ozvaly se zkráceným úvazkem a potvrdily, že to není tak nemožné, jak se straší. A že za to následuje vyhazov při nejbližší příležitosti. Pokud zaměstnavatel se snaží rozmluvit nebo nějak vyjednat v rámci slušného vyjednávání, abyste si částečný úvazek rozmyslely, neberte to jako nátlak nebo odmítání. Ono je to většinou spojené s finančními a organizačními náklady, takže na druhou stranu jako řádný hospodář, což mu taky ukládá zákon, se snaží najít nějaký kompromis. Ale díky, pro mě je to ponaučení, dosud jsem si myslela, že by to mohl někdo brát úkorně. Jako vyjednávání o čerpání dovolené, zvýšení platu, neplaceného volna, měla jsem i tohle ve škatulce naprosto neškodnéh jednání, kdy se hledá kompromis. Takhle to znám z menších firem. Ve velkých firmách, kroporátech to probíhá jinak. Píšu jen ze svojí praxe.

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 12:11

Evaeva jak jsem psala, ze mi ty keeny prijdou široký - nase malý dítě tam ma nadmerek asi 1 cm, ma trochu delsi palce a podle měj ma docela nizkej nárt, plave v nich dost, a to ma nohy v prstech docela široký

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 13:34

Potrefenáhusa kluci mají divný tvar nohy, je jakoby hubená, nízký nárt, ale pak se u malíčku rychle rozšíří Hlavně starší teda. A právě u toho malíčku by je potřeboval širší a zároveň v jeho čísle už není ten suchý zip, který by mu umožnil je líp dotáhnout okolo kotníku (to je teda hlavně jeho pocit, tu gumu si rve půl metru daleko, ale když na něj koukám, tak mu noha nijak nelítá). Což ale nic nemění na tom, že jsou to jeho oblíbené sandály a jiné nechce 

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 16:24

Evaeva

Nase je ma taky rada, pro batole mi teda uplne nepřijdou, tyhle jsou po starsi, ta je mela az nekdy po 3.narozeninach. 
mladsi jsem ted koupila frodda a děsím se, co dorazi, jinak nevim, v čem bude maly dítě chodit, ty letní boty pro batolata mi nějak schazej na trhu 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 16:32

Potrefenáhusa jojo, pro batolata ne. Já byla spokojená s těmi koely, plus chci objednat taky frodda. Ale pořád vyčkávám, zatím žádné horko nehlásí.

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 16:39

Evaeva tak ale jednou určitě přijde...mne ty koely přijdou strašně uzavřený, jestli nemaj teda něco novyho 

mne by se líbilo něco takovýho, ale široký, ty konvenční boty jsou strašně úzký 

proste pevnější sandály s krytýma prstama 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:00

Potrefenáhusa já jsem takových viděla několik. Ale vzhledem k odrážedlu potřebuju špičku krytou gumou, takže takové rovnou vyřazuju

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:02

Potrefenáhusa zadala jsem ten koel na bosonožku a takových mají několik. Ale víc jsem to nezkoumala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:05

Potrefenáhusa já mám vybraný tenhle typ, bez té gumy to bude tak na 14 dní 

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:14
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa zadala jsem ten koel na bosonožku a takových mají několik. Ale víc jsem to nezkoumala.

​ty jsou pěkný, na naše dítě teda podle rozměru zase široký až moc, ale libej se mi, ty dřív nebyly 

ja objednala tyhle

https://www.bosonozka.cz/sandaly-2/barefoot-detske-sandaly-froddo-flexy-coral/

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:14

Evaeva nase odeazedlo odmítá, jela tak 3x, takže okop neresim 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:15

Potrefenáhusa Ja podobný boty kdysi koupila v CCC, tu značku Lasocki Kids a moc jsem nevidela rozdíl oproti BF. Ale nevim, jestli by pro malou nebyly moc úzký. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:16

Potrefenáhusa ty jsou podobný vypadají pěkně 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:18

Potrefenáhusa malý bude v létě přecházet na to koloodrážedlo, teď jezdí na dvoukolovém FW. Je dost zarputilý jezdec, včera vyjel s přehledem dlouhý kopec, který mladší nevyjel ještě nikdy (ani na kole s přehazovačkou ). Okop je víc než nutný

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:24
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa malý bude v létě přecházet na to koloodrážedlo, teď jezdí na dvoukolovém FW. Je dost zarputilý jezdec, včera vyjel s přehledem dlouhý kopec, který mladší nevyjel ještě nikdy (ani na kole s přehazovačkou ). Okop je víc než nutný

​to je u nás úplný sci-fi

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 25. dubna 2025 17:26

Ale my ted vyšli ven...tady prostě spíš ty holiny než kolo...