Mrakoplasto musí vyjít! Sourozenec je určitě bod navíc, ne? Takže jste hned za spádovými.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas Tak to teda držím! Moje děti taky moc nedávají tyhlety změnové a emočne náročné situace, takže chápu no. Člověk se to snaží co nejvíce ulehčit ty veci. Ane vždy to jde. Ale věřím, že ten sourozenec který tam už dochází bude klíčový v přijetí a klapne to;-)
dzizisketa to je paráda! Starší měl takhle tři kamarády, taky to uměli pěkně rozjet. Teď už se kamarádí jen s jedním, ale stejně jako u vás mladší se nejvíc kamarádí s jeho bráchou, chodí spolu do třídy. Ono se to ve škole může zase přeskládat, ta přátelství. A nebo holt prověří paní učitelku![]()
Evaeva Karja ano, sme hned za spadovymi, ale mtovie kolko tam takych je tiez
. No fakt sa modlim. Mladsi sa aj tak dost boji, nedava cudzich ludi a prostredie ( tak ako ja :). Tuto skolu uz trochu pozna, starsi ho tam previedol, aj by rano chodili spolu, co ho ukludnuje. Mala by mu vyjst dobra ucitelka, ktoru pozna ( je to mama jeho spoluziacky zo skolky). A aj tak to bude prenho narocne. Uplne sam do cudzej skoly by znasal naozaj velmi tazko.
Mrakoplas držím palce
Evaevadakujem, ja si drzim tiez ![]()
Mrakoplas Držím palce ať vám to vyjde.
Mrakoplas věřím, že to vyjde!
Držím palce.
Mrakoplas jo my měli variantu jiných a taky dobrých škol, ale to že máš 2 děti v jedné institucí je prostě fajn i z provozních důvodů. Tak držím palce, já už to taky vydávala a klaplo to. Nicméně jak je porg mala škola, tak ty vztahy s vedením jsou trochu jiné než na klasické zs.
Gatita A vaše logopedka má na to koktání jaký názor? On náš mladší teď taky koktá, ale naše logopedka říká, že u něj je to momentálním velkým skokem ve vývoji řeči, takže prý stačí jenom počkat, až řeč dožene mozek a srovná se to. Že koktání v pozdějším věku je pak spíš vliv prostředí a psychiky a chce to spolupráci s psychologem, aby se zjistila a odstranila příčina.
DruI dekuji, logopedka zatím neví, protože před ni moc nekoktá. Děje se to, jen když spontánně vypraví, a on se tam rozpovídal volně až nedávno. Moje teorie byla, že se rozkoktal kvůli prudkému narustu řečových kompetencí, dlouho nemluvil vůbec, a pak jako na úrovni o dost mladšího dítěte. Teď se rozjel a mluví hezky, plus minus přiměřeně věku, ale hodně koktá v určitých situacích (když chce něco sám vyprávět). Ale trvá to už dlouho, 3/4 roku, takže na přechodný problém to nevypadá.
Na té LOGO klinice mají i psychologa, tak uvidíme. Syn je takový radostný typ, pohodový, žádného problému jsem si nevšimla.
GatitaV takých situáciách (keď chcel niečo) povedať, koktal aj synovec, trvalo to určite dlhšie ako 3/4 roka. Ak si dobre pamätám, tak logopedička sestre povedala, že mu jazyk predbieha mozog, že musí dozrieť. On teda rozprával skoro, ale dosť brblal, rozprával rýchlo, ťažko mu bolo rozumieť (keď bol malý, neraz nám tlmočil jeho starší brat, on mu rozumel).Stále nemá čistú reč, nevie vysloviť r, niekedy je mu ešte aj dnes horšie rozumieť (už chodí do ZŠ, je druhák, pokiaľ viem, v škole ho reč neobmedzuje,), občas ešte koktá aj teraz, hlavne, keď chce rýchlo niečo povedať.
Garfie po mne ty vlasy nema, ale oba rodice jsou vlasati hodne, muj syn to ma po tatovi a snacha je ma taky husty a navic vlnity!
Kokoska ma ty vlasy fakt krasny, nase je ma hrozne cuchaci a prijdou mi i docela zničeny od gumicek a sponek, i kdyz se snazim kupovat jen ty se zatrenym takovym tim spojem, tak ma ten předek potrhanej, i jak si to vyndava sama
ted maj ve tride vsi, tak zaplejtam napevno, mazu tea tree a modlim se
Vcera bylo ve skolce paleni carodejnic. Od pul pate, skolka normalne funguje do pul seste a ja dceru kazdy den vyzvedavam pred patou. Ze to bude od pul pate, nam rekli asi pred tydnem ve ctvrtek. Ja mela do ctyr jednani domluvene jeste davno predtim. Jak skoncilo, letela jsem na metro a pribehla do skolky po trictvrte na pet. Dcera tam byla s asistenktkou, ktera mi hned dost nastvane vynadala, jak si to jako predstavuju prijit pozde a ze si snad uz to dite muzu prevzit. Pak odkracela k ostatnim ucitelkam, ukazovala na me a zurive gestikulovala. Jsme se pak s jinymi rodici te scence smali a oni rikali, ze nemit pobliz babicku, jsou na blacklistu taky. Manzel mel kontrolni den na stavbe, tez v harmonogramu uz dlouho, odkud prisel do skolky az po seste.
Styska se mi po stare skolce, kde i pri akcich normalne fungovala jedna trida pro deti po celou provozni dobu skolky a jak si je tam rodice postupne vyzvedavali, tak se k akci pripojovali.
Mimochodem jsem prisla presne na tu promenadu a vyhlaseni nejhezci masky jejich tridy. Nevyhrali jsme ![]()
Zuzuli jo, tohle je nezvládnuté i u nás. Jde teda jen o jeden den v roce, ale taky se tak nějak počítá, že tam budeš ve čtyři. Učitelky teda berou zbývající děti na tu zahradní slavnost a snaží se je hlídat, ale je to pitomý v tom mumraji a dost se jim uleví, když je odevzdají.
Evaeva ja si hlavne nemyslim, ze pri akci skolky v provozni dobe musi byt rodic povinne pritomen. Ja tam teda sla rada kvuli dceri, kvuli ni jsem se to snazila stihnout, ale asi nepotrebuju byt servana od asistenkty, co jsem si to dovolila a prisla o dvacet minut pozdeji (o 40 minut driv, nez skolka oficialne konci)![]()
Jedna maminka mi tam rikala, ze ona tvrdla pres pul hodiny v zacpe a stihla to tak tak. A co jako s tim skolka chce delat, ze nekdo nestihne zacatek
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí