Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:29

Evaeva V SPC mi paní, co nás má na starost (a do které se Viktor evidentně zamiloval), říkala, že ona sama plánuje od září takový "kurz", kde bude tyhle terapie a programy dělat, takže jsem jí hned napsala, jestli to platí a že bychom se teda rádi zapsali. Já tomu klidně obětuju i dopoledne, nebo celý den třeba jednou týdně, nebo jak bude potřeba. Pokud to neklapne u ní, zkusím něco najít jinde.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:31

Pinot Noir Když to takhle vyargumentuješ, tak to zní jako dobré rozhodnutí. Ať vám vyjde ten kurz. To je vždycky fajn, když dítě pracuje s někým, koho už zná a má rádo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:39

Pinot Noir tak to držím palce, ať vyjde přímo tenhle kurz. Asi bych se rozhodla stejně. Z tvých příspěvků mi přijde, že vaše současná školka je super, a je jasné, že pro vikiho je lepší méně změn, že adaptace mu bere spoustu energie 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:52

A ještě k té školce:

1. V SPC říkali, že si školka vybírá nejen dítě, ale i rodiče. Měla jsem dojem, že ale hlavně rodiče (V. si nikdo moc nevšímal) a hlavně schopnosti rodiče mít všechny papíry. 

2. V požadavcích bylo přinést logopedické materiály, se kterými pracujeme. Já ty černobílé okopírované Viktorem vystřihnuté kartičky s obrázky nevzala, protože my to stejně skoro nepoužíváme. Viktora to nebaví a máme posvěceno od logopedky volit jiné formy tréninku - takže třeba při trénování sluchové paměti nevybírá tři obrázky z hromady, ale hrajeme na obchod a podává mi tři předměty, co si jako kupuju. Byli z toho skoro v šoku, připadalo mi, že ty "logopedické materiály" jsou pro ně úplně posvátné. 

3. K individuální stravě vyžadují papír od lékaře, že se jedná o stanovenou dietu. Viktor má poruchu příjmu potravy, nikoli stanovenou dietu. Moc nevěděli, jak s tím naložit, ale bez papíru s dietou to prostě nejde.

4. Odškrtli si všechny dokumenty a v neděli jsem dostala email, že zjistili, že zpráva není od psychologa, jak mysleli, ale od psychiatra (je to to stanovení diagnózy z INEPu), a že mám dodat teda tu zprávu od psychologa. Viktor stálého psychologa nemá, jídlo řešíme jinou cestou a jinak nemám pocit, že bychom psychologa potřebovali, takže prostě nemáme. Důkladná zpráva z psychiatrie mi připadala jako dost významný dokument, který by mohl stačit.

Všechno mi to připadá hrozně rigidní a úřední, u instituce pracující s nestandardními dětmi bych čekala víc pochopení. Ono to tak nevyzní, když to píšu, ale celkově to nebylo moc příjemné, připada jsem si jak u potratové komise. Já bych tu zprávu od psychologa nejspíš v logopedické klinice získala, nejspíš by mi pediatrička napsala i ten papír o dietě, je hodně vstřícná, ale nějak se mi po tom zápisu přestalo chtít. My už tedy před tím zápisem byli skoro rozhodnutí zůstat, kde jsme. Ten zápis mě v tom utvrdil.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:53

continuity to víš, že mu to nerozmlouvám. V CV to může vypadat dobře. Asi musel něco předvést - "z voleje" on-line cosi programoval. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:56

Pinot Noir vyzní to i z psaného projevu

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:01

Makara jedna věc je životopis, já si myslím, ze ho to může hrozně nakopnout. 

Viděla jsem o CERNu dokument někde na Amazonu tuším. bylo to hodně na koleni v podstatě vědci a inženýři mluvili o své práci na video - no normálně jsem tam chtěla být s nima. 

Dcera teď zjistila, že CERN dělá nejaký camp pro středoškoláky, ale minimální věk 16 a podmínka je absolvovat jejich kurz. má dva týdny na to stihnout do uzávěrky přijímaček. Držím ji palce, když tak to zkusí na podzim. Ze školy tam taky jezdí, ale každý druhý rok a je to beznadějně plné. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:01

Pinot Noir Jo chápu, rozhodla ses určitě dobře. Myslím, že pohodová školka a ta logo navíc je určitě ideální volba. Já z toho původně měla pocit, že je to taková školka hrou, ale jak zmiňujes to dojíždění, únavu, energii, tak to máš úplnou pravdu. Moje holky žádné speciální potřeby nemají, ale jako vidím na nich, že si potřebují někdy odpočinout, prostě v klidu zaplout doma do svýho prostředí, mít volno a nikam se jakoby nehonit nebo jak to říct, protáhnout všechny hračky a mít takovou pohodu. Natož přesně jak píšeš dítě, co potřebuje hodně zpracovávat věci kolem;-). Takže gratuluji k rozhodnutí a Vikimu k pokroku. A on ale jakoby bude příští rok teprve předškolák ne? Nebo má už odklad jakoby ten příští rok? 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:03

Karja je předškolák už teď.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:03

Pinot Noir tohle rozhodování je strašlivý, kéž jste se rozhodli dobře (zní to teda trochu děsivě, ten jejich přístup 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:06

KdZ už tady řešíme to vzdelavani: nemáte někdo zkušenosti, povědomí o AP zkouškách?

https://apstudents.collegeboard.org/courses

Skola to nabízí, dcera tvrdí, že je to hlavně business. Ja to klidně zaplatím, když to k něčemu bude. Ani mi tolik nejde o ten certifikát, spíš jestli jsou ty kurzy jen online videa a samostudium nebo přijde do kontaktu i s živým lektorem nejakými "spolužáky"?

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:06

continuity tak ať je dcera úspěšná! No mají ty děti jiný možnosti. V r. 1987 byl max. odvaz jit studovat do Jeny nebo do Moskvy. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:08

Pinot Noir ja ti celkem věřím, dojem rigidnosti jsem z té školky měla už když si o ní psala poprvé. 

Jinak jsem odhadovala, že se nakonec rozhodnete nějak podobně.

Tak ať hlavně vyjdou ty kurzy, zdá se mi to taky nějak lepší,že to víc přizpůsobis synkovi. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:12

Pinot Noir fakt je to úžasný, jak se Viki posouvá 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:12

Pinot Noir mně to přijde jako rozumný rozhodnutí, zvlášť, když u Viktora dělá hodně psychická pohoda. Pojede si ty pokroky svým vlastním tempem, nejlépe s pomocí paní, kterou má rád .

A chce to nějakou láhev vína, jo? My máme na rozhodnutí ještě 2 týdny čas, vlastně hodně závidím všem, co už mají jasno .

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:17

Se starší jsme teď vlastně od 6 do 8 řešili jen školu, stránka v cj, dvě anglické knihy s kvizem v  apce, strana psaní v pisance (2x 6 jmen) a cvičení na klavír, protoze mají zítra koncert, jako nějak si nedovedu představit že to mám 2xjsme školu ten minulý týden dost vyignorovali a teď nás to pěkně doběhlo:D

A jako jo, ta logistika příští minimálně 4 roky bude jednodušší, to nezastiram. Ke všemu v Ostravě nemají šanci po 5 pokračovat dál, museli by na jinou školu ale zase už by to dojíždění bylo na nich. Tak uvidíme. Starší má ve třídě holku o které rodiče uvažuji že by ji dali jinam, že tu školu nedává. A holka zase nechce, že už tam má kamarádky

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:19

Dítě potřebuje na skolkovou besídku masku trpaslíka a plastovou lucernu, zabte me

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:21

Makara díky, no s těmi možnostmi je to tak. Trochu jsem ji po třídních schůzkách šlápla do svědomí. Ma fakt téměř neomezené možnosti, ale už to nebude za ní nikdo řešit. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:22

Potrefenáhusa a ještě není ani devet hodin

.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:23
Reakce na continuity:

KdZ už tady řešíme to vzdelavani: nemáte někdo zkušenosti, povědomí o AP zkouškách?

https://apstudents.collegeboard.org/courses

Skola to nabízí, dcera tvrdí, že je to hlavně business. Ja to klidně zaplatím, když to k něčemu bude. Ani mi tolik nejde o ten certifikát, spíš jestli jsou ty kurzy jen online videa a samostudium nebo přijde do kontaktu i s živým lektorem nejakými "spolužáky"?

​Huh, ja som v tomto strašná, my sme to vyhodnotili presne ako Tvoja dcéra, ale prečo, to som už úspešne pustila z hlavy. Skúsim sa spýtať manžela, či si nepamätá dôvody.