Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:24

slnieckodíky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:28
Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:29
Reakce na continuity:

KdZ už tady řešíme to vzdelavani: nemáte někdo zkušenosti, povědomí o AP zkouškách?

https://apstudents.collegeboard.org/courses

Skola to nabízí, dcera tvrdí, že je to hlavně business. Ja to klidně zaplatím, když to k něčemu bude. Ani mi tolik nejde o ten certifikát, spíš jestli jsou ty kurzy jen online videa a samostudium nebo přijde do kontaktu i s živým lektorem nejakými "spolužáky"?

​Syn dělal US Government and Politics. Bavilo ho to, věnoval se tomu, určitě ho to hodně posunulo.  Pokud to ty studenty aspoň trochu baví, nakopne je to, dodá sebevědomí a dostanou něco "extra"... My jsme tedy byli ochotni platit a moc jsme ho v těchto věcech povzbuzovali. Dělal o letních prázdninách i nějaký kurz o mezinárodních vztazích na Georgetown Uni ve Washingtonu, měl tam odjet, ale přišel covid a bylo to jen online, měl přednášky v jednu v noci. Zastávám názor, že vzdělání a ten "drajv", je skládačka, mozaika, kamínek ke kamínku... každý někam posune, je to zkušenost, zlepší se jazyk, sebevědomí, vědomí co chtějí a nechtějí. Dceru bych rozhodně podpořila:-)

Edit Ještě tedy dodám, že na Porgu to dělalo hodně studentů, bylo to i takové "must have" pro studenty, kteří chtěli na univerzitu do Států.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:40

Victoriadíky moc

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 21:21

Pinot Noir Vzhledem k tomu, jake pokroky Viktor dela, byla by strasna skoda, kdyby ho ta nepohoda s novou skolkou nejak zarazila nebo vratila zpatky. A ta byrokracie je teda fakt strasna.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 21:38

continuity Evaeva nastesti ne na zejtra!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2025 21:48

Potrefenáhusa no ale lucerna, to je prostě další zbytečný krám do domácnosti

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 22:02

Evaeva jo, presne. Jako v pepcu nebo kiku to asi sezenes, ale co s tim potom

Potrefenáhusateda ty vase ucitelky jedou uplne jinej level. My mame na besidku zajistit prevlek babicky nebo dedecka, takze satek, sukne a cus.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 23:04

Málem jsem zapomněla na kostým čarodějnice, na stredu.

monis U nás to minulou besídku byl taky vysokej level,jsem to četa ten mail, a uz to tam bylo, jezecek, veverka, pejsek, lištička, polejval mě studenej pot...naštěstí malamala je po mamince a byla vypravěč:D:D. Uf letos je čarodějnice a ptala jsem se její kamarádky, a ta prej hraje žábu:D. Ale jako koukala jsem, co někteří rodiče zvládli vymyslet, já bych v největší nouzi objednala ten celoplysovej outfit a to neměl nikdo, všichni měly tak pěkne kostýmy, našité semišové flicky na tričkách, ocasky fakt ve tvaru jak to mají ta zvířátka, včetně veverky a ježci ti byli úplně výstavní. Možná má to moje dítě určené role ne kvůli šikovnosti, ale kvůli tomu, se učitelky znají moji šikovnost:D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 23:11

rasaNori My jsme byli pryč devět školních dní. Učení samozřejmě s sebou, ale když skončíš pod skalou v 7, na místo spánku dojedeš v 8, tak se ta písanka dopisuje ztuha. Každopádně to za to stálo, když jsem si to shrnula, tak mi přišlo, že se za tu dobu dozvěděli o existenci vlastních jmen a že se píšou s velkým písmenem. Matika je Hejný, to jde mimo mě

Já jsem teď v takovém divném rozpoložení, nakonec jsem se rozhodla tu jazykovku zkusit, i když to samozřejmě bude náročnější (teď chodí do školy a že školy sama), ale zas ta škola je v sousedství školky a mojí práce, což není špatné, pokud se týká logistiky. Mínus je, že nám pravděpodobně odpadne babička jako doprovod na kroužky. Plus je výrazně vyšší úroveň školy a že by se tam mohla kvalitně vzdělávat až do devítky.

Takže teď jsme v mezidobí - po zkoušce, ale zatím neznáme výsledek. Stres tu je, vždycky si říkám, že úplně zbytečný, protože co nadělám...

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 23:23

Pinot Noir Podle mě jste se rozhodli správně. Navíc V. dělá neuvěřitelný pokroky, za rok a půl bude zase někde úplně jinde.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 23:39

Karja dik za pripomenuti, jdu hledat carodejuv klobouk na zitra.

Jsem rada, ze nic vic neni treba. Jsem uplne leva, vyrabeni me nebavi, nejde, nemam doma zadne veci na vyrobu a do domacnosti, jako je ta nase, ani nema moc smysl nejaky material nakupovat. Muj majstrstyk byl ted nedavno kostym semaforu, kdy jsem koupila cerny krepak, vystrihla diru na hlavu, a nalepila na trup tri barevna kolecka. Barevne papiry doma mame, takovy luzri zas nejsme. Protrhlo se to uz v satne ve skolce, ostatne jako vsechno, co vyrobim. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:11

Mohučanka když ono se řekne, je to jen zakladka, co s tím tak nadelame. Ale já ze své základky tezim dodnes. A my tam máme všechny kroužky v rámci družiny, a kvalitní, tak mi to přijde fajn že to nemusím řešit s předjížděním.

A tentokrát byla dcera jediné dítě školou povinné, a ty scény že ostatní v kempu si jdou ještě hrát, a ona nemůže byly výživné (jako by si ve skalách cely den nehrála taky, že...) Ovšem my jsme zvyklí spát fakt pod placem na lezení, tentokrát jsme jezdili okolí 25 minut do kempu a je to fakt jediná nevýhoda...  

Online Myrtila
5362 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:25

Potrefenáhusa V naší školce nám naštěstí o kostýmech řekli už v září na schůzkách, ke které příležitosti a jaký budou potřebovat. A já je hned v září nakoupila, fakt naštěstí, protože kdybych se na to vykašlala, zjistila bych, že mají mít kostým na čarodějnice, včera v poledne, kdy se to objevilo na nástěnce v šatně (muž si toho nevšimnul vůbec ).

Jinak syn letos jede s tatínkem na tábor pro rodiče s dětmi, kostým mají mít oba, tak asi vyrobím něco typu Křemílek a Vochomůrka (volné bílé tričko, pruhovaná šála a bílá čepice - tu ušiju), šít mě baví, ale na tuhle volnou tvorbu nějak nemám buňky (a čas). 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:42

Pinot Noir gratulujem k rozhodnutiu! Tak, ako si to spisala, váš výber znie úplne logicky. A Vikyho úspechy a pokroky sú skvelé

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:45

Karja u nás mají ve školce takové filcové čepice, kostým lišky po mně naštěstí nikdo nechce (syn byl loni myš, myslím)

Kostým na čarodějnice máme, klobouk a mužovo staré tričko, tak řeším všechnoale vlastně nevím, jestli to budou potřebovat, zatím nikdo nic neříkal.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:46

Myrtila jo, čarodějnice se užije, my mame klobouk a netopýři křídla, to maj minimalne dvakrát za rok a vydrží jim to celou docházku 

plastovou lucerničku kupovat odmítám, tady ty obchody ala pepco a kik tu ani nejsou, za vším se jeste navrch musi někam jet...my mame doma takovou tu klasickou malou plechovou ikea/jysk/nevimodkud a tu prej ne 

loni jsem vyráběla masku kočičky z filcu na gumičku, tu uz taky mela víckrát na karnevalu. Ted jeden chlapeček mel úplně božího krokodýla z kšiltovky, papiru a plata od vajíček, ale jednak to nechtěl nosit a jednak ten dlouhej krokodýli čumák vadil v mumraji deti....je to proste trochu nevdecny 

Ale tu čepici s fousama z filcu a papírovou lucerničku asi zvladnu 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:51

Krokodýl byl fakt boží 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2025 06:57

Potrefenáhusa já viděla chlapečka v kostýmu vysavače, zahrnovalo to skutečnou hadici. Ten to teda nosit chtěl, ale jak se s tím pohyboval, to nevím

Ale když je to na karneval, tak si rodič sám řekne, čeho je schopen a ochoten (když mu do toho nehodí vidle dítě ). Když ti něco předepíšou, tak je to horší.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 07:00

Evaeva to jo, i zhodnotíš, co už máš doma