viktorka_od splavu No ty staré ozdoby se roztloukly na prášek a ten se pak používal právě jako třpytky :o) Naleješ lepidlo, nasypeš střípky a když to zatuhne, tak se to třpytí a je to dekorativní ;o)
Vše o těhotenství a dětech
Tak ten pokus je normálne v učebnici a decká dosť baví.
DruI my jsme doma zadny takovyhle veci neprovozovali, ze bysme na neco lepili trpytky. proste rozbity veci patri do popelnice no
viktorka_od splavu My je schovávali přesně k tomuhle účelu - "na příští vytvarku si do školy prineste rozbitou baňku". ![]()
Pinot Noir my jsme ty kusy koberce nebo lina občas používali. Když o tom tak přemýšlím, u našich by se možná našla i obkladačka![]()
Mela bych doma stresni tasku, ale cihlu a lino ne, koberec mame jeden kusovy a ten nedam! ![]()
viktorka_od splavu Já jsem byla hrozně kreativní dítě ;o)
Cihly máme my! Asi i nějaký obkladačky by se tu našly, dělali jsme kuchyň i koupelnu nedávno o rozbity ozdobicce slyším poprvý v životě, i teda o výrobě třpytek z nich
lino se dá koupit ve výtvarných potřebách
nase dite melo mit na vcera jabko, mrkev nebo zrní, no nemela ani jedno, protoze jsme si nevšimli :-)))
A uz se mi objevila reklama na "keramicke zdivo, top pro vase zdi"! O skolnich pokusech tam nepisou ![]()
Kokoska střešní tašku bychom taky měli. I dílek zámkové dlažby. Vlastně pro kusy dlaždiček a cihel stačí jít překopat kousek zahrady, tam je toho bohatě! ![]()
viktorka_od splavu No, hned mě taky napadlo, že bych mohla vstoupit do soutěže s žádostí o rozbitou vánoční ozdobu, ovšem před Vánoci
taky jsme museli jednu kvůli tomu rozmlátit. Ale na ten stavební materiál to nemá, i když jsme nedávno dostavěli, všechno už je dávno ve sběrném dvoře.
edit: aha, tak koukám, že ozdoba byl častý požadavek, mně to tehdy a i teď přijde hodně divný, aby si děti vlastně hrály se střepy. Tvořili jsme z toho v první třídě.
Dřív jsme lino měli doma i jsme nosili do školy, protože jsem měla učitelku na výtvaru velmi kreativní, vytvářela s námi různé techniky, linoryt, malbu, kresbu, obtisky z brambor, tuš a redispero. U robatka bylo značné zklamání, jelikož paní učitelka na VV byla dost zaostalá a krom vodovek a temper nic jiného neznala. Což mě jako rodiče mrzelo hodně.
Pinot Noir taky mame takove misto, dlazdicky tam sice asi nejsou, ale cihly a tvrde kusy cementu urcite.
Před X stránkami se tady řešily Velikonoce :-). Já jen chci říct, že i když nejsem přímo fanynka, zdá se mi, že i český venkov pochopil, že to jde i bez mlácení žen a může to být hezká akce. Takže ani jeden kluk ( z 50) nebouchnul holčičku pomlázkou, holek a kluků bylo odhadem 50 na 50. Všechny dohromady bavilo koledovat, starší lidi to měli jako společenskou událost a symbolicky se vyplácely ženy odhadem 80 +, které se bály, aby neuschly :-). Na fotkách já a moje matka :-).
My měli doma na rozbité ozdoby speciální hmoždíř, to bylo pak třpytek ![]()
999 No sluší vám to holkám i klukům;-). A co teprve po tom vyšupání, to bude svěžesti!:D
JankaM A my jsme to neznali, úplně zkažený dětství jako!Bez třpytek
Karjamyslím, že nám to mámy úmyslně zatajily. Docela jim rozumím. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí